Mitä tietoa tarvitsen rokotukseen saapumisesta

​​
(Päivitetty 23.6.2021)​

Muis​ta seuraavat asiat:​

  1. ​Saavu rokotukseen oireettomana.
  2. ​Käytä kasvomaskia, huolehdi käsihygieniasta sekä yli kahden metrin turvavälistä. 
  3. Pukeudu sopivasti. Rokotustilanteessa sinun tulee pystyä nopeasti ja helposti paljastamaan koko käsivartesi. Rokotus annetaan olkavarteen, joten hihan rullaaminen ylös ei riitä rokotustilanteessa.
  4. Tarvitset mukaan oman kasvomaskin lisäksi myös viivakoodillisen henkilökortin, Kela- tai ajokortin.

​​Ota huomioon myös:

​Odotusaika

 
​Varaudu rokotuksen jälkeiseen odottamiseen. Koronarokotukseen kuuluu seuranta-aika, jolloin asiakkaan vointia tarkkaillaan. Rokotuksen jälkeen sinun tulee odottaa rokotustilassa noin 15 minuuttia rokottajan ohjeen mukaisesti.

Rokotusoikeuden tarkastaminen


Jos rokotettava henkilö on saanut Eksotelta kutsun rokotuksiin, emme tarkasta rokotusoikeutta, vain henkilöllisyyden. Mikäli rokotusoikeuden antanut diagnoosi on asiakkaan mielestä juuri viime aikoina poistunut, suosittelemme silti, että asiakas käyttää hänelle annetun rokotusajan diagnoosin mukaisen rokotusoikeuden kohdalla.

Jos rokotettava henkilö on varannut ajan Eksoten asiointipalvelun tai puhelinpalvelun kautta, teemme satunnaistarkastuksia rokotuspisteillä. Lääkärintodistusta ei tarvitse mukaan, oikeus rokotukseen voidaan tarkastaa asiakkaan läsnä ollessa Eksoten potilastietojärjestelmästä.

Matkakorvaus Kelalta


Kela korvaa 27.3.2021 alkaen koronarokotukseen tehtyjen matkojen kustannuksia. Matkat korvataan samalla tavalla kuin muut terveydenhuollon palveluihin tehdyt matkat.

Eduskunta on hyväksynyt lakiesityksen, jonka mukaan Kela korvaa 27.3.2021-31.12.2021 tehtyjen koronarokotusmatkojen kustannuksia. Yhdensuuntaisen matkan omavastuu on enintään 25 euroa.

Matkat korvataan yleensä halvimman matkustustavan mukaan. Jos asiakas ei voi terveydentilansa vuoksi käyttää julkisia kulkuneuvoja tai niitä ei ole käytettävissä, hän voi saada korvauksen taksimatkasta.

Jotta Kela voi korvata taksimatkan kustannukset, asiakkaan pitää tilata taksi alueellisesta tilausnumerosta. Muulla tavoin tilatusta taksimatkasta ei voi saada Kela-korvausta.

Lisätietoja Kelan sivuiltaShare