Ravitsemusterapia


Emme pääsääntöisesti järjestä ravitsemusterapeutin lähivastaanottoa korona-tilanteen vuoksi.​ Jos sinulla on jo varattu aika ravitsemusterapeutille, sinuun ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Vastaanotto voidaan järjestää puhelimitse/etänä mahdollisuuksien mukaan.​


Ravitsemusvinkit poikkeusoloihin


​​Jotta pysyisimme virkeänä poikkeusoloissa, kannattaa pitää kiinni säännöllisestä ateriarytmistä​.​ ​​Kun vietetään paljon aikaa kotona, voi olla hyvä tilaisuus tarkistaa muutenkin syömistottumuksiaan.​ Paljon hyödyllistä tietoa löytyy Syö Hyvää -sivustolta​.

Tärkeät välipalat​


Välipaloja kannattaa m​iettiä pieninä aterioina, ​jotta syöminen on riittävän monipuolista ja jaksamista edistävää. Monipuolisessa välipalassa ​on edustettuna ruoka-aineita monesta eri ruok​aryhmästä.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

​​

​​​​​​​​​​​​​​​​​Ravitsemusterapia on ohjausta, joka tähtää terveyden ja toimintakyvyn ylläpitoon ja edistämiseen, ravitsemusongelmien ehkäisyyn sekä sairauksien hoitoon ravitsemuksen keinoin.​​​​​​​​​​​​​ Ravitsemusterapia on joko yksilö- tai ryhmäohjausta ravitsemusterapeutin arvion mukaan.

Ilman lähetettä kaikkien on mahdollista osallistua ympäri vuoden järjestettäviin ravitsemustietoiskuihin.


Avoterveydenhuollon ravitsemusterapia

​​​​

Ravitsemusterapeutin vastaanotolle tarvitset Eksoten terveydenhuollon ammattihenkilön lähetteen. Sinut kutsutaan vastaanotolle. Palvelusta peritään voimassa olevan asiakasmaksuhinnaston mukainen maksu.​​

​​

Erikoissairaanhoidon ravitsemusterapia


Erikoissairaanhoidon ravitsemusterapeutin vastaanotolle tullaan ensisijaisesti lääkärin lähetteellä. Jos lähettäjä on muu terveydenhuollon ammattihenkilö, on otettava ensin yhteyttä ravitsemusterapeuttiin. Palvelusta peritään erikoissairaanhoidon poliklinikkakäytännön mukainen maksu.


Share