Ammattikorkeakoulun opiskelijat

​​​​​​​

Ota yhteyttä

Opiskelijan tulee olla yhteydessä harjoitteluyksikköön viimeistään kaksi viikkoa ennen harjoittelun alkua ellei toisin mainita Jobstep-ilmoituksessa.

Harjoittelun ohjaaja

Opiskelija saa harjoitteluyksiköstä tiedon harjoittelun ohjaajasta/-ista.

Tavoitteet

Opiskelijalla tulee olla alustavat oppimistavoitteet mietittynä jo ennen harjoittelun alkua ja ne tulee olla Jobstep-järjestelmän CV:ssä.

Opiskelijan tehtävänä on tutustua ennakkoon harjoitteluyksikköön Eksoten verkkosivuilla.​

Linkki terveyspalvelujen sivuille​ 

Linkki sosiaalipalvelujen sivuille

Linkki Etelä-Karjalan keskussairaalan sivuille​  

 ​Perehdytys

Perehdytys toteutetaan kussakin yksikössä erikseen.

Työelämätaidot

Opiskelijan tulee noudattaa työelämän sääntöjä ja työaikoja.

Opiskelija laatii työvuorot ohjaajansa työvuorojen mukaan. Opiskelija vastaa työvuoromerkintöjensä paikkansa pitävyydestä. Opiskelija vahvistaa toteutuneet työvuoronsa omalla allekirjoituksellaan ja ohjaaja hyväksyy ne, jonka jälkeen opiskelija toimittaa työvuorot ohjaavalle opettajalleen.

Sairastuminen

Opiskelijan sairastuessa hänen tulee ilmoittaa siitä riittävän ajoissa ennen työvuoron alkua harjoittelupaikkaan ja ohjaavalle opettajalleen.

Opiskelijan vakuutusturva

Oppilaitoksella on tapaturmavakuutus opiskelijoille.

Harjoittelussa oleva opiskelija rinnastetaan vastuuvakuutuksen osalta harjoittelupaikan työsuhteessa oleviin työntekijöihin.

Asunto

Röntgen- ja bioanalyytikko-opiskelijoilla on mahdollista saada ilmainen asunto harjoittelun ajaksi. Tarjottavat asunnot sijaitsevat Etelä-Karjalan keskussairaalan vieressä olevissa soluasunnoissa. Muille opiskelijoille asuminen on maksullista.

Vapaita asuntoja voi tiedustella p. 040 127 4210.

Vapaita asuntoja voi tiedustella myös Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiöltä (LOAS).

Työturvallisuus ja hygienia

Opiskelijat saavat suojavaatteet harjoittelupaikasta. On hyvä huomioida, että kaikissa yksiköissä ei käytetä suojavaatteita. Opiskelija hankkii itse työjalkineet ja nimineulan. Työjalkineiden tulee olla turvalliset, hygieniset ja ne tulee puhdistaa säännöllisesti.

Käsienpesu ja käsien desinfektio ovat tärkein toimenpide infektioiden torjunnassa. Kynnet tulee olla lyhyet ja puhtaat. Käsien alueen tulehdukset on hoidettava nopeasti ja tehokkaasti. Kynsilakan, teko- ja rakennekynsien sekä kynsikorujen käyttö on kielletty.

Potilas- ja työturvallisuuden varmistamiseksi työssä ei käytetä sormuksia, rannekoruja eikä rannekelloja. Kasvojen lävistykset ja riippuvat, suuret korvakorut eivät kuulu työasuun. Pitkät hiukset tulee olla sidottuina eikä rastatukka hygieniasyistä sovi potilastyöhön. Voimakkaat hajusteet niin naisilla kuin miehillä ovat kiellettyjä allergisten reaktioiden välttämiseksi. ​