Infuusiopoliklinikka

​​Infuusiopoliklinikan toiminta

Keskussairaalassa suonensisäisiä lääkehoitoja eli tiputuksia on keskitetty infuusio-poliklinikalle. Hoidamme tarvittaessa myös terveysasemien lääkehoitoja.

Infuusiopoliklinikalla toteutetaan suurin osa alle 8 tuntia kestävistä lääkeinfuusioista seuraavilla erikoisaloilla:​

  • sisätaudit
  • neurologia
  • keuhkotaudit
  • ihotaudit
  • kardiologia
  • syöpätaudit
  • yleislääketiede

Ilmoittautuminen ja sijainti​


Infuusiopoliklinikka sijaitsee A-siiven 3. kerroksessa. Infuusiopoliklinikalle ilmoittaudutaan itseilmoittautumisautomaatilla keskussairaalan pääaulassa tai poliklinikan omissa tiloissa.
 

​Ho​ito​


​Potilas saa lääkärin määräämän lääkeinfuusion, sytostaattihoidon tai verituotteen sovitusti. Ajan infuusiopoliklinikalle potilas saa omalta erikoisalapoliklinikan hoitajalta. Potilaiden toiveet hoitoajankohdasta huomioidaan mahdollisuuksien mukaan.

Potilaat ovat hoidon ajan omissa vaatteissaan. Hoito toteutetaan säädettävissä hoitotuoleissa tai tarvittaessa sängyssä. Hoidon kesto vaihtelee: yleensä potilas on poliklinikalla infuusion ja mahdollisen tarkkailuajan sen jälkeen. Osa lääkkeistä ei vaadi tarkkailua. Lääkäri on määrännyt asian lääkemääräyksen yhteydessä.​

Mikäli sairastut, ota yhteyttä oman erikoisalapoliklinikan hoitajaan, niin hän peruu infuusioajan.

​Asiakasmaksut


Potilas maksaa sarjahoitomaksun saamastaan hoidosta, jos se täyttää sarjahoidon määritelmän. Muussa tapauksessa veloitetaan normaali poliklinikkamaksu. ​Mikäli potilas käy lääkärin vastaanotolla samana päivänä saman sairauden vuoksi, hän maksaa normaalin poliklinikkamaksun ja infuusiohoidosta ei mene sinä päivänä sarjahoitomaksua. 


Sarjahoitomaksun määritelmä


Sarjahoito vaatii vähintään kolme (3) sarjana annettavaa ja ennalta suunniteltua infuusiohoitoa vuoden sisällä. Hoitojen väli voi siis olla jopa 8 viikkoa, jos potilaan hoito niin vaatii.​ Kaksi hoitoa ei muodosta sarjaa. Sytostaattihoidot ovat aina sarjahoitoja.

Syöpäpotilaiden ja muiden säännöllisesti verituotteita saavien potilaiden veritiputukset ovat sarjahoitoja.


Share