Syöpähoitoyksikkö

​​​​​Syöpähoito​​​​​​yksikkö toimii kahdessa eri toimipisteessä - Saapuminen 

​​​
Syöpäpoliklinikka ja sytostaattihoidot sijaitsevat hoitokeskuksessa, D1-siivessä. Sinne kuljetaan sairaalan ovesta 5. Sisään tullessaan asiakas voi ilmoittautua D1-siiven automaatilla, joka sijaitsee sisäänkäynnin yhteydessä.

Sädehoitoyksikkö​​ sijaitsee sairaalan E-siivessä. Olemme avoinna arkisin ma–to 7.00–15.30 ja pe 7.00–14.30. Siellä erillistä ilmoittautumista automaatilla ei tarvita.
 
Yksikköön tullaan hoitoon aina lääkärin lähetteellä. Saat ajanvarauskirjeessä ohjeet milloin ja minne sinun tulee saapua. 

Hoito

 
Yksikkö toimii lähete- ja ajanvarauspoliklinikkana uusille ja jälkiseurannassa oleville potilaille. Annamme solusalpaaja- ja sädehoitoja. Osastohoitoa vaativat syöpäpotilaat hoidetaan keuhko- ja syöpäsairauksien osastolla.
 
Yksikössämme toimii syöpätautien erikoislääkärin vastaanotot. Hoidon suunnittelu tapahtuu ensikäynnillä lääkärin vastaanotolla. Lääkärin työparina työskentelee sairaanhoitaja.

Potilaan hoitoprosessi.pdf
 
Sytostaattihoidot infuusiopoliklinikalla

Poliklinikallamme on 17 potilaspaikkaa polikliinisesti toteutettavia solusalpaajahoitoja varten. Sytostaattien lisäksi annamme punasolutiputuksia ja  erillisiä suonensisäisiä nesteytyksiä sekä teemme pieniä toimenpiteitä. Hoidot tapahtuvat ajanvarauksella.


Oirepoliklinikka

 
Meillä ajanvarauksella toimiva oirepoliklinikka. Seurannassa olevien potilaiden, joilla ilmenee sairauteen liittyviä oireita, on mahdollista päästä sairaanhoitajamme vastaanotolle. Sairaanhoitajamme konsultoi tarvittaessa lääkäriä. Sairaanhoitajamme huolehtii myös tabletti-sytostaattipotilaiden hoidon ohjauksesta ja seurannasta.
 

Palliatiivinen poliklinikka

 
Palliatiivinen poliklinikka toimii Armilan kuntoutuskeskuksen osasto 4:n yhteydessä. Vuodeosasto 4 on 12-paikkainen palliatiivisen hoidon yksikkö. Poliklinikalle potilaat tulevat kaikilta erikoisaloilta konsultaatiopyyntönä tai lähetteellä. Hoitovastuu pysyy edelleen hoitavalla lääkärillä. Poliklinikka toimii kerran viikossa, yleensä perjantaisin.
 
Lääkärin työparina työskentelee sairaanhoitaja, joka huolehtii ajanvarauksista ja yhteydenotoista potilaisiin/omaisiin sekä potilasta hoitaviin yksiköihin. 

Linkki palliatiivisen poliklinikan ja osaston​ sivulle   

Syöpäsairaanhoitaja

 
Syöpähoitoyksikössämme toimii syöpäsairaanhoitaja, joka antaa syöpäpotilaille ja heidän omaisilleen psykososiaalista tukea sairauden eri vaiheissa. Hän ohjaa ja neuvoo potilaita sairauteen ja hoitoon liittyvissä asioissa. Syöpäsairaanhoitajallamme on myös kontrollivastaanottoja rintasyöpäpotilaille.​

Sädehoitoyksikkö

 
Suunnittelemme ja toteutamme sädehoitoa. Ennen sädehoidon aloittamista teemme ​tietokonetomografiakuvauksen. Lääkärimme, fyysikkomme ja röntgenhoitajamme tekevät kuvauksen perusteella/avulla sädehoitosuunnitelman.
 
Sädehoidon toteuttamista varten meillä on kaksi hoitokonetta (lineaarikiihdytintä). Annamme sädehoitoa arkipäivisin. Yksi sädehoitokerta kestää kokonaisuudessaan n. 10–15 min. Hoitojaksot vaihtelevat viikosta seitsemään viikkoon. Hoitokoneellamme työskentelee 2–3 röntgenhoitajaa, jotka myös ohjaavat ja neuvovat potilaita sädehoitoon liittyvissä asioissa.  ​

Eksoten asiointipalvelun koostesivulta voit jättää nettisoittopyynnön tai yhteydenottopyynnön poliklinikalle.

Eksoten asiointipalvelu​Share