Ortopedinen ja traumatologinen osasto A7

​​​​​​​​Saapuminen

Osastomme sijaitsee sairaalan A-siiven 7. kerroksessa. 
Hoidamme sekä suunnitellusti leikkaukseen tulevia että päivystyspotilaita. 
Suunniteltuun leikkaukseen potilaat tulevat leikkauspäivän aamuna LEIKOON, jossa heidät valmistellaan leikkaukseen ja viedään leikkaussaliin. Osastollemme potilaat haetaan heräämöstä leikkauksen jälkeen. Päivystys potilaat tulevat osastollemme ensiapupoliklinikan kautta. 

 

Hoito ja palvelut

Osastollemme on keskitetty vaativa ortopedinen ja luukirurginen osaaminen. Erikoisalanamme ovat polven- ja lonkan tekonivelkirurgia sekä selkä- ja käsikirurgia. Traumatologisia potilasryhmiä ovat erilaiset murtuma-, palo- ja paleltumavammat. 
Hoitoon osallistuvat erikoislääkärit, sairaalalääkärit, sairaanhoitajat ja perushoitajat sekä fysioterapeutit ja kuntohoitajat. Tarvittaessa voimme hyödyntää myös sosiaalihoitajan ja kotiutushoitajan ammattitaitoa.

Keskussairaala on opetussairaala, joten osastollamme on myös sairaanhoidon opiskelijoita. Hoidossa pidämme tärkeänä potilaan omatoimisuuden tukemista ja omaa vastuuta kuntoutumisesta.  Annamme laadukasta moni ammatillista hoitoa omatoimisuuteen kannustavalla ja kuntouttavalla työotteella. Hoidon tavoitteena on kotikuntoisuuden saavuttaminen mahdollisimman pian leikkauksen jälkeen. 

Omaisuus ja puhelin​

Osastolla vastaat itse omista tavaroistasi. Jokaisella potilaalla on mahdollisuus lukollisen kaapin käyttöön. Suosittelemme oman matkapuhelimen käyttöä osastolla.​ 

Vierailut

Vierailuaika on vapaa. Käytäthän osastolle tullessasi ja poistuessasi käsien desinfiointiin tarkoitettua käsihuuhdetta.​ ​Pyydämme välttämään voimakkaita hajusteita tullessasi osastolle. Kukkia ei saa tuoda osastollemme.​

Palaute​

Kehitämme toimintaamme mm. saatujen potilaspalautteiden avulla. Voit antaa palautetta suoraan henkilökunnalle tai osastolla olevaan palautelaatikkoon.


Share