Koronavirusrokotukset Eksoten alueella

​​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​​​​Rokotusjärjestys ja rokotusten edistyminen Eksoten alueella

​​Rokotettavat ryhmät​Aloitettu​Aikataulu​Tilanne
​Koronaan liittyvää työtä tekevät sote-huollon ammattilaisetRokotukset aloitettu
Rokotukset aloitettu
​Aloitettu 29.12.2020​Noin 99% valmiina
​​Iäkkäät, sosiaalihuollon asumispalvelujen ja laitoshoidon tehostetun palvelun toimintayksikköjen asukkaat ja työntekijätRokotukset aloitettu
Rokotukset aloitettu
​Aloitettu 12.1.2021​Noin 70% valmiina. Noudatamme THL:n priorisointijärjestystä.
Kotihoidon työntekijätRokotukset aloitettu
Rokotukset aloitettu
​Aloitettu 25.1.2021​Rokotukset tauolla THL:n ohjeen mukaisesti​.
​​Kotona asuvat yli 80-vuotiaat Rokotukset aloitettu
Rokotukset aloitettu
​Aloitettu 29.1.2021​Noin 92​​%
​Eksoten asiakkaat, jotka eivät pysty liikkumaan pois kotoaan​Rokotukset aloitettu
Rokotukset aloitettu
Aloitettu 12​.2.2021
​75–79 -vuotiaat
Rokotukset aloitettu​​Rokotukset aloitettu
​Aloitettu 3.3.2021​Noin 94%
​70–74 -vuotiaat  Rokotukset aloitettu
Rokotukset aloitettu
Aloitettu 15.3.2021​Noin 74​%
​Alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavi​rustaudille erittäin voimaakkaasti altistava sairaus tai tila (Riskiryhmä 1)
​​ Rokotukset aloitettu​
​Aloitettu 24.2.2021​​​Noin 40​%, ​sähköinen ajanvaraus kaikille ryhmään kuuluville käynnissä Eksoten asiointipalvelussa 
​Alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila (Riskiryhmä 2)Rokotukset aloitettu
Rokotukset aloitettu​
​Aloitettu 29.3.2021​Noin 15%, sähköinen ajanvaraus käynnissä 40–69-vuotiaille Eksoten asiointipalvelussa / Osa ryhmästä 2 kutsutaan tekstiviestillä
​Laajamittainen rokottaminen väestölle ja sote-henkilöstölle. Ryhmät tarkentuvat myöhemmin (THL).Odottaa aloitusta
Odottaa aloitusta​
​​Arvioitu aloitus​ kesä 2021


​​Eksoten ja yksityisten sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden rokotukset


Jatkamme Eksoten omien työntekijöiden sekä yksityisten sosiaali- ja terveydenhuollontoimijoiden rokotuksia ja aloitamme heihin rinnastettavien työntekijöiden rokotukset​, kun iäkkäät ja muihin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt on saatu rokotettua. THL on todennut, että rokotusjärjestyksen henkilöstöä koskevaan kohtaan palataan, kun tiedetään, milloin sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön rokotuksia voidaan jatkaa rokotteiden saatavuuden parantuessa. THL tarkentaa myös rokotusjärjestyksessä seuraavana olevia​ ryhmiä myöhemmin​. Lisätietoa: THL / Rokotusjärjestys ja COVID-19 -taudin riskiryhmät

Ketä rokoteta​an, millä rokotteella ja missä järjestyksessä?


​​Ikä on merkittävin vakavan koronavirustaudin riskitekijä. Riskiin vaikuttavat lisäksi tietyt taustasairaudet, joita sairastavilla on muuta väestöä suurempi riski saada vakava koronavirustauti, joutua sairaala- ja tehohoitoon tai menehtyä tautiin.

THL on tuottanut Kansallista rokotusasiantuntijaryhmää KRARia kuullen listauksen, jonka perusteella määräytyy, missä järjestyksessä koronavirusrokotteita tarjotaan eri taustasairauksia sairastaville alle 70-vuotiaille henkilöille. Eksoten alueella noudetaan valtakunnallista rokotusjärjestystä.

