Akuuttigeriatrinen kuntoutus

​​​

Saapuminen


Osastomme sijaitsee Etelä-Karjalan keskussairaalan F-siiven ensimmäisessä kerroksessa. Sisäänkäynti F-siipeen tapahtuu keskussairaalan pääovesta Valto Käkelän kadun puolelta (ovi 1).
 

Kuntoutus ja palvelut


Akuuttigeriatrisen kuntoutusosaston toiminnan tavoitteena on tehokkaasti hoitaa ja kuntouttaa kotikuntoiseksi iäkkäitä potilaita, joiden toimintakyky on nopeasti heikentynyt akuutin sairauden tai vamman vuoksi. 

Potilaat tulevat osastolle ensisijaisesti päivystyksen kautta. Toimintamme lähtökohta on kokonaisvaltainen geriatrinen arviointi, joka tarkoittaa potilaan toimintakyvyn ja siihen vaikuttavien ongelmien sekä elinympäristön ja sosiaalisten verkostojen kartoittamista. Potilaiden hoidosta ja kuntoutuksesta vastaa kaksi moniammatillista tiimiä.

Kotiutuksen suunnittelu alkaa heti potilaan tullessa osastolle yhteistyössä potilaan, läheisen sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. Kotiutus toteutetaan tarvittaessa kotihoidon, kotikuntoutuksen ja tehostetun kotisairaanhoidon kanssa. Tavoitteena on kotiutuminen noin viikon sisällä.

Geriatrinen poliklinikka toimii akuuttigeriatrisen osaston tiloissa.
 

​Omaisuus ja puhelin

Potilaat vastaavat itse omista tavaroistaan. Suosittelemme oman matkapuhelimen käyttöä osastolla. 


Vierailut


Läheiset ovat tervetulleita osastollemme, varsinaisia vierailuaikoja ei ole. Osastollemme ei voi tuoda kukkia ja toivomme, että vältät voimakkaita hajusteita vieraillessasi osastolla. Käytäthän osastolle tullessasi ja poistuessasi käsien desinfiointiin tarkoitettua käsihuuhdetta.


Palaute


Kehitämme toimintaamme jatkuvasti. Asiakas- ja omaispalautteet antavat meille arvokasta tietoa. Anna palautetta netissä​


Share