Työlääketieteen poliklinikka

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Poliklinikkamme toimii ajanvarausperiaatteella. Potilaat tulevat tutkimuksiin lääkärin lähetteellä. Lähetteen poliklinikalle kirjoittaa omalääkäri, työterveyslääkäri, yksityislääkäri tai muun erikoisalan lääkäri. 

 
​Lähettävä lääkäri, katso tästä läheteohjeet. 

 
Ilmoittautuminen ja saapuminen

Poliklinikkamme sijaitsee keskussairaalan F-siivessä, ensimmäisessä kerroksessa, keuhkopoliklinikan yhteydessä. 
Ajanvarauskirjeessä annamme ohjeet siitä, milloin ja minne sinun tulee saapua. Kirjeen mukana saat esitietolomakkeita täytettäväksi ja mahdolliset valmistautumisohjeet tutkimuksiin. Jos varattu aika ei sinulle sovi, ilmoita siitä mahdollisimman pikaisesti.
  

Hoito

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on työperäiseksi epäilty sairaus, työhön liittyvä oire tai aiemmin todettu ammattitauti. Tavallisimpia poliklinikallamme hoidettavia sairauksia ovat astma ja kosteusvaurioastma, pitkäaikainen nuha, pölykeuhkosairaudet kuten asbestisairaudet ja homepölykeuhko, tärinätauti ja liuotinaine-aivosairaus.
Työperäisissä ihottumissa palvelee ensisijaisesti ihotautien poliklinikka​ ja työikäisten kuntoutus- ja työkyvyn selvittämisen asioissa kuntoutustutkimuspoliklinikka.

 
Poliklinikkamme on lähete- ja konsultaatiopoliklinikka.

 

​Työterveyshuoltoon erikoistuvan lääkärin toimipaikka


 
Poliklinikallamme työskentelevän työterveyshuoltoon erikoistuvan lääkärin ohjaajana toimii työterveyshuollon erikoislääkäri. Poliklinikallamme tehty erikoistumispalvelu vastaa työterveyshuollon erikoislääkärikoulutukseen kuuluvaa työterveyslaitospalvelua. Poliklinikkamme kautta voidaan järjestää myös muita erikoistumiseen vaadittavia sairaalapalvelujaksoja Eksotessa. Tarkempia tietoja työterveyshuollon erikoistumispalveluista ja erityisesti työterveyslaitospalvelusta antaa poliklinikkamme ylilääkäri. Sairaalan kliinisistä erikoistumispalveluista voi kysyä suoraan myös eri alojen ylilääkäreiltä.

 

Sähköinen asiointi


 
Voit jättää henkilökohtaisen yhteydenoton työlääketieteen poliklinikalle. Turvallinen viestinvälitys edellyttää kirjautumista Eksoten asiointipalveluun. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset​ tai mobiilivarmenteen.

 

​​