Koronavirusrokotukset Eksoten alueella

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​(Päivitetty 17.1​​.2022)​​​​​

20.1 ja 22.1 2022 rokotukset: Katso tietoja alla olevista osioista: ketä, millä ja missä rokotamme sekä ajankohtaista koronarokotuksista.

Emme rokota alle minimirokotusvälin, ethän ruuhkauta rokotuspisteitä ja puhelinajanvarausta.

Koronarokotusajanvarauksen voi tehdä korkeintaan 6 viikon päähän.

Varaa rokotusaika ensisijaisesti sähköisesti,  jos olet oikeutettu rokotukseen Linkki: Eksoten asiointipalvelu

Puhelinajanvaraus 05 352 2355 arkisin klo 7 - 17. Puhelin ruuhkautuu usein kun avaamme uusia rokotusryhmiä.

Koronatodistusasiat löydät täältä Linkki Koronatodistukset

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​in Engli​​sh | По-русски | SV | AR | FR | TR | DARI| THAI | ES | SELKOKIELI


​Huom! ​Koronasivuston alasivut löydät tietokoneella sivun vasemmasta reunasta tai mobiililaitteella valitse​malla
 Ohjekuva - valikkosivun oikeasta y​läreunasta​​.​
​​​

Ketä, millä ​ja missä rokotetaan?

Rokotamme neljänsijä annoksia:
 • 12 vuotta täyttäneitä, ketkä ovat voimakkaasti immuunipuutteisia, jos 3- rokotuksesta on kulunut vähintään 3 - 4 kk. Ajanvaraus toistaiseksi vain puhelimitse tai Walk-in aikoina.
Rokotamme kolmansia annoksia:
 • 12 vuotta täyttäneitä, ketkä ovat voimakkaasti immuunipuutteisia, jos 2- rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kk (60 päivää)
 • 60 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia sekä 18- vuotta täyttäneitä riskiryhmiin 1 - 2 kuuluvia, jos 2-rokotuksesta on kulunut 3-4 kuukautta vapaana olevien rokotusaikojen puitteissa
 • Kaikkia 18 - 59 vuotiaita, jos 2- rokotuksesta on kulunut 4 - 6 kk.

​Linkit: 
Neljännet koronarokotukset voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille
Kolmannet koronarokotukset
Voimakkaasti immuunipuutteiset
Lääketieteelliset riskiryhmät 1 - 2

Tarkempaa tietoa alempana ajankohtaisosiossa.

Rokotamme 1- ja 2 rokotteita kaikkia 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Katso käytössä olevat rokotteet Tietoa koronarokotteista -sivulta.

Rokotamme 1-rokotteita kaikille 5 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.
 
5  – 15 -vuotiaiden rokotuksista ​lisätietoja Lasten ja nuorten koronarokotukset -sivulta. Lomake täytettäväksi: Suostumus alaikäisen koronarokotukselle.
 
Voinko valita rokotteen itse? Mitä koronarokotteita eri ikäisille annetaan?
Lue lisää Eksoten sivulta: Tietoa koronarokotteista​ tai THL:n sivulta Oma koronarokotus: miten, miksi ja milloin?
       
Eksoten alueen asukkaat voivat valita rokotuspaikaksi haluamansa rokotuspisteen. Katso lisätietoja missä koronarokotuksia järjestetään? -sivulta sekä milloin on seuraava vapaa aika? -sivulta. Rokotukset toteutetaan ensisijaisesti omassa sairaanhoitopiirissä. Lue lisää Usein kysyttyä Eksoten koronarokotuksista - sivulta.

 
Jos varaat ajan, niin varaa se ensisijaisesti sähköisesti Linkki: Eksoten asiointipalvelu
Puhelinajanvaraus 05 352 2355 arkisin klo 7 - 17. Puhelin ruuhkautuu usein kun avaamme uusia rokotusryhmiä.
 

Tiedossa olevat walk in -rokotukset


 

Walk in -rokotukseen voivat tulla kaikki etelä-karjalaiset ilman ajanvarausta. 1-rokotukseen voivat tulla kaikki 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat. 2-rokotukseen, joilla 1-rokotuksesta on ehtinyt kulua vähintään 6 viikkoa. 3-rokotukseen, jos olet oikeutettu 3-rokotukseen. IsoKristiinassa 3-rokotukset toistaiseksi vain ajanvarauksella. Tulethan päivään vain täysin terveenä. Rokotuspisteillä saattaa olla ruuhkaa. Tarkista rokotusoikeus  Ketä, millä ja missä tai Ajankohtaista koronarokotuksista osiosta.

