Miten varaan ajan koronarokotukseen?

​​​(Päivitetty 18.6.2021)

Voit varata ajan koronarokotukseen, mikäli kuulut ryhmään, jolle koronarokotteita tällä hetkellä tarjotaan. Ohjeet ajanvaraukseen löydät tältä sivulta. Luethan sitä ennen huolellisesti muut sivulla kerrotut asiat?

Voit tarkastaa tällä hetkellä rokotettavat ryhmät Koronarokotukset -sivulta. Riskiryhmien määritelmät voit tarkastaa Missä järjestyksessä koronarokotetta tarjotaan?​ -sivulta.

Alimpana sivulla löydät ohjeet rokotusajan peruuttamiseen.

Rokotusoikeuden tarkastaminen


Jos rokotettava henkilö on varannut ajan Eksoten asiointipalvelun tai puhelinpalvelun kautta, teemme satunnaistarkastuksia rokotuspisteillä. Lääkärintodistusta ei tarvitse mukaan, oikeus rokotukseen voidaan tarkastaa asiakkaan läsnä ollessa Eksoten potilastietojärjestelmästä. 

Eksoten asiointipalvelussa on teht​y rajaus asiakkaan iän mukaisesti, mutta oman rokotusoikeuden arvioiminen diagnoosin perusteella on asiakkaan om​alla vastuulla. Pyydämme, että asiakkaat noudattavat rokotusjärjestystä, kun varaavat itse aikaa sähköisestä järjestelmästä. Mahdollisten väärinkäytösten vuoksi järjestelyjä voidaan tarvittaessa joutua muuttamaan.

Ohjeita rokotusajanvaraukseen


Varatut koronarokotusajat näkyvät Eksoten asiointipalvelussa, mikäli olet tehnyt sähköisen asioinnin sopimuksen ja sitoutunut sopimuksella muiltakin osin asioimaan sähköisesti. Läheinen näkee iäkkään ajan, mikäli valtuudet on hoidettu kuntoon Suomi.fi-palvelussa. Huolehdithan, että läheisesi saa rokotuksen?
 
Sähköisen asioinnin ajanvaraus edellyttää että rokotettava henkilö on täyttänyt rokotusoikeuden mukaisen iän ajanvarausta tehdessä. Järjestelmä tunnistaa sen syntymäpäivän mukaan.


​Riskiryhmiin kuu​luvat henkilöt

Riskiryhmiin 1 kuuluvat 12 - 15 vuotta täyttäneet voivat varata ajan koronarokotukseen soittamalla Eksoten rokotusajan koronarokotusajanvaraukseen 05 352 2355. Mikäli rokotettavan sairaudenhoito vaikuttaa rokotuksen ottamiseen, on tärkeää tarkistaa hoitavalta yksiköltä sopiva ajankohta rokottamiselle.

Riskiryhmät ovat samat kuin aikuisilla. Painon suhteen käytetään lasten painoindeksiä.

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan. Jos nuori ei ole kykenevä päättämään hoidostaan itse, rokotuspäätökseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus.

Riskiryhmien määrittelyn voit tarkastaa joko suoraan THL:n sivu​lta  tai omalta Missä järjestyksessä koronarokotetta tarjotaan?​ -sivultamme.

Terveystalo rokottaa sovitusti tehosterokotukset niiden osalta, ketkä ovat saaneet Terveystalolla ensimmäisen rokotteen Lappeenrannassa ja Imatralla. 

​16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat

                  
Kaikki 16 vuotta täyttäneet eteläkarjalaiset voivat varata ajan Eksoten asiointipalvelusta koronarokotukseen. Tarkasta Milloin on seuraava vapaa rokotusaika -sivulta onko aikoja tällä hetkellä vapaana ja Siirry Eksoten asiointipalveluun varataksesi ajan >>​. Ellei aikoja ole vapaana, tarkasta tilanne myöhemmin uudelleen. Uusia aikoja avataan viikoittain. Voit varata ajan mille tahansa Eksoten rokotuspisteelle, mikä sinulle parhaiten sopii.

Jos ​​olet rokotukseen oikeutetun henkilön omainen​​​


Onko omaisesi rokotettu? 

Huolehdithan, että läheisesi pääsee rokotukseen. Mikäli epäilet läheisesi tarvitsevan apua rokotusajan varaamiseen, ole yhteydessä Eksoten asiointipalveluun sähköisen asioinnin kautta tai puhelimitse Eksoten koronarokotusajanvaraukseen (05 352 2355).

Näet läheisellesi varatun ajan Eksoten asiointipalvelusta, mikäli läheisesi on antanut sinulle valtuudet Suomi.fi-palvelussa.

Mikäli läheisesi tarvitsee rokotukseen saapuessa saattajaa, voit hyvin olla hänen mukanaan rokotuksen ajan. Huolehdi silloin itsekin turvavälistä, käsihygieniasta ja kasvomaskista kirjeitse läheisellesi saapuneen tai puhelimessa annetun ohjeen mukaisesti.​​​

 

Mitä minun pitä​ä huomioida ennen kuin varaan ajan Eksote​n asiointipalvelun kautta?


Rokotuskirjat o​​vat kaksi viikkoa kerrallaan ja uusia aikoja avataan viikoittain. Jos asiontipalvelu kertoo sinulle, että "Varaa aika viimeistään ...". Voit silti varata ajan myöhemmin, oma rokotusaika ei voi mennä ohi.

