Muistihoitajat ja -koordinaattorit

Muistihoitajat ja muistitesti​​​​​


V
oit varata ajan muistihoitajalta, kun epäilet muistisairautta. Et tarvitse lääkärin lähetettä. Muistihoitaja haastattelee sinut ja tekee testisarjat.Tarvittaessa hoitaja välittää tuloksesi geriatreille. Jos olet alle 65-vuotias, tutkimuksesi jatkuvat neurologin vastaanotolla.

Jos sinulla todetaan muistisairaus, teemme sinulle ja läheisellesi ensivaiheen hoito- ja kuntoutussuunnitelman ja annamme ohjausta ja neuvontaa, elämään muistisairauden kanssa.

Muistikoordinaattorit


Muistikoordinaattorit huolehtivat muistipotilaiden ja heidän läheistensä tukemisesta ja jatkoseurannasta muistisairauden diagnoosin jälkeen. He toimivat yhteyshenkilöinä sinun ja geriatrisi välillä. Jatkoseuranta siirtyy 6 kuukauden jälkeen kotihoidolle. ​

Muistikuntoutus

Muistidiagnoosin saaneilla  on mahdollisuus osallistua Lappeenrannan Iso Apu palvelukeskuksessa järjestettäviin kuntosaliryhmiin sekä omaisten/ läheisten kanssa avokuntoutusjaksolle. Ryhmämaksu 27 €.

Kotikäynnit tehdään pääasiassa geriatrin tai muistikoordinaattorin pyynnöstä. Käynneillä arvioidaan liikunta- ja toimintakykyä, kodin- ja ympäristön turvallisuutta, apuvälinetarvetta sekä ohjataan ja neuvotaan sairastunutta ja omaista/läheistä. Kotikäynti 9 €.

Liästiedot kuntohoitaja / muistihoitaja Nina Tilli, puh 040 194 4948​Share