20.1 2022 klo 8.30 - 15.30 Sammonlahden hyvinvointiasemalla, 1-, 2- ja 3- rokotukset vain puhelinajanvarauksella.

22.1.2022 klo 8.30 - 16 Lappeenrannan IsoKristiinassa 1- ja 2 -rokotukset ilman ajanvarausta. 3-rokotukset toistaiseksi vain ajanvarauksella.

Arkipäivisin 9  – 11.00 ja 11.30  – 14.30 Lappeenrannan IsoKristiina, 1- ja 2 -rokotukset ilman ajanvarausta. 3-rokotukset toistaiseksi vain ajanvarauksella

​Arkipäivisin klo 13 – 16 Imatran ToriGalleria, 1-, 2- ja 3- rokotukset ilman ajanvarausta

Ajanvarauksella arkisin IsoKristiina klo 8.30 –  15.30 ja ToriGalleria klo 9.30 –  16.30Ajankohtaista koronarokotuksista​​

                  
Kaikille Janssenin rokotteen saaneille suositellaan tehosteannosta 2 kuukauden kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Tehosteannosta suositellaan, sillä yhden annoksen suojateho voi ajan myötä heikentyä kuten muillakin koronarokotteilla. Voit varata rokotusajan puhelimitse.

IsoKristiinan rokotuspiste on pahoin ruuhkautunut, joten kolmannet rokotukset toistaiseksi vain ajanvarauksella joko Eksoten asiointipalvelun kautta tai puhelinajanvarauksella.

 - Ensimmäisen ja toisen rokotuksen väli on vähintään 6 viikkoa
 - Toisen ja kolmannen rokotuksen väli on 60 vuotta täyttäneillä sekä lääketietteelliseen riskiryhmiin 1 - 2 kuuluvilla 3-4 kuukautta ja terveillä alle 60 vuotiailla 4 – 6 kuukautta vapaana olevien aikojen puitteissa.
 - Kolmannen ja neljännen rokotuksen väli voimakkaasti immuunipuutteisella 12 vuotta täyttäneellä ja sitä vanhemmalla on 3 - 4 kuukautta.

Rokotamme 20.1 2022 klo 8.30 - 15.30 Sammonlahden hyvinvointiasemalla, 1-, 2- ja 3- rokotukset vain puhelinajanvarauksella.

Rokotamme 22.1.2022 Lappeenrannan IsoKristiinassa klo 8.30 – 16 kaikkia 12 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia. Rokotukseen voivat varata ajan ensimmäiseen, toiseen ja kolmanteen rokotukseen tulijat kun rokotusoikeus toteutuu.
 - Ensimmäiseen ja toiseen rokotukseen voit tulla myös ilman ajanvarausta
 - Rokotamme kolmansia rokotuksia pelkästään ajanvarauksella

Koronarokotustodistuksesta löydät tietoa linkistä: Koronatodistus Koronapassina toimivat Omakannassa olevat: todistus koronarokotuksista, todistus koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronaviruksesta.

Jos olet saanut rokotteen muualla kuin Eksotessa, esim. Terveystalon rokotuksissa, varaudu esittämään rokotustodistus tai Omakannasta 1-, 2- ja 3- rokotteiden tiedot kun tulet Eksoten rokotuspisteelle. Näin voimme varmistaa rokotukselle oikean rokotteen ja ajankohdan.

Jos olet oikeutettu kolmanteen koronarokotukseen, voit nyt varata ajan sähköisesti tai soittamalla ajan numerosta 05 352 2355. Ennen kun varaat ajan, olethan huomioinut rokotuksen oikea-aikaisuuden suhteessa hoitoon / lääkehoitoon. Mikäli olet siitä epävarma, tarkista asia hoitavalta taholta.
 
Tarkistamme rokotusoikeuden rokotuspisteellä. Ethän varaa aikaa ellet kuulu menossa oleviin rokotusryhmiin ja aiheuta harmia itsellesi ja rokottajille. Jos olet epävarma siitä, että oletko oikeutettu kolmanteen rokotukseen, varmista rokotusajanvarausnumerosta. Voimakkaasti immunipuutteisten ryhmät tässä osiossa alempana.
 