Lista pohjautuu lääketieteelliseen riskinarvioon ja sen tavoitteena on tarjota koronarokotteita mahdollisimman oikeudenmukaisessa järjestyksessä niitä eniten tarvitseville.

Taustasairaudet on jaettu kahteen ryhmään: 

Vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet
Vakavalle koronavirustaudille altistavat sairaudet.

Rokotukse​t etenevät ryhmissä eri tahtia rokotteiden saatavuuden mukaisesti. Eksotella rokotetaan pääsääntöis​esti Pfizerin&BioNTechin rokotteella sekä AstraZenecan rokotteella. Eksoten alueelle saadaan myös pieniä määriä Modernan rokotetta. Rokotteen helpomman liikuteltavuuden vuoksi Modernan rokotteella rokotetaan henkilöitä, jotka eivät pääse poistumaan kotoaan.​ Rokotteen valmistajaa ei voi itse valita.

Riskiryhmät

Tarkemman määrittelyn riskiryhmistä löydät THL:n sivuilta.
THL on tuottanut Kansallista rokotusasiantuntijaryhmää KRARia kuullen listauksen, jonka perusteella määräytyy, missä järjestyksessä koronavirusrokotteita tarjotaan eri taustasairauksia sairastaville alle 70 -vuotiaille henkilöille.

Lista pohjautuu lääketieteelliseen riskinarvioon ja sen tavoitteena on tarjota koronarokotteita mahdollisimman oikeudenmukaisessa järjestyksessä niitä eniten tarvitseville.

Siirry THL:n sivu​lle >>​​

Riskiryhmän 1 taustasairaudet 
– Elinsiirto tai kantasolusiirto
– Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
– Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
– Vaikea krooninen munuaissairaus
– Vaikea krooninen keuhkosairaus
– Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
– Downin oireyhtymä

Riskiryhmän 2 taustasairaudet 
– Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma
– Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti)
– Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila
– Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen
– Vaikea krooninen maksasairaus
– Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta
– Uniapnea
– Psykoosisairaus
– Sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40)​


​Käy​t​össä​​​ olevat rokotteet 


Mikäli rokotusryhmille on käytettävissä useampaa kuin yhtä tuotetta, käytettävää rokotetta ei voi itse valita. Ensimmäisellä ja toisella rokotuksella käytetään samaa rokotetta.

 • Pfizer/BionTech: rokotamme 16–64-vuotiaat, 2 rokotuskertaa (väli 12 viikkoa) 
 • Moderna: rokotamme 18–64 ja kotiin rokotettaville, 2 rokotuskertaa (väli 12 viikkoa)
 • AstraZeneca: rokotamme yli 65-vuotiaita, 2 rokotuskertaa (väli 12 viikkoa)​
THL on päättänyt, että AstraZenecan koronavirusrokotetta annetaan vain 65 vuotta täyttäneille. Varovaisuusperiaatteen mukaisesti AstraZenecan rokotetta ei anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT). Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle.​Ohjeita kor​onarokotuksiin​

​Rokotusoik​​euden varmistaminen


Jos rokotettava henkilö on saanut Eksotelta kutsun rokotuksiin, emme tarkasta rokotusoikeutta, vain henkilöllisyyden. Mikäli rokotusoikeuden antanut diagnoosi on asiakkaan mielestä juuri viime aikoina poistunut, suosittelemme silti, että asiakas käyttää hänelle annetun rokotusajan diagnoosin mukaisen rokotusoikeuden kohdalla.

Jos rokotettava henkilö on varannut ajan Eksoten asiointipalvelun tai puhelinpalvelun kautta, teemme satunnaistarkastuksia rokotuspisteillä. Lääkärintodistusta ei tarvitse mukaan, oikeus rokotukseen voidaan tarkastaa asiakkaan läsnä ollessa Eksoten potilastietojärjestelmästä. Eksoten asiointipalvelussa on tehty rajaus asiakkaan iän mukaisesti, mutta oman rokotusoikeuden arvioiminen diagnoosin perusteella on asiakkaan om​alla vastuulla. Pyydämme, että asiakkaat noudattavat rokotusjärjestystä, kun varaavat itse aikaa sähköisestä järjestelmästä. Mahdollisten väärinkäytösten vuoksi järjestelyjä voidaan tarvittaessa joutua muuttamaan.

