Rokotukset

​​​​​​​​​​​​​Kaus​i-influenssarokotuks​et 2020

Olemme keskeyttäneet poikkeuksellisen runsaan kysynnän vuoksi influenssarokotteiden ajanvaraukset 20.11.2020. 

Uusia influenssarokotusaikoja ei voida tällä hetkellä antaa. Lue tiedote​ Kausi-influenssarokotuksissa saatavuusongelmia Eksoten alueella.​

Rokotamme jo ajanvaranneet,​ maksuttomaan rokotteeseen oikeutetut rokotteiden riittävyyden mukaan. ​Voit tarvittaessa perua ​varaamasi rokotusajan Eksoten asiointipalvelussa​ tai soittamalla omalle terveys- tai hyvinvointiasemallesi​.

Tiedotamme heti, jos saamme lisää rokotteita ja pystymme jatkamaan rokotuksia. Myös apteekeista Vaxigrip Tetra -kausi-influenssarokote on myyty loppuun monin paikoin. ​Suurin osa riskiryhmiin kuuluvista henkilöistä on ehtinyt saada rokotteen.


​Maksuttomaan kausi-influenssarokotukseen oikeutettuja ovat

  • 6 kuukauden–6 vuoden ikäiset lapset
  • raskaana olevat
  • kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat ja ​​vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
  • sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö.Rokotuspisteet​

​​Rokotuksiin tulee saapua vain varatulle ajalle terveenä, käyttää kasvomaskia ja huolehtia käsihygieniasta, sekä pitää huolta turvavälin toteutumisesta.​

Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi ja Parikkala


Urheilutalo, Imatra, Kotipolku 2, 55120 Imatra. Palloiluhalli, 1 kerros (Honkaharjun terveysasemalla ei rokoteta viikoilla 47-48).

Ruokolahden hyvinvointiasema, Nällisuontie 7 56100, Ruokolahti, 1.kerros.

Rautjärven hyvinvointiasema, Viipurinkatu 6, 56800 Simpele, 1.kerros.

Parikkalan hyvinvointikeskus, Lehmuskuja 3, 59100, Parikkala, 1.kerros.


​Lappeenranta, Taipalsaari, Lemi, Savitaipale ja Luumäki

Kauppakeskus Opri, Valtakatu 30, 1.kerros, 53100 Lappeenranta (Armilan terveysasemalla ei rokoteta viikoilla 47-48). ​

Sammonlahden hyvinvointiasema, Torpanpellonkatu 2, 53850 LPR (Sammonlahden hyvinvointiaseman rokotusajat ovat jo varattu. Influenssarokotusaikoja on edelleen varattavissa viikoille 46-48 kauppakeskus Opriin.)

Joutsenon koulukeskus, Penttiläntie 4,  54100 Joutseno (Joutsenon hyvinvointiasemalla ei rokoteta viikoilla 47-48).

Taipalsaaren hyvinvointiasema, Muukkolantie 4, 54920 Taipalsaari

Lemin hyvinvointiasema, Toukkalantie 3, 54710 Lemi

Savitaipaleen hyvinvointiasema, Maitolantie 7, 54800 Savitaipale

Luumäen hyvinvointiasema, Marttilantie 28, 54500 Taavetti

Neuvolan asiakkaiden rokotukset

​Neuvolan asiakkaat – ota neuvolakortti mukaan! 

Eksoten neuvoloissa annetaan influenssarokotuksia vain neuvolan asiakkaille neuvolakäyntien yhteydessä ja lisäksi rokotuksia annetaan neuvola-asiakkaille seuraavasti. ​

  •  ​9.–15.11. Lappeenrannan keskustan, Lauritsalan ja Sammonlahden neuvolan asiakkaat rokotetaan ajanvarauksella Kauppakeskus Oprissa, Valtakatu 30.
  • 16.–20.11. Joutsenon neuvolan asiakkaat rokotetaan ajanvarauksella Joutsenon koulukeskuksessa, Penttiläntie 4.
  • 16.–20.11. Imatran neuvolan asiakkaat rokotetaan ajanvarauksella Urheilutalolla Kotipolku 2.


