Miten varaan ajan koronarokotukseen?

​​​(Päivitetty 12​.5.2021)

Voit varata ajan koronarokotukseen, mikäli kuulut ryhmään, jolle koronarokotteita tällä hetkellä tarjotaan. Ohjeet ajanvaraukseen löydät tältä sivulta. Luethan sitä ennen huolellisesti muut sivulla kerrotut asiat?

Voit tarkastaa tällä hetkellä rokotettavat ryhmä Koronarokotukset -sivulta. Riskiryhmien määritelmät voit tarkastaa Missä järjestyksessä koronarokotetta tarjotaan?​ -sivulta.

Alimpana sivulla löydät ohjeet rokotusajan peruuttamiseen.

Rokotusoikeuden tarkastaminen


Jos rokotettava henkilö on varannut ajan Eksoten asiointipalvelun tai puhelinpalvelun kautta, teemme satunnaistarkastuksia rokotuspisteillä. Lääkärintodistusta ei tarvitse mukaan, oikeus rokotukseen voidaan tarkastaa asiakkaan läsnä ollessa Eksoten potilastietojärjestelmästä. 

Eksoten asiointipalvelussa on teht​y rajaus asiakkaan iän mukaisesti, mutta oman rokotusoikeuden arvioiminen diagnoosin perusteella on asiakkaan om​alla vastuulla. Pyydämme, että asiakkaat noudattavat rokotusjärjestystä, kun varaavat itse aikaa sähköisestä järjestelmästä. Mahdollisten väärinkäytösten vuoksi järjestelyjä voidaan tarvittaessa joutua muuttamaan.

Ohjeita koskien eri ikäry​hmiä


 

Yli 70-vuotiaat henkilöt

  • Yli 70-vuotiaat henkilöt voivat varata koronarokotusajan Eksoten asiointipalvelusta tai koronarokotusneuvonta- ja ajanvarauspuhelimesta alla olevan ohjeen mukaisesti. 
  • Eksotelta ei enää kutsuta kirjeitse tai puhelimitse koronarokotuksiin. 
  • ​Mikäli omaisena huomaat, että iäkäs omaisesi on rokottamatta, huolehdithan hänen rokotusajanvarauksestaan. 

Varatut koronarokotusajat näkyvät Eksoten asiointipalvelussa, mikäli olet tehnyt sähköisen asioinnin sopimuksen ja sitoutunut sopimuksella muiltakin osin asioimaan sähköisesti. Läheinen näkee iäkkään ajan, mikäli valtuudet on hoidettu kuntoon Suomi.fi-palvelussa.

​Riskiryhmiin kuu​luvat henkilöt


Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat kaikki 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat voivat varata ajan koronarokotukseen Eksoten asiointipalvelun kautta. ​

Riskiryhmien määrittelyn voit tarkastaa joko suoraan THL:n sivu​lta  tai omalta Missä järjestyksessä koronarokotetta tarjotaan?​ -sivultamme.

Terveystalo rokottaa sovitusti tehosterokotukset niiden osalta, ketkä ovat saaneet Terveystalolla ensimmäisen rokotteen Lappeenrannassa ja Imatralla. 

​45 vuotta täyttäneet 

        
45 vuotta täyttäneet eteläkarjalaiset voivat varata ajan Eksoten asiointipalvelusta koronarokotukseen. Siirry Eksoten asiointipalveluun varataksesi ajan >>​

Alle 45-vuotiaat perusterveet ​


Odota kotona. Voit varata ajan koronarokotukseen, kun tulee oman ikäryhmäsi vuoro. Lisätied​ot tulevat löytymään tältä sivulta sekä muun muassa paikallislehtien ilmoituksista ja sosiaalisen median kautta.​

Rokotusjärjestyksen ja arviot aloitusajoista näet Missä järjestyksessä koronarokotetta tarjotaan?​ -sivultamme.​

Mikäli sinulla on kysymyksiä koskien koronarokottamista, seuraa Eksoten koronarokotukset -verkkosivustoa.​

Jos ​​olet rokotukseen oikeutetun henkilön omainen​​​


Onko omaisesi rokotettu? 

Huolehdithan, että läheisesi pääsee rokotukseen. Mikäli epäilet läheisesi tarvitsevan apua rokotusajan varaamiseen, ole yhteydessä Eksoten asiointipalveluun sähköisen asioinnin kautta tai puhelimitse Eksoten koronarokotusajanvaraukseen (05 352 2355).

Näet läheisellesi varatun ajan Eksoten asiointipalvelusta, mikäli läheisesi on antanut sinulle valtuudet Suomi.fi-palvelussa.

Mikäli läheisesi tarvitsee rokotukseen saapuessa saattajaa, voit hyvin olla hänen mukanaan rokotuksen ajan. Huolehdi silloin itsekin turvavälistä, käsihygieniasta ja kasvomaskista kirjeitse läheisellesi saapuneen tai puhelimessa annetun ohjeen mukaisesti.​​​

 

Mitä minun pitä​ä huomioida ennen kuin varaan ajan Eksote​n asiointipalvelun kautta?