Riskiryhmään 2 kuuluu henkilöitä, jotka ovat saaneet tekstiviestin Eksotelta. Tekstiviestissä neuvotaan varaamaan ilmainen rokotusaika Terveystalolta. Tekstiviestin saaneilla henkilöillä ei ole oikeutta varata aikaa Eksoten omiin rokotuspisteisiin. Näin toimimalla vältämme päällekkäisiä ajanvarauksia.

Jos olet yli 80-vuotias:

 • ​​​Yli 80-vuotiaat eteläkarjalaiset voivat soittaa Eksoten koronaneuvontanumeroon varatakseen ajan. 
 • Ajan voi varata myös iäkkään läheisen puolesta, mikäli hoitaa hänen asioitaan. 
 • Eksoten koronarokotusneuvontaa antava puhelinpalvelu toimii maanantaista perjantaihin kello 9–16, p. 05 352 2355. 
 • Lue lisää 23.3. julkaistusta tiedotteesta >>​

Jos olet yli 70-vuotias:

Jos olet 16–​69 -vuotias riskiryhmäläinen:​

 • Viikosta 8 alkaen olemme rokottaneet 16–69 -vuotiaita, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.
 • Riskiryhmään 1 kuuluvat 16–64-vuotiaat ja riskiryhmään 2 kuuluvat 4​0–64-vuotiaat voivat varata ajan koronarokotukseen Eksoten asiointipalvelun kautta. Lue lisää 13.4.2021 julkaistulta tiedotteelta >> tai katso ohje ajanvaraukseen >>​
 • Puhelinpalvelussa on ajoittain ru​uhkaa ja suuri yhtäaikaisten käyttäjien määrä aiheuttaa välillä hitautta sähköisessä asioinnissa. Toivomme asiakkailta kärsivällisyyttä.
 • Jos ajanvarausjärjestelmässä ​ei ole näkyvillä varattavia aikoja, rokotteita ei ole vapaana. Myöskään puhelinpalvelusta ei tällöin voi varata aikaa. Yritäthän myöhemmin uudelleen. 
 • Riskiryhmiä rokotetaan ikäjärjestyksessä vanhemmista nuorempiin. Ikä on kaikkein merkittävin vakavan koronataudin riskitekijä.
 • Riskiryhmiä kutsutaan ryhmä kerrallaan rokotuksiin.
 • Riskiryhmien määrittelyn voit tarkastaa THL:n sivu​lta >> 
 • Riskiryhmäläisten rokottamisesta osan hoitaa Terveystalo. Mikäli kuulut Terveystalon rokotettaviin, saat tekstiviestillä ajanvarausohjeet. ​
 • Terveystalon järjestämät rokotukset tapahtuvat Lappeenrannassa osoitteessa: Valto Käkelän katu 3. Tarkemmat saapumis- ja pysäköintiohjeet: Terveystalo Kahilanniemi. Normaalisti toimipiste on avoinna vain työterveysasiakkaille.
 • Imatralla Terveystalon tekemät riskiryhmäläisten rokotukset tehdään ​Terveystalon Tietotalon toimipisteellä. Rokotettaville annetaan saapumisohje puhelimitse.

Jos olet rokotukseen oikeutetun henkilön omainen:

