Pysäköinti ja liikenneyhteydet


​​Kelan korvaamat taksimatkat: näin tilaat taksin ​

Etelä-Karjalan keskussairaala
 
Keskussairaalan päärakennus sijaitsee osoitteessa Valto Käkelän katu 1,  Lappeenranta. Matkaa Lappeenrannan keskustaan on noin 1,5 kilometriä. Sairaalassa asioiville on varattu pysäköintitilaa sekä piha-alueilla että pysäköintitalossa. Sairaalan naapurustossa olevien taloyhtiöiden (Valto Käkelän katu 4, 6 ja 10) piha-alueille saavat pysäköidä vain talojen asukkaat. 
 
 

Pysäköinti keskussairaalan piha-alueilla

 
Sairaalan pihan pysäköintialueilla kaikki paikat ovat maksullisia. Pysäköintikiekollisia paikkoja ei piha-alueilla ole lainkaan. 
 
Pysäköidessäsi huomioithan, että keskussairaalalla on käytössä sekä maksullisia että luvanvaraisia pysäköintialueita. Eri alueet on osoitettu liikennemerkein. Käytäthän aina liikennemerkkien mukaisesti joko pysäköintimaksua tai P-lupaa. Pysäköintimaksuja varten alueella on useita maksuautomaatteja.

Invapaikat sairaalan piha-alueella ovat ​maksuttomia.

Piha-alueen pysäköintimaksut


  • ​Pääoven edusta 2,00 €/tunti
  • Piha-alueen paikat 2,00 €/tunti
 

Pysäköinti pysäköintitalossa 

 
Sairaalan vieressä, osoitteessa Kahilanniementie 6, on pysäköintitalo lyhyt- ja pitkäaikaista pysäköintiä varten. Pysäköintitaloon ajetaan Kahilanniementieltä. Talossa on hissit, ja 6. kerroksesta johtaa katettu kulkuyhteys sairaalaan. Kaikki paikat pysäköintitalossa ja sen piha-alueilla ovat maksullisia. 

Invapaikat pysäköintitalon sisällä ovat maksullisia​, mutta sairaalan piha-alueella maksuttomia.

Pysäköintitalon maksut


  • ​Kuusi ensimmäistä tuntia​ 2,00 €/tunti
  • Vuorokausimaksu 1. vrk 12,00 € / vrk
  • Seuraava​t vuorokaudet 6,00 € / vrk
 

Pysäköinnin maksaminen pysäköintitalossa

 
Pysäköintitalon sisäänajoväylällä on puomit. Puomilaitteesta saat pysäköintilipukkeen nappia painamalla. Puomi avautuu, jotta pääset ajamaan sisään. Kun poistut autosta, ota lipuke mukaasi. Pysäköinti maksetaan pois lähtiessä. Kun palaat pysäköintitaloon sairaalassa asioinnin jälkeen, muista maksaa pysäköinti pysäköintitalon porraskäytävässä olevaan automaattiin. Ohjeet maksamiseen löytyvät automaatin vierestä ja tästä: 
 
1. Laita pysäköintilipuke automaattikassaan.
2. Maksa automaatin ilmoittama pysäköintimaksu joko kolikoilla, seteleillä tai sirukortilla.
3. Maksettuasi sinulla on 15 minuuttia aikaa poistua pysäköintitalosta.
4. Aja puomilaitteelle ja laita maksettu pysäköintilipuke puomilaitteeseen. Puomi avautuu ja voit ajaa ulos pysäköintitalost​a.
 

Liikenneyhteydet

 
Bussiyhteydet toimivat noin sadan metrin päässä sairaalasta olevilta kauko- ja paikallisliikenteen linja-autopysäkeiltä.
 
Taksin tilausnumero on 0200 60 400. Taksitolppa on Valto Käkelän kadun alkupäässä.
 
Lappeenrannan Matkakeskuksesta (rautatiease​ma ja Matkahuolto) matkaa sairaalaan on noin 2,5 kilometriä. Lentokentältä matkaa on noin neljä kilometriä.
 
Share