Terveys- ja vanhustenpalvelut

​​​​​(Päivitetty 15.6​.2020)

Eksoten järjestämät tapahtumat on peruttu.


Suun terveydenhuollossa käynnistetään kiireetöntä hoitoa vaiheittain​​

Suun terveydenhuollossa a​nnetaan koko väestölle kiireellistä hoitoa ja sellaista puolikiireellistä hoitoa, jolla estetään tulehdusten akutisoituminen. Jos olet kiireellisen hoidontarpeessa, ole puhelimitse yhteydessä ajanvaraukseen.  Arkipäivien päiväaikainen hammaslääkäripäivystys toimii alueiden hammashoitoloissa Rautjärveä ja Lemiä lukuunottamatta. Hammaslääkäripäivystys iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä toimii toistaiseksi Keskushammashoitolassa Pohjolankatu 14, 53100 Lappeenranta.

Käynnistämme kiireetöntä hoitoa vaiheittain kesän aikana, jolloin hoidamme:

  • Maalis-toukokuussa kesken jääneet alle kouluikäiset ja kouluikäiset lapset.
  • Tulevan syksyn 2020 ja kevään 2021 ns. neuvola-asetuksen mukaisiin ryhmiin kuuluvien tarkastukset.
  • Oikomishoidon potilaat.
  • Aikuisia, joilla yleissairauksien vuoksi hammashoito on välttämätöntä.
  • Potilaita, joilla on todettu suuri suusairauksien hoidon tarve.
  • Potilaita, joilla suusairaus on uhka potilaan muulle terveydelle.
  • Yli 70- vuotiaita, ja kaiken ikäisiä vakavan Covid19 tautimuodon riskiryhmiin kuuluvia asiakkaita.

Perusterveiden aikuisten hoitoonpääsyssä ja hoidossa on edelleen rajoituksia, johtuen aerosolittomasta työskentelystä.

Aikuisten kiireettömien hoitoaikojen (hammaskivenpoisto, reikien ja lohkeamien paikkaus) varaaminen uudelleen on mahdollista poikkeustilan mentyä ohitse. Olemme joutuneet sulkemaan myös osan sähköisistä ajanvarauspalveluista toistaiseksi. Varattuja aikoja voi siirtää ja perua, mutta uusia aikoja ei voi varata.


Iso apu -palvelukeskuk​​se​​t sulje​​taan toistaiseksi


Iso apu -palvelukeskukset Imatralla ja Lappeenrannassa ovat avoinna klo 9 -12.

Ensineuvo palvelee puhelimitse ma-pe klo 8-16 Puh. 05 352 2370 

Huom! Numeroon on mahdollista jättää soittopyyntö klo 8-13:30 välisenä aikana. Takaisinsoittopalvelu 

Eksoten alueella HUSLAB- laboratoriot palvelevat pääosin ajanvarauksilla 30.3.2020 alkaen​​​​​

Etelä-Karjalan alueella toimivat laboratoriot siirtyivät maanantaista 30.3.2020 alkaen palvelemaan pääosin ajanvarauksilla. Muutoksella tasataan asiakasvirtaa, vältetään odotustilojen ruuhkautumista ja vähennetään asiakkaiden sairastumisaltistusta koronaepidemian aikana.

 
Ajanvarauksiin siirrytään kaikissa niissä näytteenottopisteissä, joissa ajanvaraus on mahdollista. Ajan voi varata internetistä osoitteesta www.eksote.fi.​

 
Ajanvarausnumero on 05 352 6000 ma-pe 7.30–16.00 (soittopyynnöt 7.30- 13.30).

 
Vuoronumerolla palvellaan edelleen päivystyspotilaat ja kotona ote​ttuja näytteitä palauttavat asiakkaat. 

 
Myös aukioloaikojen muutokset ovat mahdollisia. Ajantasaiset tiedot aukioloajoista voi tarkistaa internetistä osoitteesta www.eksote.fi. ​​​Infektiovastaanotot Armilaan, Ho​​nkahar​juun ja Parikkalaan


Eksotella on infektiovastaanotot Armilassa, Honkaharjussa ja Parikkalassa. Vastaanotoille ei voi saapua omatoimisesti, vaan niille ohjataan terveys- ja hyvinvointiasemien palvelunumeroista sekä päivystysavun numerosta 116 117.