 • Huolehdithan, että läheisesi pääsee rokotukseen. Mikäli epäilet läheisesi tarvitsevan apua rokotusajan vahvistamisessa, tutustu esimerkiksi kirjeen sisältöön läheisesi kanssa tai tarkasta ajanvaraus läheisen kanssa Eksoten asiointipalvelusta.
 • Näet läheisellesi varatun ajan Eksoten asiointipalvelusta, mikäli läheisesi on antanut sinulle valtuudet Suomi.fi-palvelussa. Lisätietoja ja linkki ​ylempänä tällä sivulla.
 • Sinulla saattaa olla myös huoli, että tavoittaako Eksote läheisesi kirjeitse tai puhelimitse? Kirjeitse annetut rokotusajat varmistetaan automaattipuhelulla puhelinnumerosta 09 4255 1266. Numero on hyvä huolehtia myös läheisen tietoon. Kirjeessä on ohjeet automaattipuhelua varten sekä vuorosanat, jotka robotti puhelussa toistaa. Näin asiakas voi seurata puhelun etenemistä. 
 • Mikäli annettu aika ei sovi tai asiakas ei vastaa puheluun, siirtää robotti asiakkaan puhelinnumeron Eksoten soittolistalle, ja asiakas saa meiltä henkilökohtaisen puhelun. Puhelussa voidaan varata uusi aika ja keskustella asiakkaan tilanteesta.
 • Mikäli läheisesi tarvitsee rokotukseen saapuessa saattajaa, voit hyvin olla hänen mukanaan rokotuksen ajan. Huolehdi silloin itsekin turvavälistä, käsihygieniasta ja kasvomaskista kirjeitse läheisellesi saapuneen tai puhelimessa annetun ohjeen mukaisesti.​
  ​​​

Jos olet alle 70-vuotias, etkä kuulu riskiryhmään:

 • Odota kotona, sinuun ollaan yhteydessä, kun oma rokotusaikasi on tai saat lisätietoja, kun pystyt itse varaamaan ajan rokotukseen. Lisätiedot tulevat löytymään tältä sivulta sekä muun muassa paikallislehtien ilmoituksista ja sosiaalisen median kautta.
 • THL on tarkentanut lääketieteellisiä riskiryhmiä koronarokotuksia varten​​ 5.2.2021. Lue tiedote tästä >> 
 • ​Tulemme avaamaan sähköisen ajanvarauksen, kun rokotteita on enemmän saatavilla.
 • Mikäli sinulla on kysymyksiä koskien koronarokottamista, seuraa tätä verkkosivua. Päivitämme tänne ajankohtaisen tiedon.​

Rokotuspaikat


Eksoten koronarokotukset hoidetaan tällä hetkellä alla olevan taulukon mukaisesti. Rokotuspaikoissa on opastus rokotuspaikalle. Koronarokotteiden saatavuuden parantuessa rokotukset laajennetaan Lappeenrannassa Sammonlahteen ja Joutsenoon. Avaamme tarvittaessa myös muita ro​kotuspaikkoja.​

Rokotuspaikoille ei voi mennä kysymään vapaita rokotusaikoja, sillä ajanvarauskirjamme ovat täyteen varattuja. Tilaan ei voi myöskään saapua etukäteen, sillä odotustilaa ei ole saatavilla. Koronapandemian aikana on vältettävä kokoontumista ja ihmisjoukkojen syntymistä, joten saavu rokotukseen vain sinulle annettuna aikana.

Lappeenrannan IsoKristiinassa ja Imatran ToriGalleriassa rokotetaan myös ympäristökuntien rokotettavia ajanvarauksella.

Riskiryhmäläisiä rokotetaan myös Terveystalon Imatran ja Lappeenrannan toimipisteillä.

​​Alue​Paikka​Rokotuspäivät
Imatra ​​ToriGalleria​​Käynnissä ma–pe
​Joutseno​Joutsenohalli​​​Suunnitteilla
Lappeenranta IsoKristiina​Käynnissä ma–su
​LemiLemin hyvinvointiasemaKäynnissä​, yksittäisiä päiviä
​Luumäki​Luumäen hyvinvointiasemaKäynnissä, yksittäisiä päiviä
​Parikkala​Parikkalan hyvinvointikeskus​Käynnissä, yksittäisiä päiviä​​
​Rautjärvi​Rautjärven hyvinvointiasema​Käynnissä, yksittäisiä päiviä
​Ruokolahti​Ruokolahden hyvinvointiasema​Käynnissä, yksittäisiä päiviä
​Sammonlahti​Skinnarin koulun liikuntasali​Suunnitteilla
​Savitaipale​Vanha hyvinvointiasema​Käynnissä, yksittäisiä päiviä
​​Taipalsaari​Kunnantalo​​Käynnissä, yksittäisiä päiviä
​​​​

Rokotukseen saapuminen

Odotusaika

 
​Varaudu rokotuksen jälkeiseen odottamiseen. Koronarokotukseen kuuluu seuranta-aika, jolloin asiakkaan vointia tarkkaillaan. Rokotuksen jälkeen sinun tulee odottaa rokotustilassa noin 15 minuuttia rokottajan ohjeen mukaisesti.

