Kirurginen vuodeosasto A5

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Saapuminen

Osastomme sijaitsee keskussairaalan A-siiven 5. kerroksessa.
Potilaat tulevat osastollemme joko päivystyksen kautta tai sovitusti leikkaukseen tai tutkimukseen. Suurin osa ennalta sovituista potilaistamme saapuu ensin LEIKOON. Sieltä potilaat menevät ensin joko leikkaukseen tai röntgeniin, riippuen siitä, mitä heille on tarkoitus tehdä.  potilaat tulevat toimenpiteen jälkeen joko suoraan tai heräämön kautta osastollemme. ​

 
 

Hoito

Osastollemme erikoisalat ovat urologia, gastrokirurgia sekä yleiskirurgia.
Potilaiden hoitoon osastollamme osallistuvat erikoislääkärit, sairaalalääkärit, sairaanhoitajat, perushoitajat sekä fysioterapeutit että kuntohoitajat.  Tarvittaessa voimme hyödyntää myös sosiaalihoitajan, syöpäsairaanhoitajan tai kotiutushoitajan ammattitaitoa.

 
Kesku​​​ssairaala on opetussairaala, joten osastolla on myös sairaanhoidon ja lähihoitaja opiskelijoita.  Hoidossa pidämme tärkeänä omatoimisuuden tukemista ja omaa vastuuta omasta kuntoutumisesta. 

 
Potilashuoneet ovat unisex huoneita. Mahdollisuuksien mukaan pyrimme sijoittamaan eri sukupuolta olevat henkilöt eri huoneisiin, mutta aina tämä ei ole mahdollista. 

​Omaisuus ja puhelin​

Osastolla vastaat itse omista tavaroistasi. Jokaisella potilaalla on mahdollisuus lukollisen kaapin käyttöön. Suosittelemme oman matkapuhelimen käyttöä osastolla.​ 

 

Vierailut

Vierailuaika on vapaa. Käytäthän osastolle tullessasi ja poistuessasi käsien desinfiointiin tarkoitettua käsihuuhdetta.​ ​Pyydämme välttämään voimakkaita hajusteita tullessasi osastolle. Kukkia ei saa tuoda osastollemme.


 

Palaute​

Kehitämme toimintaamme mm. saatujen potilaspalautteiden avulla. Voit antaa palautetta suoraan henkilökunnalle tai osastolla olevaan palautelaatikkoon.
 


​Potilashoito-ohjeet:

Eturauhasleikkaus.pdf
Inkontinenssi: erottelu.pdf
Inkontinenssi: haitta.pdf
Kestokatetripotilaan kotihoito-ohjeet.pdf
Kilpirauhase​n osa- tai kokopoisto: kotihoito-ohje.pdf
Kystofix-katetrin laiton jälkeinen kotihoito-ohje.pdf
Ommellun haavan kotihoito-ohje.pdf
Pyelostoomapotilaan kotihoito-ohje.pdf
Virtsaamispäiväkirja.pdf
Virtsanpidätysleikkauspotilaan kotihoito-ohje.pdf
Ympärileikkauksen jälkeiset kotihoito-ohjeet.pdf

Potilasohjeet   ​

Tähystys- ja toimenpideohjeet

Urologian tutkimusohjeet

Yleis- ja gastrokirurgian ohjeet


 Share