Puhelinpalvelussa on ajoittain ru​uhkaa ja suuri yhtäaikaisten käyttäjien määrä aiheuttaa välillä hitautta sähköisessä asioinnissa. Toivomme asiakkailta kärsivällisyyttä.​

Voit katsoa Milloin on seuraava vapaa rokotusaika​ -sivulta onko aikoja tällä hetkellä vapaana. Jos ajanvarausjärjestelmässä ​ei ole näkyvillä varattavia aikoja, rokotteita ei ole vapaana. Myöskään puhelinpalvelusta ei tällöin voi varata aikaa. Yritäthän myöhemmin uudelleen, uusia rokotusaikoja avataan rokotteiden saa​tavuuden mukaisesti. ​ 

​Miten varaan a​jan asio​​intipalvelun kautta?


Eksoten asiointipa​lvelussa on käyttökatko 11.6. klo 21 – 14.6. klo 8. Käyttökatkon aikana koronarokotuksiin ei voi varata aikoja.

Siirry osoitteeseen eksote.fi ja valitse etusivun yläreunan palkista Eksoten asiointipalvelu -otsikon alta ”Tutustu ja kirjaudu”. Klikkaamalla ”Tutustu ja kirjaudu” -painiketta siirryt Eksoten asiointipalvelun etusivulle. Voit vaihtoehtoisesti siirtyä suoraan asiointipalveluun tästä linkistä: Eksoten asiointipalvelu >>​

Valitse sivun yläreunasta ”Kirjaudu asiointipalveluun”. Kirjaudu sisään. Palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen ja voit tehdä sen esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi. 

Valitse Ajanvaraus ja siirry ajanvaraukseen. Siirtymän yhteydessä palvelu tekee puolestasi vahvan tunnistautumisen, jonka hyväksyt klikkaamalla "Jatka palveluun". 

 
Valitse haluamasi Eksoten rokotuspaikka. Voit valita sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon. Rokotuspaikan valittuasi pääset katsomaan rokotusajanvarauskirjoja. Voit valita rokotuspisteistä minkä tahansa. 

Sinun ei tarvitse saada varattua samalla toista rokotusaikaa. Tehosterokotusaika voidaan varata ensimmäisellä rokotuskerralla.​

Jos ajanvarausjärjestelmässä ei ole näkyvillä varattavia aikoja, rokotteita ei ole vapaana. Myöskään puhelinpalvelusta ei tällöin voi varata aikaa. Yritä myöhemmin uudelleen.

Ellei ajanvaraus sähköisen asioinnin kautta onnistu, voit varata ajan tarvittaessa myös puhelimitse. Ajanvarausnumeromme on ajoittain ruuhkainen. Neuvomme asiakkaita mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään sähköistä asiointia, jossa vapaat rokotusajat näkyvät reaaliaikaisesti. Pyydäthän apua tarvittaessa läheiseltä? Ajanvaraus koronarokotuksiin puhelimitse onnistuu arkisin kello 9–16 numerosta 05 352 2355. ​

 
Eksoten ajanvarauspuhelimiin soittaminen ja jonottaminen on maksullista. Hinta riippuu soittajan puhelinliittymästä. Matkapuhelimesta maksu on keskimäärin 7–10 snt/min.
 
Eksoten asiointipalvelu saattaa ajoittain ruuhkautua, jolloin ajanvaraus ei onnistu tai palvelu toimii hitaasti. Yritäthän tällöin hetken kuluttua uudestaan.
 
Varatut ajat näkyvät Eksoten asiointipalvelussa. Varatun ajan voi perua asiointipalvelun kautta ja sen jälkeen varata sopivan uuden ajan. 


Roko​tusneuvonnan puhelinpalvelu

 
Eksoten koronarokotusneuvonta ja -ajanvaraus puhelin palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–16 numerossa 05 352 2355. Neuvontanumerosta saat yleistä neuvontaa Eksoten alueen koronarokotuksista.

Eksoten ajanvarauspuhelimiin soittaminen ja jonottaminen on maksullista. Hinta riippuu soittajan puhelinliittymästä. Matkapuhelimesta maksu on keskimäärin 7–​10 snt/min.

Mikäli kuulut ryhmään, jolle rokotteita tällä hetkellä tarjotaan, eikä ajanvaraus sähköisen asioinnin kautta ole mahdollista, voit varata rokotusajan puhelinpalvelusta. Rokotusajan voi varata myös läheisen puolesta, mikäli hoitaa hänen asioitaan. 

 
Jos ajanvarausjärjestelmässä ei ole näkyvillä varattavia aikoja, rokotteita ei ole vapaana. Myöskään puhelinpalvelusta ei tällöin voi varata aikaa. Suosittelemme yrittämään myöhemmin uudelleen, sillä uusia aikoja asiointipalveluun avataan viikoittain.

Ajanvarau​​​ksen peru​utus


Koronavirusrokotuksiin tulee saapua oireettomana. Mikäli sairastut, tai sinulle ilmenee muu yllättävä este, ilmoita peruutuksesta viipymättä Eksoten koronaneuvonnan numeroon 05 352 2355. 

 
Varatut ajat näkyvät Eksoten asiointipalvelussa. Varatun ajan voi perua asiointipalvelun kautta ja sen jälkeen varata sopivan uuden ajan.​


 


Share