Ajanvarauksen peru​utus


Koronavirusrokotuksiin tulee saapua oireettomana. Mikäli sairastut, tai sinulle ilmenee muu yllättävä este, ilmoita peruutuksesta viipymättä Eksoten koronaneuvonnan numeroon 05 352 2355. 

Varatut ajat näkyvät Eksoten asiointipalvelussa. Varatun ajan voi perua asiointipalvelun kautta ja sen jälkeen varata sopivan uuden ajan.​


​Miten varaan ajan asio​​intipalvelun kautta?


Siirry osoitteeseen eksote.fi ja valitse etusivun yläreunan palkista Eksoten asiointipalvelu -otsikon alta ”Tutustu ja kirjaudu”. Klikkaamalla ”Tutustu ja kirjaudu” -painiketta siirryt Eksoten asiointipalvelun etusivulle. Voit vaihtoehtoisesti siirtyä suoraan asiointipalveluun tästä linkistä. Eksoten asiointipalvelu >>​

Valitse sivun yläreunasta ”Kirjaudu asiointipalveluun”. Kirjaudu sisään. Palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen ja voit tehdä sen esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi. 

Valitse Ajanvaraus ja siirry ajanvaraukseen. Siirtymän yhteydessä palvelu tekee puolestasi vahvan tunnistautumisen, jonka hyväksyt klikkaamalla "Jatka palveluun". 

Koronarokotusajanvaraus näkyy asiointipalvelussa rokotukseen oikeutetuille ryhmille.

Jos ajanvarausjärjestelmässä ei ole näkyvillä varattavia aikoja, rokotteita ei ole vapaana. Myöskään puhelinpalvelusta ei tällöin voi varata aikaa. Yritä myöhemmin uudelleen.

Ellei ajanvaraus sähköisen asioinnin kautta onnistu, voit varata ajan tarvittaessa myös puhelimitse. Ajanvarausnumeromme on ajoittain ruuhkainen. Neuvomme asiakkaita mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään sähköistä asiointia, jossa vapaat rokotusajat näkyvät reaaliaikaisesti. Pyydäthän apua tarvittaessa läheiseltä? Ajanvaraus koronarokotuksiin puhelimitse onnistuu arkisin kello 9–16 numerosta 05 352 2355. ​

Eksoten asiointipalvelu saattaa ajoittain ruuhkautua, jolloin ajanvaraus ei onnistu tai palvelu toimii hitaasti. Yritäthän tällöin hetken kuluttua uudestaan.

Varatut ajat näkyvät Eksoten asiointipalvelussa. Varatun ajan voi perua asiointipalvelun kautta ja sen jälkeen varata sopivan uuden ajan. 


Rokotukset maksuttomia ja vapaaehtoisia


Koronarokotukset ovat sekä henkilöstölle että väestölle maksuttomia ja vapaaehtoisia. Kansalaisilta toivotaan mahdollisimman myönteistä suhtautumista rokotuksiin, vaikka rokotus saattaakin herättää epäröintiä. Rokotteista jaetaan tietoa niin Eksoten kuin valtakunnallisesti THL:n, sosiaali- ja terveysministeriön sekä Lääkealan turvallisuus ja kehittämiskeskus Fimean kautta. Rokotukset perustuvat laumasuojaan ja mitä useampi rokotuksen ottaa, sitä tehokkaampaa rokottaminen on.

Rokotu​​stodistus


Suomessa va​lmistellaan sähköistä rokotustodistusta koronarokotteen saaneille. Sosiaali- ja terveysministeriössä (STM) on käynnissä valmistelu sähköisen rokotustodistuksen käyttöönottamiseksi. Rokotustodistuksessa näkyisi tieto henkilön saamasta koronarokotteesta. Rokotetodistus rakentuisi Omakanta-palvelun varaan. Käytännössä koronarokotustiedot tallentuisivat Omakantaan, josta ihmiset näkisivät omat rokotustietonsa. Rokotustodistus voisi olla Omakannasta puhelimella näytettävä sähköinen rokotustieto, viivakoodi, QR-koodi tai näiden yhdistelmä ja se voitaisiin myös tulostaa paperille. Lue lisää 5.2. julkaistusta tiedotteesta >>

Lisätietoja: STM / Rokotustodistus >>​


Mitä oireita rokotuksen jälkeen voi tulla? Onko koronarok​​otteilla haittavaikutuksia?