​​​Influenssarokotteen ottamisen yhteydessä voi rokottautua myös pneumokokkitauteja vastaan​

​Vakavan pneumokokkitaudin yleisin muoto on keuhkokuume. Pneumokokkirokotteen asiakas maksaa itse. Voit hankkia pneumokokkirokotteen tilaamalla rokotereseptin sähköisesti Eksoten asiointipalvelussa​ (Aloita asiointi - Tilaukset - Rokotereseptipyyntö)​.


Lue pneumokokkirokotteista THL:n sivuilta​.​ **​

​​Punkkirokot​​ukset


​Puutiaisaivokuumetta esiintyy eri puolilla Suomea, mutta riskialueet ovat usein hyvin rajattuja. Lappeenrannan Sammonlahdessa esiintyy pienellä rajatulla alueella poikkeavan runsaasti puutiaisaivokuumetta.

Rokotukseen ovat oikeutettuja 3 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt, jotka asuvat vakituisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) rajatulla alueella Sammonlahdessa. 

Aiemmin rokottamaton saa maksutta kolme annosta rokotetta. Myös henkilö, jonka perussarja on kesken, saavat täydennysrokotukset ilmaiseksi osana rokotusohjelmaa. Kolmen annoksen rokotussarjan saaneiden tehosterokotukset eivät toistaiseksi sisälly rokotusohjelmaan. Henkilöille, jotka asuvat alueen ulkopuolella, mutta viettävät paljon aikaa ranta-alueella, suositellaan puutiaisaivotulehdusrokotetta omalla kustannuksella.

Rokotettava alue kattaa seuraavat kadut Sammonlahdessa:
Orkoniitynkatu, Liesharjunkatu, Rantaniitynkatu, Lähteennotkonkatu, Kettukivenkatu, Rantahaankatu, Sammonniitynkatu, Metsämäenkatu, Karhumäenkatu, Myllypellonkatu, Kotisuonkatu, Rapamäenkatu, Multamäenkatu, Torpanpellonkatu, Peltomaankatu, Pellonmäenraitti, Ruskonlahdenkatu, Notkopellonraitti, Pirkonlähteenkatu, Hietakallionkatu, Kiviniemenraitti, Suurlähteenraitti, Kalliopellonkatu, Hopeamäenraitti, Saunakivenkatu ja Miilukatu.

 
Rokote annetaan kolmena pistoksena. Tehosteet annetaan yhden ja 6–13 kuukauden kuluttua ensimmäisestä rokotteesta. Rokotereseptin voit saada terveys- ja hyvinvointiasemaltasi soittamalla. Varaathan ajan rokotukseen. Huomioithan, että rokote tulee olla mukana rokotusajalle saapuessa. 

 
Henkilöille, jotka asuvat alueen ulkopuolella, mutta viettävät paljon aikaa ranta-alueella, suositellaan puutiaisaivotulehdusrokotetta omalla kustannuksella.​

 
Lisätietoja THL sivuilta:

 
Punkeilta suojautumisesta on tehty erillinen tiedote:

​​​​​​​​​​​​​​​​
Muut rokotukset


​Maksuttomat perusrokotukset (jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja MPR-rokotukset) sekä reseptit maksullisiin rokotuksiin saat työterveyshuollosta tai terveysasemalta. Kouluikäiset lapset rokotetaan kouluterveydenhuollossa.

 

 

Matkailijoiden rokotukset

 
Rokotustarve on hyvä selvittää ajoissa ennen matkaa. Rokotussuosituksista on koottu tietoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuille.
 
Matkailijan rokotukset ovat pääsääntöisesti maksullisia. Ota yhteyttä työterveyshuoltoon tai omalle terveys- tai hyvinvointiasemallesi.Share