Armilassa potilaat ohjataan opasteiden avulla sisään erillisen sisäänkäynnin kautta. Honkaharjussa infektiopotilaat saapuvat infektiovastaanotolle sairaalan sisäänkäynnistä. Parikkalassa hengitysinfektiopotilaat ohjataan erillisiin tiloihin talon toisesta sisäänkäynnistä. Muut potilaat Parikkalassa, Armilassa ja Honkaharjussa hoidetaan rakennuksen normaaleissa vastaanottotiloissa, joihin on erilliset sisäänkäynnit.

Eksoten nyt avattujen infektiovastaanottojen tarkoitus on minimoida hoitoon hakeutumisesta johtuvat tartunnat. 

Joutsenon, Luumäen, Lemin, Sammonlahden, Savitaipaleen, Rautjärven, Ruokolahden ja Taipalsaaren hyvinvointiasemilla ei hoideta enää hengitysinfektioista kärsiviä potilaita, vaan heidät ohjataan yllä mainituille muille vastaanotoille. Nämä hyvinvointiasemat palvelevat muita kiireellisiä kuin hengitystieoireisia potilaita.
 
Honkaharjun kiirevastaanoton toimintaa on muokattu iltaisin ja viikonloppuisin. Infektiopotilaat on ajastettu saapumaan eri aikaan ja heidän osaltaan käytetään erillistä infektiovastaanoton tilaa. 
 
Jos sinulle tulee kiireellinen hoidontarve, soita 116 117, jotta sinut ohjataan oikealle vastaanotolle. Jos epäilet koronavirustartuntaa, täytä ensin oirearvio osoitteessa omaolo.fi. Erityisesti hengitystieinfektioissa on tärkeää tehdä ensin oirearvio ja kiireellisissä tapauksissa soittaa 116 117. Suoraan vastaanotoille ei saa saapua. Henkeä uhkaavissa tilanteissa tulee soittaa suoraan hätänumeroon 112.​ 

Eksotessa o​​tetaan väliai​kaisesti käyttöön yksi lisäosasto Armilaan Korona-epidemiaan liittyvänä varautumistoimenpiteenä​


Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä otetaan koronavirus COVID-19 – epidemiaan liittyvänä varautumistoimenpiteenä väliaikaisesti käyttöön Armilaan osasto 7.
Osasto sijaitsee Armilan osasto 6:n entisissä toimitiloissa (osoitteessa Armilankatu 44, Lappeenranta). 

 
Tiistaista 24.3.2020 alkaen käyttöönotettava Armilan osasto 7 toimii hoivan tulosalueen kotona asumisen tuen ja lyhytaikaishoidon vuodeosastona. Toiminta jatkuu siellä tämän kevään aikana niin pitkään kuin se on tarpeen. Osasto on yle (yleislääketieteen) – osasto, jolla hoidetaan vuodeosastohoitoa tarvitsevia jatkohoitopotilaita. Potilaspaikkoja on 25 eikä siellä hoideta koronavirusepidemiaa sairastavia potilaita. 

 
Henkilökunta siirtyy Armilan osasto 7:lle pääasiassa Eksoten hoivan tulosalueen eri toimipisteiden nykyisestä vaki​naisesta henkilökunnasta. Vastaavasti siirtyvän henkilökunnan tilalle hoivan eri yksiköihin on rekrytoitu työntekijöitä korona-epidemiatilanteessa Eksoten väistyvien toimintojen toimipisteistä, hiljattain eläköityneistä terveydenhuollon ammattilaisista tai terveydenhuoltoalan opiskelijoista.

 
Armilan osasto 7:n puhelinnumerot 

 
Hoitajat 040 651 0318 tai 040 651 0319
Toimintayksikön esimies Tarja Simonen 040 169 5877
Toimipisteen vastaava Hanna Järveläinen 040 710 6111​Share