Rokotukset


 

Kausi-influenssarokotukset 2020

Rokotukset tote​utetaan Eksoten terveys- ja hyvinvointiasemilla viikoilla 47- 48 ajanvarauksella.

Voit varata ajan rokotukseen Eksoten asiointipalvelussa​ (sähköinen ajanvaraus rokotuksille avataan viikolla 44). Rokotuksia varten avataan myös erillinen ajanvarausnumero, joka palvelee arkisin ma-pe klo 8-18 (numero avataan 29.10.2020).  
 

​Rokotuksiin tulee saapua vain varatulle ajalle terveenä, käyttää kasvomaskia ja huolehtia käsihygieniasta, sekä pitää huolta turvavälin toteutumisesta.

Rokotukset Imatran, Ruokolahden, Rautjärven ja Parikkalan osalta toteutetaan alla olevan mukaan, seuraathan opasteita rokotukseen tullessa;

Urheilutalo, Imatra, Kotipolku 2, 55120 Imatra. Palloiluhalli, 1 kerros (Honkaharjun terveysasemalla ei rokoteta viikoilla 47-48).
Ruokolahden hyvinvointiasema, Nällisuontie 7 56100, Ruokolahti, 1.kerros.
Rautjärven hyvinvointiasema, Viipurinkatu 6, 56800 Simpele, 1.kerros.
Parikkalan hyvinvointikeskus, Lehmuskuja 3, 59100, Parikkala, 1.kerros.


​Maksuttomaan kausi-influenssarokotukseen oikeutettuja ovat:

  • 6 kuukauden–6 vuoden ikäiset lapset

  • raskaana olevat

  • kaikki 65 vuotta täyttäneet

  • sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat ja ​​vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri

  • varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset

  • sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö

 

Influenssarokotteen ottamisen yhteydessä voi rokottautua myös pneumokokkitauteja vastaan. Vakavan pneumokokkitaudin yleisin muoto on keuhkokuume. Pneumokokkirokotteen asiakas maksaa itse. ​Voit hankkia pneumokokkirokotteen tilaamalla rokotereseptin sähköisesti Eksoten asiointipalvelussa​ (Aloita asiointi - Tilaukset - Rokotereseptipyyntö)​.

 


​​Punkkirokot​​ukset


​Puutiaisaivokuumetta esiintyy eri puolilla Suomea, mutta riskialueet ovat usein hyvin rajattuja. Lappeenrannan Sammonlahdessa esiintyy pienellä rajatulla alueella poikkeavan runsaasti puutiaisaivokuumetta.

Rokotukseen ovat oikeutettuja 3 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt, jotka asuvat vakituisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) rajatulla alueella Sammonlahdessa. 

Aiemmin rokottamaton saa maksutta kolme annosta rokotetta. Myös henkilö, jonka perussarja on kesken, saavat täydennysrokotukset ilmaiseksi osana rokotusohjelmaa. Kolmen annoksen rokotussarjan saaneiden tehosterokotukset eivät toistaiseksi sisälly rokotusohjelmaan. Henkilöille, jotka asuvat alueen ulkopuolella, mutta viettävät paljon aikaa ranta-alueella, suositellaan puutiaisaivotulehdusrokotetta omalla kustannuksella.

Rokotettava alue kattaa seuraavat kadut Sammonlahdessa:
Orkoniitynkatu, Liesharjunkatu, Rantaniitynkatu, Lähteennotkonkatu, Kettukivenkatu, Rantahaankatu, Sammonniitynkatu, Metsämäenkatu, Karhumäenkatu, Myllypellonkatu, Kotisuonkatu, Rapamäenkatu, Multamäenkatu, Torpanpellonkatu, Peltomaankatu, Pellonmäenraitti, Ruskonlahdenkatu, Notkopellonraitti, Pirkonlähteenkatu, Hietakallionkatu, Kiviniemenraitti, Suurlähteenraitti, Kalliopellonkatu, Hopeamäenraitti, Saunakivenkatu ja Miilukatu.

 
Rokote annetaan kolmena pistoksena. Tehosteet annetaan yhden ja 6–13 kuukauden kuluttua ensimmäisestä rokotteesta. Rokotereseptin voit saada terveys- ja hyvinvointiasemaltasi soittamalla. Varaathan ajan rokotukseen. Huomioithan, että rokote tulee olla mukana rokotusajalle saapuessa. 

 
Henkilöille, jotka asuvat alueen ulkopuolella, mutta viettävät paljon aikaa ranta-alueella, suositellaan puutiaisaivotulehdusrokotetta omalla kustannuksella.​

 
Lisätietoja THL sivuilta:

 
Punkeilta suojautumisesta on tehty erillinen tiedote:

​​​​​​​​​​​​​​​​
Muut rokotukset


Maksuttomat perusrokotukset (jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja MPR-rokotukset) sekä reseptit maksullisiin rokotuksiin saat työterveyshuollosta tai terveysasemalta. Kouluikäiset lapset rokotetaan kouluterveydenhuollossa.

 

 

Matkailijoiden rokotukset

 
Rokotustarve on hyvä selvittää ajoissa ennen matkaa. Rokotussuosituksista on koottu tietoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuille.
 
Matkailijan rokotukset ovat pääsääntöisesti maksullisia. Ota yhteyttä työterveyshuoltoon tai omalle terveys- tai hyvinvointiasemallesi.Share