Työlääketieteen poliklinikka

​Yhteydenotto puhelimitse

 

Puhelinpalvelu hoitaa ajanvarausasiat ja mahdolliset yhteydenottopyynnöt. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 8.00 - 16.00 puh 05 352 6000. Sinulla on mahdollisuus jättää takaisinsoittopyyntö klo 7.30 - 14.30 välisenä aikana.

Yksiköstä vastaavat


Ylilääkäri Jarmo Rantanen

Palvelupäällikkö Merja Lampinen

Toimintayksikön esimies Virpi Hakuli puh 044 791 5462

 

Asiakkaaksi

 

Asiakkaana tarvitset poliklinikalla asioidaksesi voimassa olevan lähetteen. Poliklinikkamme toimii arkisin klo 8–15.

Työperäisen oireen selvittelyssä on keskeistä se, miten taudin oireet tai sairaus liittyvät potilaan työhön eli miten niiden arvioidaan johtuvan tai pahenevan hänen työstään tai työolosuhteistaan.

Lähettävä lääkäri, katso alta tarkemmat läheteohjeet. 

Läheteohje_Työpkl_ohjeet.pdf

 

 Ilmoittautuminen ja saapuminen


Poliklinikka sijaitsee keuhkopoliklinikan yhteydessä E-siivessä 1- kerroksessa. Ilmoittautuminen tapahtuu pääaulan ilmoittautumisautomaatilla.

Ajanvarauskirjeessä annamme ohjeet siitä, milloin ja minne sinun tulee saapua. Kirjeen mukana saat esitietolomakkeita täytettäväksi ja mahdolliset valmistautumisohjeet tutkimuksiin. Jos varattu aika ei sinulle sovi, ilmoita siitä mahdollisimman pikaisesti.

  

Hoito


Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on työperäiseksi epäilty sairaus, työhön liittyvä oire tai aiemmin todettu ammattitauti. Tavallisimpia poliklinikallamme hoidettavia sairauksia ovat astma ja kosteusvaurioastma, pitkäaikainen nuha, pölykeuhkosairaudet kuten asbestisairaudet ja homepölykeuhko, tärinätauti ja liuotinaine-aivosairaus.

Työperäisissä ihottumissa palvelee ensisijaisesti ihotautien poliklinikka ja työikäisten työkyvyn ja kuntoutustarpeen selvittämisen asioissa kuntoutustutkimuspoliklinikka.

 

Potilasohjeet


Asbestialtistumiskysely_Sininen kirja.pdf

Ohje ja lomakkeet PEF-työpaikkatutkimuksen tekemiseen (TTL)

Työterveyshuoltoon erikoistuvan lääkärin toimipaikka

Poliklinikalla työskentelee työterveyshuoltoon erikoistuva lääkäri vastaavan erikoislääkärin ohjauksessa. Poliklinikalla tehty lääkärin erikoistumispalvelu vastaa työterveyshuollon erikoislääkärikoulutukseen kuuluvaa ns. Työterveyslaitospalvelua.

Tarkempia tietoja työlääketieteen pkl:n erikoistumispalvelun sisällöstä ja jatkossa avoimista erikoistumisjaksoista antaa poliklinikan ylilääkäri. Sairaalassa tehtävistä ns. erikoistumisen reunapalveluista voi kysyä työlääketieteen poliklinikan ylilääkäriltä tai suoraan myös eri alojen ylilääkäreiltä.


Sähköinen asiointi


Voit jättää henkilökohtaisen yhteydenoton työlääketieteen poliklinikalle. Turvallinen viestinvälitys edellyttää kirjautumista Eksoten asiointipalveluun. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset  tai mobiilivarmenteen.

Yhteydenottopyyntö

 Potilasohjeet

 Asbestialtistumiskysely_Sininen kirja.pdf

Ohje ja lomakkeet PEF-työpaikkatutkimuksen tekemiseen (TTL)

 

Ohjeita ja linkkejä lääkäreille

 

SELVITYS TYÖSSÄ KÄSITELLYISTÄ AINEISTA.pdf
AT-ilmoitus_pdf_uusi.pdf      (ammattitautiohje)

Ammattitautien kasittelyohje - TAKO_20-6-2016 FINAL.pdf


 Työterveyshuollon virtuaaliyliopisto

Toimintaohjeita työympäristön kosteusvaurioissa


Anna palautetta

 

Palautteen antaminen on mahdollista tämän linkin kautta Anna palautetta Share