Tavanomaisimmin rokotuksen jälkeen ilmenee paikallisia oireita pistoskohdassa, kuten kipua, punoitusta, kuumotusta ja turvotusta. Hyvin tavallisia ovat myös ohimenevät yleisoireet, kuten kuumereaktiot, lihassärky, päänsärky, väsymys, ärtyneisyys, huonovointisuus ja vilunväristykset. Koronavirusrokotteet aiheuttavat sivuvaikutuksia enemmän kuin mitä influenssarokotukset ovat aiheuttaneet. 

Odotettavissa olevat oireet, kuten paikallisreaktiot, ovat tavallisempia toisen mRNA-rokoteannoksen jälkeen. Adenovirusvektorirokotteilla paikallis- ja yleisoireita tulee enemmän ensimmäisen annoksen jälkee​n kuin toisen annoksen jälkeen.
Paikallis- ja yleisoireet alkavat yleensä parin vuorokauden sisällä rokottamisesta. Ne menevät ohi muutamissa tunneissa tai vuorokausissa. Niitä voi hoitaa kuume- ja kipulääkkeellä, kuten ibuprofeenilla, naprokseenilla tai parasetamolilla. Paikallis- ja yleisoireet eivät estä jatkorokotuksia.

– Rokotteen saavat henkilöt ovat hyvin etuoikeutettuja. Itse pidän ohimeneviä sivuvaikutuksia pienenä hintana siitä immuniteetista, jonka rokotteesta saa. Sivuvaikutukset kärsimällä vähentää omaa riskiään sairastua koronaviruksen vakavaan tautimuotoon, muistuttaa Eksoten infektioylilääkäri Pekka Suomalainen. Rokote_haittavaikutukset.png​​​

Kaikki rokotteet voivat aiheuttaa myös harvinaisia vakavia allergisia reaktioita. Ensimmäisenä käyttöön otettujen mRNA-rokotteiden on raportoitu aiheuttaneen tällaisia reaktioita noin yhdelle 100 000:sta rokotetusta. Tämä on jonkin verran enemmän kuin rokotuksissa keskimäärin. Adenovirusvektorirokotteen aiheuttamat vakavat allergiset haitat ovat samaa luokkaa kuin muilla rokotteilla. Tällä hetkellä kymmenet miljoonat ihmiset länsimaissa ovat saaneet mRNA-rokotteen.​

Yleensä valtaosa rokotteiden haittareaktioista tulee ilmi kuuden viikon sisällä rokottamisesta. 

Lähde ja lisätietoa:

Roko​tusneuvonnan puhelinpalvelu


Eksoten koronarokotusneuvonta ja -ajanvaraus puhelin palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–16 numerossa 05 352 2355. Neuvontanumerosta saat yleistä neuvontaa Eksoten alueen koronarokotuksista.

Puhelinpalvelun kautta ajan koronarokotukseen voivat varata kaikki yli 80-vuotiaat eteläkarjalaiset, jotka eivät ole vielä saaneet koronavirusrokotetta. Rokotusajan voi varata myös läheisen puolesta, mikäli hoitaa hänen asioitaan. 

Yli 65-vuotiaat, 16–64-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat, sekä 50–64-vuotiaat riskiryhmään 2 kuuluvat voivat varata ajan puhelinpalvelusta, ellei ajanvaraus sähköisen asioinnin kautta ole mahdollista. 

Muillle ikäryhmille ajanvaraus rokotusneuvontanumeron kautta ei ole mahdollista.

Jos ajanvarausjärjestelmässä ei ole näkyvillä varattavia aikoja, rokotteita ei ole vapaana. Myöskään puhelinpalvelusta ei tällöin voi varata aikaa. Yritä myöhemmin uudelleen.

Share