Äitiyspoliklinikka

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Linkki ä​​itiyspolikli​​​n​​ikan yhteystietoihin​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Poliklinikkamme on ajanvarauspoliklinikka, jonne tullaan neuvolan lääkärin, terveydenhoitajan tai yksityislääkärin lähetteellä. Vastaanotettuamme lähetteesi otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tai kirjeellä. Päivystystapauksessa et tarvitse lähetettä. 


Sa​​apu​​m​​in​​​en

Poliklinikkamme sijaitsee Etelä-Karjalan keskussairaalan 3. kerroksessa G-siivessä, opastus G-siipeen sairaalan pääaulasta.

Ilmoittaudu ensin pääaulan automaatilla. Poliklinikallemme tullessasi istu odotustilaan, josta kätilö kutsuu sinut vastaanotolle. Puolisosi tai muu aikuinen tukihenkilö voi tulla mukaan vastaanotolle. Lapset eivät pääse tutkimushuoneeseen.

Ho​​i​​t​​o


Tehtäviimme kuuluvat
 • raskauden aikaiset sikiön ultraäänitutkimukset
 • erikoissairaanhoitoa vaativien raskauksien seuranta ja hoito
 • kätilöiden vastaanotot

Sikiö​​​se​​ulon​​nat  


Teemme lakisääteiset sikiöseulontatutkimukset valtakunnallisten suositusten mukaisesti. Tutkimuksemme ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Ultraäänitutkimuksissa mukanasi voi olla puoliso tai tukihenkilö. Lapset eivät pääse mukaan tutkimushuoneeseen, koska ultraäänitutkimus vaatii tarkkuutta ja työrauhaa. 

Lääkä​​rin vasta​​a​​notto


Ennen lääkärin vastaanottoa kätilömme haastattelee sinut ja tekee tarvittavat tutkimukset. Käynnistä peritään normaali sairaalan poliklinikkamaksu.
 
Tavallisin syy käynnille on niin sanotun riskiraskauden seuranta, jonka syynä voivat olla esimerkiksi
 • ennenaikaiset supistukset raskauden aikana
 • äidin krooninen sairaus (esimerkiksi diabetes, verenpainetauti, epilepsia, reuma tai astma)
 • aiempi keisarileikkaus
 • kaksosraskaus.
Jos edellinen synnytyksesi on ollut keisarileikkaus tai jos epäilemme vauvan mahtuvuutta syntyä alateitse, teemme synnytystapa-arvion.

Arvioimme yliaikaisuuden ja mahdollisen synnytyksen käynnistämisen, kun 41. raskausviikkosi on täyttynyt. Tätä käyntiä varten et tarvitse neuvolan lähetettä, vaan voit itse varata ajan äitiyspoliklinikalle.

Kätil​​ön vas​​taano​tto 


Perimme vastaanotosta 11,40 euron maksun. Jos käyntiisi liittyy lääkärintarkastus, perimme normaalin poliklinikkamaksun. Kätilön vastaanoton syynä voi olla esim.
 • synnytyspelko
 • raskausdiabetes
 • sikiön sydänäänten kuuntelu
 • päihdeäidin ohjaus

Synnytys​​​valmen​​​​nus


Annamme synnytysvalmennusta tiistaisin iltapäivällä (sairaalan kokoushuone 1, kahvion takana). Voit osallistua valmennukseen kun sinulla on raskausviikkoja vähintään 34. Ilmoittaudu valmennukseen aj​oissa Eksoten asiointipalvelussa!


Uudelleensynnyttäjänä olet tervetullut tutustumaan synnytysosastoomme ilman ajanvarausta keskiviikkoisin klo 13.30. Kokoontuminen osaston C1 käytävällä.​


​Potilasohjeet​


 

 

 


Share