Rokotuskirjat o​​vat kaksi viikkoa kerrallaan ja uusia aikoja avataan viikoittain. Jos asiontipalvelu kertoo sinulle, että "Varaa aika viimeistään ...". Voit silti varata ajan myöhemmin, oma rokotusaika ei voi mennä ohi.

Puhelinpalvelussa on ajoittain ru​uhkaa ja suuri yhtäaikaisten käyttäjien määrä aiheuttaa välillä hitautta sähköisessä asioinnissa. Toivomme asiakkailta kärsivällisyyttä.​

Jos ajanvarausjärjestelmässä ​ei ole näkyvillä varattavia aikoja, rokotteita ei ole vapaana. Myöskään puhelinpalvelusta ei tällöin voi varata aikaa. Yritäthän myöhemmin uudelleen, uusia rokotusaikoja avataan rokotteiden saa​tavuuden mukaisesti. ​ 

​Miten varaan a​jan asio​​intipalvelun kautta?


Siirry osoitteeseen eksote.fi ja valitse etusivun yläreunan palkista Eksoten asiointipalvelu -otsikon alta ”Tutustu ja kirjaudu”. Klikkaamalla ”Tutustu ja kirjaudu” -painiketta siirryt Eksoten asiointipalvelun etusivulle. Voit vaihtoehtoisesti siirtyä suoraan asiointipalveluun tästä linkistä: Eksoten asiointipalvelu >>​

Valitse sivun yläreunasta ”Kirjaudu asiointipalveluun”. Kirjaudu sisään. Palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen ja voit tehdä sen esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi. 

Valitse Ajanvaraus ja siirry ajanvaraukseen. Siirtymän yhteydessä palvelu tekee puolestasi vahvan tunnistautumisen, jonka hyväksyt klikkaamalla "Jatka palveluun". 

Jos ajanvarausjärjestelmässä ei ole näkyvillä varattavia aikoja, rokotteita ei ole vapaana. Myöskään puhelinpalvelusta ei tällöin voi varata aikaa. Yritä myöhemmin uudelleen.

Ellei ajanvaraus sähköisen asioinnin kautta onnistu, voit varata ajan tarvittaessa myös puhelimitse. Ajanvarausnumeromme on ajoittain ruuhkainen. Neuvomme asiakkaita mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään sähköistä asiointia, jossa vapaat rokotusajat näkyvät reaaliaikaisesti. Pyydäthän apua tarvittaessa läheiseltä? Ajanvaraus koronarokotuksiin puhelimitse onnistuu arkisin kello 9–16 numerosta 05 352 2355. ​

Eksoten ajanvarauspuhelimiin soittaminen ja jonottaminen on maksullista. Hinta riippuu soittajan puhelinliittymästä. Matkapuhelimesta maksu on keskimäärin 7–10 snt/min.
 
Eksoten asiointipalvelu saattaa ajoittain ruuhkautua, jolloin ajanvaraus ei onnistu tai palvelu toimii hitaasti. Yritäthän tällöin hetken kuluttua uudestaan.
 
Varatut ajat näkyvät Eksoten asiointipalvelussa. Varatun ajan voi perua asiointipalvelun kautta ja sen jälkeen varata sopivan uuden ajan. 


Roko​tusneuvonnan puhelinpalvelu

 
Eksoten koronarokotusneuvonta ja -ajanvaraus puhelin palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–16 numerossa 05 352 2355. Neuvontanumerosta saat yleistä neuvontaa Eksoten alueen koronarokotuksista.

Eksoten ajanvarauspuhelimiin soittaminen ja jonottaminen on maksullista. Hinta riippuu soittajan puhelinliittymästä. Matkapuhelimesta maksu on keskimäärin 7–​10 snt/min.

Mikäli kuulut ryhmään, jolle rokotteita tällä hetkellä tarjotaan, eikä ajanvaraus sähköisen asioinnin kautta ole mahdollista, voit varata rokotusajan puhelinpalvelusta. Rokotusajan voi varata myös läheisen puolesta, mikäli hoitaa hänen asioitaan. 

Jos ajanvarausjärjestelmässä ei ole näkyvillä varattavia aikoja, rokotteita ei ole vapaana. Myöskään puhelinpalvelusta ei tällöin voi varata aikaa. Suosittelemme yrittämään myöhemmin uudelleen, sillä uusia aikoja asiointipalveluun avataan viikoittain.

Ajanvarau​​​ksen peru​utus


Koronavirusrokotuksiin tulee saapua oireettomana. Mikäli sairastut, tai sinulle ilmenee muu yllättävä este, ilmoita peruutuksesta viipymättä Eksoten koronaneuvonnan numeroon 05 352 2355. 

Varatut ajat näkyvät Eksoten asiointipalvelussa. Varatun ajan voi perua asiointipalvelun kautta ja sen jälkeen varata sopivan uuden ajan.​


 


Share