- Rokotamme kolmansia annoksia voimakkaasti immuunipuutteisille, jos 2- rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kk.
- Rokotamme neljänsiä annoksiavoimakkaasti immuunipuutteisille, jos 3-rokotuksesta on kulunut 3 - 4 kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteiseksi katsotaan seuraavat ryhmät THL voimakkaasti immuunipuutteiset 

 • Elinsiirto
 • Kantasolusiirto
 • Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
 • Immunosuppressiivinen syöpähoito
 • Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
 • Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
 • Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
 • Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

Kolmansien annosten ei tulisi hidastaa ensimmäisten ja toisten rokoteannosten antamista kunnassa.

THL  suosittelee Pfizerin Comirnaty rokotetta kolmantena rokotteena rokotusvuorossa oleville alle 30-vuotiaille miehille. Nuorilla vakavan koronataudin riski kahden rokoteannoksen jälkeen on pienimRNA-rokottetteen saaneilla on hyvin harvinaisena vaikutuksena raportoitu myo- ja perikardiitteja. Vielä ei tiedetä liittyykö kolmansiin rokoteannoksiin kohonnut riski myo- ja perikardiiteille.

Asian arviointi THL:ssa jatkuu, kun uutta tietoa kolmansien rokoteannosten turvallisuudesta saadaan seuraavien viikkojen aikana.

Varaa pian aika tai tule ilman ajanvarausta Walk-in aikoina 1-rokotukseen jos et ole vielä saanut sitä.

​​HUOM! Joissakin kunnissa ajat voivat olla jo varattu. Tällaisissa tapauksissa voi halutessaan ajan varata toiselle Eksoten rokotuspisteelle.​
 

Mistä näen onko rokotusaikoja vapaana? Voit tarkastaa tiedon automaattisesti päivittyvältä Milloin on seuraava vapaa rokotusaika -sivulta.

​​Rokotuskirjat avataan kuudeksi viikoksi kerrallaan sen mukaisesti, mitä tiedämme rokotteiden saatavuudesta. Kirjat ovat kerrallaan avoinna kuusi viikkoa ja uusia aikoja avataan viikoittain. Vaikka Eksoten asiontipalvelu kertoo sinulle, että "Varaa aika viimeistään ...". Voit silti varata ajan myöhemmin, kun uusia ajanvarauskirjoja avataan.​

​Eksoten mediatiedotteet voit lukea ePressistä uutishuoneeltamme.​ 

Suomessa asuva tai pidempään oleskelevan henkilön rokottaminen tilanteissa joissa henkilö on saanut 1 - 2 Sputnik-rokotetta, voidaan henkilö rokottaa Suomessa mRNA-rokotteella 

 

Miten varaan ajan koronarokotukseen?​


Tarkasta ensin kuulutko ryhmään, jolle tällä hetkellä rokotteita tarjotaan. Tutustu sen jälkeen huolellisesti ajanvarausohjeisiin Miten varaan ajan koronarokotukseen? -sivulla ja tarkasta onko vapaita aikoja saatavilla Milloin on seuraava vapaa rokotusaika -sivulta. Luettuasi ohjeet ja tarkastettuasi riskiryhmien määritelmän Mikä on rokotusjärjestys -sivulta, siirtyä Eksoten asiointipalveluun varataksesi ajan​.
Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia ja pääsyä Eksoten asiointipalveluun, et voi varata aikaa sähköisesti Eksoten asiointipalvelun kautta. Siinä tapauksessa voit varata ajan puhelimitse. Lisätietoja Miten varaan ajan koronarokotukseen? -sivulta.​

Voit tiedustella aikoja rokotusajanvarauspuhelinpalvelusta arkisin klo 7 – 17 05 352 2355 tai tulla ilman ajanvarausta Walk-in aikoina. Katso tarkennukset ajankohtaista koronarokotuksista ja Tiedossa olevat Walk-in rokotukset osioista.
Ensimmäinen varattavissa oleva aika näkyy Milloin on seuraava vapaa rokotusaika -sivulta.

