Palvelukoti Taipale

​​​​​​

Tapahtumat 2019​​


Minna Valtonen askartelee asukkaiden kanssa ma–pe lähes joka päivä päiväsalissa.

HUOMIO OMAISET JA YSTÄVÄT!
Otamme mielellämme vastaan kankaita, lankoja, värikyniä, paperia ynnä muuta askartelumateriaalia.

Päiväkotilapset vierailevat sisäpihallamme leikkimässä​ usein torstaisin aamupäivällä.


SPR:n YSTÄVÄT ulkoiluttavat asukkaitamme joka tiistai klo 13:30–14 välillä.

Palvelukodissamme vierailevat säännöllisesti joka kuukauden toinen perjantai KAVERIKOIRAT klo 15.00 alkaen päiväsalissa ja myös asukkaiden luona omissa huoneissa.

Taipaleen seurakunta pitää HARTAUSHETKEN kerran kuukaudessa torstaisin klo 13.00 päiväsalissa:
 
    • To 28.11. Johanna Mustonen-Gyasy ja Kai-Jussi Jankeri.
    • Ti 10.12Ehtoollishartaus Taipalsaaren kirkossa (palvelukoti Taipaleen omalle väelle). Lähtö klo 13, kuljetusapuna SPR. Omaiset tervetulleita mukaan!
    • To 16.1.2020 Riikka Tiainen ja Kai-Jussi Jankeri.
 

TULEVAT TAPAHTUMAT


 

VIIKKO 46

Ma 11.11. Kotimainen elokuva päiväkahvin jälkeen.

Ti 12.11. Terhi Kolehmainen esiintyy klo 14:15-15:00.

Ke 13.11. Muistipelejä päiväsalissa klo 15:00.

To 14.11. Lukupiiri klo 15:00.

Pe 15.11. Sanomalehtikatsaus klo 15:00.

La 16.11. Harjoitellaan nimikirjoituksia klo 15:00.

Su 17.11. Jumalanpalvelus klo 15:00.

                 Kauneudenhoitoa klo 15:00. 


 

VIIKKO 47

Ma 18.11. Tuolijumppa päiväsalissa klo 15:00.

Ti 19.11. SPR ulkoilee klo 13:30.

Ke 20.11. Sananlaskuja ja arvoituksia klo 15:00.

To 21.11. Pallopelejä päiväsalissa klo 15:00.

Pe 22.11. Asukaskokous klo 13:00.

La 23.11. Lukupiiri klo 15:00.

Su 24.11. Jumalanpalvelus klo 10:00.

                Kynsien huoltoa klo 15:00.

 

 


 


 

  


Toiminta


Kannustamme, aktivoimme, ohjaamme ja avustamme asukasta arjen toiminnoissa omien voimavarojen mukaisesti. Tavoitteenamme on tukea asukkaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä sekä mahdollistaa aktiivinen arki, johon kuuluu ulkoilu- ja harrastetoimintaa.

Palvelukodissa asukkaat käyttävät omia vaatteitaan, joiden huolto tapahtuu palvelukodin omassa pesulassa. Vuode- ja liinavaatteet palvelukoti hankkii Etelä-Karjan pesulasta.

Lääkäri käy kerran viikossa. Lääkkeet toimittaa Lauritsalan apteekki, jonka kanssa asukas solmii asiakassopimuksen. Apteekki huolehtii lääkkeiden kuljetuksesta. Tarvittavat laboratorionäytteet käy ottamassa Taipalsaaren hyvinvointiaseman laboratoriohoitaja.

​Palvelukodissa ulkoillaan sään salliessa päivittäin sekä järjestetään muuta toimintaa esim. lehdenlukua, pelejä ja jutustelua. Annetaan aikaa vanhukselle. Omaisena ja läheisenä olette tervetulleita osallistumaan asukkaan arkeen ja kaikkeen järjestettyyn toimintaan. Ota rohkeasti yhteyttä henkilökuntaan, autamme mielellämme.  

Talo toimii yhdessä kerroksessa. Palveluasumisen asukkaille on 15 asuntoa, joista kaksi on kooltaan suurempia ja siten soveltuvat esimerkiksi pariskuntien käyttöön. Tehostetun palveluasumisen asukkaille on 15 yhden hengen asuntoa, joista kaksi on kohdennettu lyhytaikaiseen, kuntouttavaan asumiseen. Asukashuoneissa on hoitosängyt ja patjat, muutoin asukas voi kalustaa omilla tavaroilla.

Palvelukodissa o​n yhteinen ruokailutila ja yhteisiä oleskelu- ja kokoontumistiloja asukkaiden käyttöön. Palvelukodissa on myös sauna.

Asukkailla on käytössä hoitajakutsurannekkeet.

Asiakasmaksut määräytyvät Eksoten hallituksen päätöksen mukaisesti. ​Lisätietoa asiakasmaksuista ja muista asukkaan taloudellisten asioiden hoitamiseen liittyvistä asioista saat tarvittaessa vanhustenhuollon ohjaajalta.

Henkilökunta ja vastuuhoitajat

Palvelukodin tehostetun palveluasumisen asukassiivessä työskentelee henkilökuntaa ympäri vuorokauden. Palveluasumisen asukassiivessä henkilökunta on paikalla aamusta iltaan, mutta yöaikaan palveluasukkaat saavat tarvittaessa apua  tehostetun palveluasumisen yöhoitajalta. Henkilökuntaan kuuluu lähi- ja sairaanhoitajia. Saimaan tukipalvelut Oy tuottaa palvelukotimme ruoka- ja siivouspalvelut.

Palvelukodissamme jokaisella asukkaalla on nimettynä vastuuhoitaja, joka vastaa asukkaan kuntoutumis-  hoito- ja palvelusuunnitelman laatimisesta, sen toteuttamisesta ja toteutumisen seurannasta. Omaisten on hyvä sopia keskuudestaan yksi asukkaan asioita hoitava henkilö (asianhoitaja). Henkilökunnan kanssa on hyvä sopia myös asukkaan postin käsittelystä.​Share