Palvelukoti Taipale

​​​​​​​

Tapahtumat 2019​​

Minna Valtonen askartelee asukkaiden kanssa ma–pe lähes joka päivä päiväsalissa.

HUOMIO OMAISET JA YSTÄVÄT!

Otamme mielellämme vastaan kankaita, lankoja, värikyniä, paperia ynnä muuta askartelumateriaalia.


SPR:n YSTÄVÄT ulkoiluttavat asukkaitamme joka tiistai klo 13:30–14 välillä. (Peruttu toistaiseksi.)

Palvelukodissamme vierailevat säännöllisesti joka kuukauden toinen perjantai KAVERIKOIRAT klo 15.00 alkaen päiväsalissa ja myös asukkaiden luona omissa huoneissa.

 

Taipaleen seurakunta pitää HARTAUSHETKEN kerran kuukaudessa torstaisin klo 13.00 päiväsalissa:
 
    • Ti  7.4. Jumalanpalvelus Kirkossa klo 13:00 (peruttu)
    • To 7.5. Riikka Tiainen ja kanttori.
 

TULEVAT TAPAHTUMAT


 

VIIKKO 15

Ma 6.4. Väritellään munia klo 15:00.

Ti 7.4. Virtuaalikirkko klo 13:00.

Ke 8.4. Kuunnellaan musiikkia klo 15:00.

To 9.4. Munien värittely jatkuu klo 15:00.

Pe 10.4. Pitkäperjantai

Jumalanpalvelus klo 10:00.

La 11.4. Lankalauantai

Muistellaan vanhoja pääsiäisperinteitä klo 15:00.

Su 12.4. Pääsiäispäivä

Jumalanpalvelus klo 10:00.

Lehden lukua klo 15:00.

 

 


 


 


 


Toiminta


Kannustamme, aktivoimme, ohjaamme ja avustamme asukasta arjen toiminnoissa omien voimavarojen mukaisesti. Tavoitteenamme on tukea asukkaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä sekä mahdollistaa aktiivinen arki, johon kuuluu ulkoilu- ja harrastetoimintaa.

Palvelukodissa asukkaat käyttävät omia vaatteitaan, joiden huolto tapahtuu palvelukodin omassa pesulassa. Vuode- ja liinavaatteet palvelukoti hankkii Etelä-Karjan pesulasta.

Lääkäri käy kerran viikossa. Lääkkeet toimittaa Lauritsalan apteekki, jonka kanssa asukas solmii asiakassopimuksen. Apteekki huolehtii lääkkeiden kuljetuksesta. Tarvittavat laboratorionäytteet käy ottamassa Taipalsaaren hyvinvointiaseman laboratoriohoitaja.

​Palvelukodissa ulkoillaan sään salliessa päivittäin sekä järjestetään muuta toimintaa esim. lehdenlukua, pelejä ja jutustelua. Annetaan aikaa vanhukselle. Omaisena ja läheisenä olette tervetulleita osallistumaan asukkaan arkeen ja kaikkeen järjestettyyn toimintaan. Ota rohkeasti yhteyttä henkilökuntaan, autamme mielellämme.  

Talo toimii yhdessä kerroksessa. Palveluasumisen asukkaille on 15 asuntoa, joista kaksi on kooltaan suurempia ja siten soveltuvat esimerkiksi pariskuntien käyttöön. Tehostetun palveluasumisen asukkaille on 15 yhden hengen asuntoa, joista kaksi on kohdennettu lyhytaikaiseen, kuntouttavaan asumiseen. Asukashuoneissa on hoitosängyt ja patjat, muutoin asukas voi kalustaa omilla tavaroilla.

Palvelukodissa o​n yhteinen ruokailutila ja yhteisiä oleskelu- ja kokoontumistiloja asukkaiden käyttöön. Palvelukodissa on myös sauna.

Asukkailla on käytössä hoitajakutsurannekkeet.

Asiakasmaksut määräytyvät Eksoten hallituksen päätöksen mukaisesti. ​Lisätietoa asiakasmaksuista ja muista asukkaan taloudellisten asioiden hoitamiseen liittyvistä asioista saat tarvittaessa vanhustenhuollon ohjaajalta.

Henkilökunta ja vastuuhoitajat

Palvelukodin tehostetun palveluasumisen asukassiivessä työskentelee henkilökuntaa ympäri vuorokauden. Palveluasumisen asukassiivessä henkilökunta on paikalla aamusta iltaan, mutta yöaikaan palveluasukkaat saavat tarvittaessa apua  tehostetun palveluasumisen yöhoitajalta. Henkilökuntaan kuuluu lähi- ja sairaanhoitajia. Saimaan tukipalvelut Oy tuottaa palvelukotimme ruoka- ja siivouspalvelut.

Palvelukodissamme jokaisella asukkaalla on nimettynä vastuuhoitaja, joka vastaa asukkaan kuntoutumis-  hoito- ja palvelusuunnitelman laatimisesta, sen toteuttamisesta ja toteutumisen seurannasta. Omaisten on hyvä sopia keskuudestaan yksi asukkaan asioita hoitava henkilö (asianhoitaja). Henkilökunnan kanssa on hyvä sopia myös asukkaan postin käsittelystä.​Share