Operatiivinen yhdysosasto A8

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Saapuminen

​​​​​Hoidamme sekä suunnitellusti leikkaukseen tulevia että päivystyspotilaita. Potilaat tulevat leikkauspäivän aamuna sairaalaan LEIKOON, jossa heidät valmistellaan leikkaukseen ja viedään leikkaussaliin. Eristystä vaativat potilaat saapuvat suoraan osastolle leikkauspäivän aamuna. Leikkauksen jälkeen potilaat haetaan heräämöstä osastolle. Päivystyspotilaat tulevat osastolle ensiapupoliklinikan kautta.

LEIKO​ 

Hoito ja palvelut

Osastomme huoneet ovat 1–2 hengen huoneita, joissa jokaisessa on oma WC ja suihku. 
Sairaalan potilaana vastaat itse tavaroistasi. Saat käyttöösi lukollisen kaapin. Suosittelemme oman matkapuhelimen käyttöä.

Osastollamme hoidetaan ortopedisiä potilaita, korva-, nenä- ja kurkkutautien potilaita sekä pehmytosakirurgisia potilaita. Pehmytosakirurgiaan kuuluvat yleisimmät potilasryhmät ovat rintasyöpä, plastiikkakirurgiset sekä vatsakirurgiset potilaat.
Osastollemme on keskitetty kirurgisten eristys-potilaiden hoito sekä vaikeiden, eristystä vaativien kirurgisten infektioiden hoito. 

Hoitoon osallistuvat erikoislääkärit, sairaalalääkärit, sairaanhoitajat ja perushoitajat sekä fysioterapeutit ja kuntohoitajat. Tarvittaessa voimme hyödyntää myös sosiaalihoitajan ja kotiutushoitajan ammattitaitoa.

Keskussairaala on opetussairaala, joten osastollamme on myös sairaanhoidon opiskelijoita. 

Annamme laadukasta moni ammatillista hoitoa omatoimisuuteen kannustavalla ja kuntouttavalla työotteella. Hoidon tavoitteena on kotikuntoisuuden saavuttaminen mahdollisimman pian leikkauksen jälkeen. 

Omaisuus ja puhelin​

Osastolla vastaat itse omista tavaroistasi. Jokaisella potilaalla on mahdollisuus lukollisen kaapin käyttöön. Suosittelemme oman matkapuhelimen käyttöä osastolla.​ 

Vierailut

Vierailuaika on vapaa. Käytäthän osastolle tullessasi ja poistuessasi käsien desinfiointiin tarkoitettua käsihuuhdetta.​ ​Pyydämme välttämään voimakkaita hajusteita tullessasi osastolle. Kukkia ei saa tuoda osastollemme.


Palaute​

Kehitämme toimintaamme mm. saatujen potilaspalautteiden avulla. Voit antaa palautetta suoraan henkilökunnalle tai osastolla olevaan palautelaatikkoon.Share