Käskynkkä

​​​​

Vanhainkoti Käskynkkä

 

Vanhainkoti sijaitsee Parikkalan keskustaajaman tuntumassa rauhallisella asuinalueella, palvelujen läheisyydessä. Vanhainkodissa on 30 asukaspaikkaa, joista 4 on lyhytaikaisasiakkaille varattuja. Vanhainkoti Käskynkkä kuuluu sosiaalihuollon laitoshoidon palvelujen piiriin. Käskynkän Rauhala-kodin asumismuoto muuttuu tukipalveluin tuetusta palveluasumisesta palveluasumiseksi alkaen 1.4.2018.

Henkilökunta

Käskynkässä työskentelee toimintayksikön esimies, toimipisteen vastaava, 2 sairaanhoitajaa ja 20 lähihoitajaa. Oma lääkäri käy suunnitellusti kerran viikossa ja muina aikoina tarvittaessa hoitajat voivat konsultoida lääkäriä puhelimitse. Fysioterapeutti käy kerran viikossa kuntouttamassa asukkaita sekä auttamassa hoitajia kuntoutussuunnitelmien teossa. Vanhustenhuollon ohjaaja käy kerran viikossa tai erikseen sovittuna aikana.

Pitkä- sekä lyhytaikaisasukkaat ohjautuvat vanhainkotiin SAS-toimiston kautta. Vanhainkodissa toteutetaan moniammatillista yhteistyötä sekä yhteistyötä omaisten ja kolmannen sektorin yhteistyötahojen kanssa.

​​​Toiminta


Vanhainkodissa kannustamme ja avustamme asukkaita omatoimisuuteen esim. pukeutumisessa, syömisessä ja liikkumisessa. Asukkaita kannustetaan aktiiviseen osallistumiseen yhteis- ja aktiivisen arjen toimintaan. Hoitajat toteuttavat työssään kuntouttavaa hoitotyötä. Nimeämme jokaiselle asiakkaalle vastuuhoitajan. Kuntoutumisen suunnittelun aloitamme heti vanhainkotiin saapumisen jälkeen. 

Koemme tärkeäksi yhteistyön hoitohenkilökunnan ja omaisten välillä. Siksi toivomme, että yksi omaisista toimii yhteyshenkilönä asukkaan asioiden hoidossa.

Käskynkässä ei ole vierailuaikoja, mutta toivomme vierailujen ajoittuvan päiväsaikaan.

Parikkalan Käskynkän vanhainkoti ei vastaa potilaiden henkilökohtaisista tavaroista. Toivomme, että asukkaan omaisuus nimikoidaan ja luetteloidaan omaisten toimesta ja arvokkaampi omaisuus säilytettäisiin mielellään muualla kuin vanhainkodissa. Pienet rahavarat voidaan säilyttää lukollisessa kaapissa.

Otamme mielellämme vastaan palautetta. Palautteen voitte antaa suoraan henkilökunnalle tai jättää osaston aulassa olevaan palautelaatikkoon. Keräämme palautetta myös asukasfoorumeissa, joita järjestämme asukkaille 4 kertaa vuodessa.

 

Tapahtumat 2018​

 
1.7. su   Ilmapallopelit
 
2.7. ma Muistelua/musiikkia
3.7. ti    Manikyyri /käsihierontaa,kynsienlakkausta,rasvausta ym.
4.7. ke  Ulkoilua
5.7. to  Lukuhetki
6.7. pe  Saunapäivä        
7.7. la   Korttipelit
8.7. su  Ulkoilua
 
9.7. ma Elokuva
10.7. ti  Aistipäivä /värit,tuoksut,maut
11.7. ke Pisara-yhtye esiintyy klo 13:00
12.7. to Lukuhetki
13.7. pe Saunapäivä
14.7. la  Tietokilpailu/arvoituksia
15.7. su Ulkoilua
 
16.7. ma Elokuva
17.7. ti  Tuolijumppaa
18.7. ke Ulkoilua
19.7. to Tuolijumppaa
20.7. pe Saunapäivä                 
21.7. la  Runoja ja loruja
22.7. su Ulkoilua
 
23.7. ma Elokuva
24.7. ti  Musiikkihetki
25.7. ke Ulkoilua
26.7. to  Lukuhetki
27.7. pe  Saunapäivä
28.7. la  Lehtikatsaus
29.7. su Yhteinen kahvittelu henkilökunnan kanssa
 
30.7. ma Elokuva
31.7. ti   Tuolijumppaa
 
 
Ulkoilua joka päivä sään salliessa.


 


 


 


 


 Share