Vaativa kuntoutus K7

​​​​​​​​Saapuminen


Osastomme sijaitsee Etelä-Karjalan keskussairaalan K-siivessä 7. kerroksessa.

 

Kuntoutus ja palvelut


Osasto K7 on 34-paikkainen vaativan kuntoutuksen osasto. Uusimmalla kuntoutusteknologialla varustetut valoisat tilat ovat ajanmukaiset ja monipuoliset. 
Osastolla työskentelee kaksi vaativaan kuntoutukseen erikoistunutta moniammatillista tiimiä.
 
Vaativaa somaattista kuntoutusta on aivoverenkiertohäiriöiden, aivovammojen, lonkkamurtumien ja amputaatioiden jälkeinen kuntoutus, monivammakuntoutus sekä kuntoutus, jossa tarvitaan useita terapiamuotoja, kuten fysio- ja toimintaterapiaa sekä vähintään arkikuntoutusta hoitohenkilökunnan avustamana tai puheterapiaa tai neuropsykologista kuntoutusta.

Tavoitteena on palauttaa ja lisätä kuntoutujien toimintakykyä, tukea itsenäistä selviytymistä ja edistää hyvinvointia. Kannustamme omatoimisuuteen sekä valmennamme ja tuemme kuntoutujia palaamaan toimintakykyisinä omaan elinympäristöön. Kuntoutusjakson tavoitteena on kotiutuminen omaan kotiin.
 

Kävelyrobotiikka

Osastolla on otettu käyttöön syksyllä 2018 uutta kuntoutusteknologiaa edustava Lokomat-kävelyrobotti. Kävelyrobotteja on Suomessa vain 5 kappaletta ja Eksoten kävelyrobotti on ensimmäinen julkisella sektorilla erikoissairaanhoidossa oleva kävelyrobotti. Maailmassa kävelyrobotteja on lähes 800 joista noin puolet Euroopassa. Pohjoismaista Suomen lisäksi ainoastaan Ruotsissa 1 kappale.

Kävelyrobotti mahdollistaa kuntoutuksen tehokkuuden ja aikaistaa kuntoutujan aktiivisen kuntoutuksen aloituksen jopa 2 viikolla. Robotti huolehtii kuntoutujan oikean asennon, joten tilanteeseen tarvitaan vähemmän fysioterapeuttien avustusta kuin aiemmin. Robotiikan ansiosta fysioterapeutin aikaa jää liikkeiden laadun havainnoille ja analysoinnille. Kuntoutujalle saadaan tehokas ja laadukas fyysinen harjoittelu sekä kuntoutujan fyysiseen harjoitteluun yhdistyy kognitiivinen harjoittelu. Toiminnalliset liikkeet ja aistien stimulointi ovat tärkeitä asioita neurologisten potilaiden kuntoutuksessa halvauksen, selkäydinvamman ja traumaattisen aivovamman jälkeen; samoin MS-taudissa ja muista neurologisista vammoista kärsivien potilaiden kuntoutuksessa. Robotiikan avulla kuntoutuja saa useita toistomääriä oikealla tavalla.

Kävelyrobottia voidaan käyttää osastokuntoutujien lisäksi myös polikliinisille kuntoutujilla. Kävelyrobotti soveltuu siis lähes kaikille neurologisille kuntoutujille ja myös myöhemmän kuntoutusvaiheen lonkkamurtumakuntoutujille.

Lisätietoja polikliniisesta kävelyrobottitoiminnasta voit kysyä toimintayksikön esimieheltä Ulla Kotrolta, ulla.kotro@eksote.fi, puhelin 044 791 4643.


 

Omaisuus ja puhelin


Osastolla vastaat itse omista tavaroistasi. Jokaisella kuntoutujalla on mahdollisuus lukollisen kaapin käyttöön. Suosittelemme oman matkapuhelimen käyttöä osastolla. 

 

Vierailut


Osastollamme ei ole varsinaisia vierailuaikoja. Käytäthän osastolle tullessasi ja poistuessasi käsien desinfiointiin​ tarkoitettua käsihuuhdetta. Pyydämme välttämään voimakkaita hajusteita vieraillessasi osastolla. Osastollemme ei voi tuoda kukkia.

 

Palaute


 
Kehitämme toimintaamme muun muassa asiakas- ja omaispalautteiden avulla. Anna palautetta netissä


Share