Työlääketieteen poliklinikka

​​​Yleistä​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Potilaat tulevat tutkimuksiin lääkärin lähetteen ja ennalta varatun ajan perusteella. Työperäisen oireen selvittelyssä on keskeistä se, miten taudin oireet tai sairaus liittyvät potilaan työhön eli miten niiden arvioidaan johtuvan tai pahenevan hänen työstään tai työolosuhteistaan.

Lähettävä lääkäri, katso alta tarkemmat läheteohjeet. 

Läheteohje_Työpkl_ohjeet.pdf
 
Ilmoittautuminen ja saapuminen

Poliklinikkamme sijaitsee keskussairaalan F-siivessä, ensimmäisessä kerroksessa, keuhkopoliklinikan yhteydessä. 
Ajanvarauskirjeessä annamme ohjeet siitä, milloin ja minne sinun tulee saapua. Kirjeen mukana saat esitietolomakkeita täytettäväksi ja mahdolliset valmistautumisohjeet tutkimuksiin. Jos varattu aika ei sinulle sovi, ilmoita siitä mahdollisimman pikaisesti.
  

Hoito

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on työperäiseksi epäilty sairaus, työhön liittyvä oire tai aiemmin todettu ammattitauti. Tavallisimpia poliklinikallamme hoidettavia sairauksia ovat astma ja kosteusvaurioastma, pitkäaikainen nuha, pölykeuhkosairaudet kuten asbestisairaudet ja homepölykeuhko, tärinätauti ja liuotinaine-aivosairaus.
Työperäisissä ihottumissa palvelee ensisijaisesti ihotautien poliklinikka​ ja työikäisten työkyvyn ja kuntoutustarpeen selvittämisen asioissa kuntoutustutkimuspoliklinikka.

Poliklinikkamme on lähete- ja konsultaatiopoliklinikka.


Potilasohjeet

Asbestialtistumiskysely_Sininen kirja.pdf

Ohje ja lomakkeet PEF-työpaikkatutkimuksen tekemiseen (TTL)​

​Työterveyshuoltoon erikoistuvan lääkärin toimipaikka

Poliklinikalla työskentelee työterveyshuoltoon erikoistuva lääkäri vastaavan erikoislääkärin ohjauksessa. Poliklinikalla tehty lääkärin erikoistumispalvelu vastaa työterveyshuollon erikoislääkärikoulutukseen kuuluvaa ns. Työterveyslaitospalvelua.

Tarkempia tietoja työlääketieteen pkl:n erikoistumispalvelun sisällöstä ja jatkossa avoimista erikoistumisjaksoista antaa poliklinikan ylilääkäri. Sairaalassa tehtävistä ns. erikoistumisen reunapalveluista voi kysyä työlääketieteen poliklinikan ylilääkäriltä tai suoraan myös eri alojen ylilääkäreiltä.

Sähköinen asiointi


 
Voit jättää henkilökohtaisen yhteydenoton työlääketieteen poliklinikalle. Turvallinen viestinvälitys edellyttää kirjautumista Eksoten asiointipalveluun. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset​ tai mobiilivarmenteen.

 

​​Ohjeita ja linkkejä lääkäreille

AT-ilmoitus_pdf_uusi.pdf      (ammattitautiohje)

Toimintaohjeita työympäristön kosteusvaurioissa ​Share