Syöpähoitoyksikkö

​​​​​​

​Saapuminen

 
Yksikkömme sijaitsee sairaalan E-siivessä. Olemme avoinna arkisin ma–to 7.00–15.30 ja pe 7.00–14.30.
 
Yksikköömme hoitoon tullaan aina  lääkärin lähetteellä. Saat ajanvarauskirjeessä ohjeet milloin ja minne sinun tulee saapua. Saavuttuasi yksikköömme ilmoittaudu aulan ilmoittautumisautomaatilla. Voit ilmoittautua myös keskussairaalan pääaulan automaateilla.

Hoito

 
Yksikkömme toimii lähete- ja ajanvarauspoliklinikkana uusille ja jälkiseurannassa oleville potilaille. Annamme solusalpaaja- ja sädehoitoja. Osastohoitoa vaativat syöpäpotilaat hoidetaan keuhko- ja syöpäsairauksien osastolla.
 
Yksikössämme toimii kahden syöpätautien erikoislääkärin vastaanotot. Hoidon suunnittelu tapahtuu ensikäynnillä lääkärin vastaanotolla. Lääkärin työparina työskentelee sairaanhoitaja.

Potilaan hoitoprosessi.pdf
 

Sytostaattipoliklinikka

 
Poliklinikallamme on 14 potilaspaikkaa polikliinisesti toteutettavia solusalpaajahoitoja varten. Sytostaattien lisäksi annamme punasolutiputuksia ja  erillisiä suonensisäisiä nesteytyksiä sekä teemme pieniä toimenpiteitä.

Sytostaattihoidot


Polikliinisesti toteutettavat solusalpaajahoidot tapahtuvat syöpähoitoyksikössä, infuusiopoliklinikalla. Sytostaattien lisäksi annamme punasolutiputuksia ja erillisiä suonensisäisiä nesteytyksiä sekä teemme pieniä toimenpiteitä.​​

Oirepoliklinikka

 
Meillä ajanvarauksella toimiva oirepoliklinikka. Seurannassa olevien potilaiden, joilla ilmenee sairauteen liittyviä oireita, on mahdollista päästä sairaanhoitajamme vastaanotolle. Sairaanhoitajamme konsultoi tarvittaessa lääkäriä. Sairaanhoitajamme huolehtii myös tbl-sytostaattipotilaiden hoidon ohjauksesta ja seurannasta.
 

Palliatiivinen poliklinikka

 
Palliatiivinen poliklinikka toimii Armilan kuntoutuskeskuksen osasto 4:n yhteydessä. Vuodeosasto 4 on 12-paikkainen palliatiivisen hoidon yksikkö. Poliklinikalle potilaat tulevat kaikilta erikoisaloilta konsultaatiopyyntönä tai lähetteellä. Hoitovastuu pysyy edelleen hoitavalla lääkärillä. Poliklinikka toimii kerran viikossa, yleensä perjantaisin.
 
Lääkärin työparina työskentelee sairaanhoitaja, joka huolehtii ajanvarauksista ja yhteydenotoista potilaisiin/omaisiin sekä potilasta hoitaviin yksiköihin. 

Linkki palliatiivisen poliklinikan ja osaston​ sivulle   

Syöpäsairaanhoitaja

 
Syöpähoitoyksikössämme toimii syöpäsairaanhoitaja, joka antaa syöpäpotilaille ja heidän omaisilleen psykososiaalista tukea sairauden eri vaiheissa. Hän ohjaa ja neuvoo potilaita sairauteen ja hoitoon liittyvissä asioissa. Syöpäsairaanhoitajallamme on myös kontrollivastaanottoja rintasyöpäpotilaille.

 

Sädehoitoyksikkö

 
Suunnittelemme ja toteutamme sädehoitoa. Ennen sädehoidon aloittamista teemme tietokonetomografiakuvauksen. Lääkärimme, fyysikkomme ja röntgenhoitajamme tekevät kuvauksen perusteella/avulla sädehoitosuunnitelman.
 
Sädehoidon toteuttamista varten meillä on kaksi hoitokonetta (lineaarikiihdytintä). Annamme sädehoitoa arkipäivisin. Yksi sädehoitokerta kestää kokonaisuudessaan n. 10–15 min. Hoitojaksot vaihtelevat viikosta seitsemään viikkoon. Hoitokoneellamme työskentelee 2–3 röntgenhoitajaa, jotka myös ohjaavat ja neuvovat potilaita sädehoitoon liittyvissä asioissa.  ​