Koronaviruksen altistumispaikat Eksoten alueella

​​​​​​​​​​(Päivitetty 26.2.2021) 

Tälle sivulle päivitetään ajantasaista tietoa koronaviruksen altistumispaikoista Eksoten alueella. Paikkakunnittain otsikoidulle listalle päivitetään julkiset paikat, joissa on ilmoitettuun aikaan ollut koronavirustartunnan saanut henkilö, joka on voinut altistaa eli tartuttaa muita kyseisenä aikana paikalla olleita henkilöitä.

Listalle päivitetyissä paikoissa olleita ei voida jäljittää henkilökohtaisesti. Jos listalla ei ole paikkoja ja ajankohtia, ei altistumispaikkoja sillä hetkellä ole. Listalta poistetaan paikat, joissa altistumistilanteesta on kulunut THL:n karanteeniohjeen mukainen aika. Tällä hetkellä paikat ovat listalla 14 vuorokautta.

Jos olet ollut ilmoitettuna aikana altistumispaikassa ja sinulle tulee seuraavan 14 vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, tee oirearvio verkossa omaolo.fi tai ota yhteyttä puhelimitse hyvinvointi- tai terveysasemalle tai Päivystysapuun 116 117. Yhteystiedot >> 

Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

Sivua päivitetään pääsääntöisesti arkisin. Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä altistumispaikat listataan Eksoten sosiaalisen median kanaviin Facebookiin ja Twitteriin. Kaikki Eksoten Facebook- ja Twitter-päivitykset näkyvät myös syötteinä tämän sivun alareunassa.

Uusimmat tietoon tulleet altistumispaikat tummennettu. Mikäli listaa ei ole lähipäivinä päivitetty, ei listalle lisättäviä paikkoja ole, vaan kaikki ​altistuneet on saatu jäljitetettyä tartunnanjäljityksen kautta.

Olemme saaneet altistumispaikkalistan päivittämisestä paljon palautetta. Altistumispaikat eivät päivity listalle reaaliajassa, sillä aikaa kuluu ennen kuin henkilö huomaa sairastuneensa, hakeutuu testiin, saa tuloksen ja jäljitys käynnistyy. Altistumispaikat päivitetään listalle heti niiden tultua Eksoten tietoon. Listan tarkoitus on antaa tietoa paikoista, joissa on mahdotonta jäljittää paikalla mahdollisesti olleita ihmisiä. Koulujen ja työpaikkojen osalta jäljittäminen ei täytä kriteeriä, jossa kuka tahansa on voinut olla paikalla ja altistua. Kouluja, varhaiskasvatusta ja työpaikkoja koskevissa tapauksissa karanteenit kohdistuvat rajattuun joukkoon, joka on tartunnan jäljityksen tavoitettavissa. Näitä paikkoja ei altistumispaikkojen listalle päivitetä, vaan karanteeniin asetettaviin henkilöihin tai heidän huoltajiinsa otetaan yhteyttä suoraan Eksotelta.

Lappeenranta​​​​


​Su 21.2.2021 klo 20-20.30 Ravintola Old Cock​
Ma 15.2.2021 klo 17​19 Lappeenrannan Uimahalli

La 13.2.2021 iltapäivä–ilta Ravintola Lamppu​Share