Rokotukset


​​Punkkirokot​​ukset


​Puutiaisaivokuumetta esiintyy eri puolilla Suomea, mutta riskialueet ovat usein hyvin rajattuja. Lappeenrannan Sammonlahdessa esiintyy pienellä rajatulla alueella poikkeavan runsaasti puutiaisaivokuumetta.

Rokotukseen ovat oikeutettuja 3 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt, jotka asuvat vakituisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) rajatulla alueella Sammonlahdessa. 

Aiemmin rokottamaton saa maksutta kolme annosta rokotetta. Myös henkilö, jonka perussarja on kesken, saavat täydennysrokotukset ilmaiseksi osana rokotusohjelmaa. Kolmen annoksen rokotussarjan saaneiden tehosterokotukset eivät toistaiseksi sisälly rokotusohjelmaan. Henkilöille, jotka asuvat alueen ulkopuolella, mutta viettävät paljon aikaa ranta-alueella, suositellaan puutiaisaivotulehdusrokotetta omalla kustannuksella.

Rokotettava alue kattaa seuraavat kadut Sammonlahdessa:
Orkoniitynkatu, Liesharjunkatu, Rantaniitynkatu, Lähteennotkonkatu, Kettukivenkatu, Rantahaankatu, Sammonniitynkatu, Metsämäenkatu, Karhumäenkatu, Myllypellonkatu, Kotisuonkatu, Rapamäenkatu, Multamäenkatu, Torpanpellonkatu, Peltomaankatu, Pellonmäenraitti, Ruskonlahdenkatu, Notkopellonraitti, Pirkonlähteenkatu, Hietakallionkatu, Kiviniemenraitti, Suurlähteenraitti, Kalliopellonkatu, Hopeamäenraitti, Saunakivenkatu ja Miilukatu.

Rokote annetaan kolmena pistoksena. Tehosteet annetaan yhden ja 6–13 kuukauden kuluttua ensimmäisestä rokotteesta. Rokotereseptin voit saada terveys- ja hyvinvointiasemaltasi soittamalla. Varaathan ajan rokotukseen. Huomioithan, että rokote tulee olla mukana rokotusajalle saapuessa. 

Henkilöille, jotka asuvat alueen ulkopuolella, mutta viettävät paljon aikaa ranta-alueella, suositellaan puutiaisaivotulehdusrokotetta omalla kustannuksella.​

Lisätietoja THL sivuilta:

Punkeilta suojautumisesta on tehty erillinen tiedote:

​​​​​​​​​​​​​​​​


Kausi-influenssarokotukset 2019


​Maksuttomaan kausi-influenssarokotukseen oikeutettuja ovat:

  • 6 kuukauden6 vuoden ikäiset lapset
  • raskaana olevat
  • kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat ja ​​vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
  • sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö

 

Huomioithan, että rokotukseen voit varata ajan Eksoten asiointipalvelusta, alla linkki; Asiointipalvelu  (Koronavirukseen liittyen sähköinenajanvaraus ei ole toistaiseksi käytössä). 


 

Keskitetysti Influenssarokotukset on toteutettu TERVEYS- JA HYVINVOINTISASEMILLA 2019 viikolla 48, 25.-29.11.2019. Rokotteen ottaminen ajanvarauksella on edelleen mahdollista.

KOULULAISTEN INFLUENSSAROKOTUKSET 2019:

Esikoululaisten ja peruskoululaisten influenssarokotuksissa ota yhteys omaan kouluterveydenhoitajaan.

OPISKELIJOIDEN INFLUENSSAROKOTUKSET 2019:


Lukiossa, ammattiopistossa ja ammattikorkeakoulussa opiskelevat yhteys omaan terveydenhoitajaan.


Muut rokotukset

Influenssarokotteen yhteydessä voi rokottautua myös pneumokokkitauteja vastaan. Vakavan pneumokokkitaudin yleisin muoto on keuhkokuume. Pneumokokkirokotteen asiakas maksaa itse.Voit hankkia pneumokokkirokotteen sähköisellä rokoteresepti pyynnöllä.

Reseptipyynnön voit tehdä alla olevan linkin kautta Eksoten asiointipalvelusta

Asiointipalvelu


Maksuttomat perusrokotukset (jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja MPR-rokotukset) sekä reseptit maksullisiin rokotuksiin saat työterveyshuollosta tai terveysasemalta. Kouluikäiset lapset rokotetaan kouluterveydenhuollossa.

 

 

Matkailijoiden rokotukset

 
Rokotustarve on hyvä selvittää ajoissa ennen matkaa. Rokotussuosituksista on koottu tietoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuille.
 
Matkailijan rokotukset ovat pääsääntöisesti maksullisia. Ota yhteyttä työterveyshuoltoon tai omalle terveys- tai hyvinvointiasemallesi.Share