Palvelukoti Taipale

​​​​​​​

Tapahtumat 2020

HUOMIO OMAISET JA YSTÄVÄT!

Omaisten/läheisten on mahdollista tavata Palvelukoti Taipaleella asuvaa asukasta ulkona tai sisällä asukkaan omassa huoneessa. Tapahtuvista tapaamisista tulee mieluusti sopia etukäteen henkilökunnan kanssa. Tapaamisessa tulee ehdottomasti noudattaa seuraavia ohjeita:

  • Vierailijan tulee tapaamiseen tullessaan olla terve ja noudattaa hyvää käsihygieniaa.
  • Vierailu voi tapahtua asumisyksikön henkilökunnan osoittamassa ulkotilassa (piha-alueella tai asukkaan olleessa esim. parvekkeella tai asukashuoneen tms. ikkunan takana). Samaan aikaan piha-alueella tai parvekkeella ei voi olla suurta henkilömäärää, jotta turvavälit pystytään takaamaan.
  • Vierailijan ja asukkaan välillä tulee tapaamisessa säilyttää koko vierailun ajan riittävä turvaväli (2 metriä). Vierailija ja asukas eivät voi kätellä, halata tai muutoin koskettaa toisiaan.
  • Sisällä vierailijoita voi olla enintään kaksi kerrallaan.
  • Sisällä vierailijoiden tulee käyttää kertakäyttöistä kirurgista suunenäsuojaa koko vierailun ajan.

 

                                                 VIERAILE VAIN TERVEENÄ


SPR:n YSTÄVÄT ulkoiluttavat asukkaitamme joka tiistai klo 13:30–14 välillä. (Peruttu toistaiseksi.)

Palvelukodissamme vierailevat säännöllisesti joka kuukauden toinen perjantai KAVERIKOIRAT klo 15.00 alkaen päiväsalissa ja myös asukkaiden luona omissa huoneissa. (Peruttu toistaiseksi)

 

Taipaleen seurakunta pitää HARTAUSHETKEN kerran kuukaudessa torstaisin klo 13.00 päiväsalissa: (Peruttu toistaiseksi)
 

 
TULEVAT TAPAHTUMAT

 

VIIKKO 36

Ma 31.8. Elokuva: Rantasuon raatajat.

Ti 1.9. Musiikkituokio.

Ke 2.9. Minnan askartelutuokio.

To 3.9. Miesten retki onkimaan.

Pe 4.9. Perjantai Bingo.

La 5.9. Väritellään kuvia.

Su 6.9. Jumalanpalvelu klo 10:00.

 

 

VIIKKO 37

Ma 7.9. Elokuva: Tulitikkuja lainaamassa.

Ti 8.9. Retki lähiympäristöön.

Ke 9.9. Minnan askartelutuokio.

To 10.9. Äänikirjan kuuntelua.

Pe 11.9. Musiikkituokio.

La 12.9. Jumppatuokio.

Su 13.9. Jumalanpalvelu klo 10:00.

 

 

VIIKKO 38

Ma 14.9. Elokuva: Rikas tyttö.

Ti 15.9. Retki lähiympäristöön.

Ke 16.9. Minnan askartelutuokio.

To 17.9. Äänikirjan kuuntelua.

Pe 18.9. Kauneudenhoitoa omissa huoneissa.

La 19.9. Toivemusiikkikonsertti.

Su 20.9. Jumalanpalvelu klo 10:00.

 

 

VIIKKO 39

Ma 21.9. Jumppatuokio.

Ti 22.9. Syyspäiväntasaus, syysretki (sää varaus).

Ke 23.9. Minnan askartelutuokio.

To 24.9. Äänikirjan kuuntelua.

Pe 25.9. Elokuva.

La 26.9. Musiikkituokio.

Su 27.9. Jumalanpalvelu klo 10:00.

 


 


 


 


 


Toiminta


Kannustamme, aktivoimme, ohjaamme ja avustamme asukasta arjen toiminnoissa omien voimavarojen mukaisesti. Tavoitteenamme on tukea asukkaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä sekä mahdollistaa aktiivinen arki, johon kuuluu ulkoilu- ja harrastetoimintaa.

Palvelukodissa asukkaat käyttävät omia vaatteitaan, joiden huolto tapahtuu palvelukodin omassa pesulassa. Vuode- ja liinavaatteet palvelukoti hankkii Etelä-Karjan pesulasta.

Lääkäri käy kerran viikossa. Lääkkeet toimittaa Lauritsalan apteekki, jonka kanssa asukas solmii asiakassopimuksen. Apteekki huolehtii lääkkeiden kuljetuksesta. Tarvittavat laboratorionäytteet käy ottamassa Taipalsaaren hyvinvointiaseman laboratoriohoitaja.

​Palvelukodissa ulkoillaan sään salliessa päivittäin sekä järjestetään muuta toimintaa esim. lehdenlukua, pelejä ja jutustelua. Annetaan aikaa vanhukselle. Omaisena ja läheisenä olette tervetulleita osallistumaan asukkaan arkeen ja kaikkeen järjestettyyn toimintaan. Ota rohkeasti yhteyttä henkilökuntaan, autamme mielellämme.  

Talo toimii yhdessä kerroksessa. Palveluasumisen asukkaille on 15 asuntoa, joista kaksi on kooltaan suurempia ja siten soveltuvat esimerkiksi pariskuntien käyttöön. Tehostetun palveluasumisen asukkaille on 15 yhden hengen asuntoa, joista kaksi on kohdennettu lyhytaikaiseen, kuntouttavaan asumiseen. Asukashuoneissa on hoitosängyt ja patjat, muutoin asukas voi kalustaa omilla tavaroilla.

Palvelukodissa o​n yhteinen ruokailutila ja yhteisiä oleskelu- ja kokoontumistiloja asukkaiden käyttöön. Palvelukodissa on myös sauna.

Asukkailla on käytössä hoitajakutsurannekkeet.

Asiakasmaksut määräytyvät Eksoten hallituksen päätöksen mukaisesti. ​Lisätietoa asiakasmaksuista ja muista asukkaan taloudellisten asioiden hoitamiseen liittyvistä asioista saat tarvittaessa vanhustenhuollon ohjaajalta.

Henkilökunta ja vastuuhoitajat

Palvelukodin tehostetun palveluasumisen asukassiivessä työskentelee henkilökuntaa ympäri vuorokauden. Palveluasumisen asukassiivessä henkilökunta on paikalla aamusta iltaan, mutta yöaikaan palveluasukkaat saavat tarvittaessa apua  tehostetun palveluasumisen yöhoitajalta. Henkilökuntaan kuuluu lähi- ja sairaanhoitajia. Saimaan tukipalvelut Oy tuottaa palvelukotimme ruoka- ja siivouspalvelut.

Palvelukodissamme jokaisella asukkaalla on nimettynä vastuuhoitaja, joka vastaa asukkaan kuntoutumis-  hoito- ja palvelusuunnitelman laatimisesta, sen toteuttamisesta ja toteutumisen seurannasta. Omaisten on hyvä sopia keskuudestaan yksi asukkaan asioita hoitava henkilö (asianhoitaja). Henkilökunnan kanssa on hyvä sopia myös asukkaan postin käsittelystä.​Share