Miten koronarokotukset edistyvät Etelä-Karjalassa​


 
​Pääset katsomaan Eksoten raportointinäkymää ja sekä siirtymään linkkien kautta valtakunnallisiin tilastoihin Miten koronarokotukset edistyvät Etelä-Karjalassa -sivulta​. Mikäli haluat seurata uusien rokotusryhmien arvioituja aloitusaikoja, näkyvät ryhmät Mikä on rokotusjärjestys​? -sivulla​.​​

Mitä rokotteita Eksotella käytetään?​

Eksotella käytössä olevat koronarokotteet näet Tietoa koronarokotteista -sivultamme.​ Mikäli haluat etsiä lisätietoa muiden verkkosivuilta, löydät linkkejä Mistä löydän lisätietoa koronarokotteista? -sivulta.

Mitä minun tarvitsee tietää ennen rokotusta?

Löydät ohjeet rokotukseen saapumisesta Mitä tietoa tarvitsen rokotukseen saapumisesta -sivultamme. Huolehdithan erityisesti, ettei sinulla ole infektio-oireita rokotukseen saapuessasi.

Rokotuspaikat voit tarkastaa Missä koronarokotuksia järjestetään -sivulta.

Miten perun jo varatun ajan?​

Ohjeet jo varatun ajan perumiseen tai siirtämiseen löydät Miten varaan ajan koronarokotukseen? -sivulta.​​​

Mitä oireita rokotuksen jälkeen voi tulla?​

Tavanomaisimmin rokotuksen jälkeen ilmenee paikallisia oireita pistoskohdassa, kuten kipua, punoitusta, kuumotusta ja turvotusta. Hyvin tavallisia ovat myös ohimenevät yleisoireet, kuten kuumereaktiot, lihassärky, päänsärky, väsymys, ärtyneisyys, huonovointisuus ja vilunväristykset.

Paikallis- ja yleisoireet alkavat yleensä parin vuorokauden sisällä rokottamisesta. Ne menevät ohi muutamissa tunneissa tai vuorokausissa.

Niitä voi hoitaa kuume- ja kipulääkkeellä, kuten ibuprofeenilla, naprokseenilla tai parasetamolilla. Paikallis- ja yleisoireet eivät estä jatkorokotuksia.

Koronavirusrokotteet aiheuttavat sivuvaikutuksia enemmän kuin mitä influenssarokotukset ovat aiheuttaneet. Lisätietoja koronarokotusten mahdollisista sivuvaikutuksista löydät Mitä oireita rokotuksen jälkeen voi tulla? -sivulta​​.


Olen ​saanut jo k​oronarokotuksen, tarvitseeko minun noudattaa vielä voimassa olevia suosituksia?​

​Muistutamme, että koronarokotuksista huolimatta kaikista voimassa olevista koronasuosituksista ja -rajoituksista on pidettävä kiinni. Rokotteet ottamalla olet itse suojautunut koronavirukselta, mutta on hyvä huolehtia vielä muiden turvallisuudesta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tiedottanut, että vielä ei ole riittävästi tietoa siitä, kuinka hyvin rokote estää tartuttamista. Valtakunnallisia ohjeistuksia muutetaan tiedon karttuessa, mutta toistaiseksi toimintasuositukset ovat varovaisuusperiaatteen mukaisesti samat sekä rokotteen saaneille että heille, joilla ei vielä ole rokotuksen antamaa suojaa.

Rokotuksen jälkeen on edelleen tärkeää pitää turvaväliä, huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta, käyttää maskia, kun etäisyyden pitäminen ei ole mahdollista, hakeutua oireiden ilmaantuessa testiin sekä noudattaa myös muita ohjeita koronaviruksen torjumiseksi.

Koronarokotteen saaneet iäkkäät ja riskiryhmäläiset ovat paremmassa suojassa koronalta, kun muistakin suosituksista pidetään edelleen kiinni. Läheisiin on tärkeää pitää yhteyttä, mutta lähikontaktit on pidettävä tällä hetkellä mahdollisimman vähissä. Lähikontakteissa on mahdollisesta rokotteen saannista huolimatta edelleen hyvä noudattaa pidättyvää linjaa ja käyttää yksilöllistä harkintaa ja maskia.

Täy​d​ennämme lisää kysymyksiä ja vastauksia Usein​ kysyttyä Eksoten koronarokotuksista -sivulle​​


Ethän soita hyvinvointi- ja terveysasemillemme tiedustellaksesi henkilökohtaista rokotusaikaa, sillä​ puhelinpalvelumme ovat ruuhkautuneet kyselyistä. Jo annetut rokotusajat näkyvät asiointipalvelustamme. 


Share