Tule tutustumaan Taideklubin toimintaan ja ikäihmisten rakentamiin robotteihin Imatran Hyvinvointiasemalle

Julkaistu: 4.1.2017 10:30
Päivitetty: 4.1.2017 10:35

​Ikäihmiset rakensivat robotteja Eksoten omaishoidon Taideklubilla. Klubin toimintaan ja robotteihin pääsee tutustumaan tammikuussa Imatralla.

Eksoten omaishoidossa on syksyn 2016 ajan ollut mahdollisuus osallistua Taideklubi-työpajatoimintaan joko pariskunnittain tai yhdessä perheen kanssa, kuten omaa vanhempaansa hoitava omaishoitoperhe. Taideklubi on toiminut Imatralla kaiken ikäisille omaishoitoperheille. Klubilla osallistujat ovat päässeet tutustumaan eri taiteenlajeihin taiteilijan ohjaamana. Työparina on ollut työntekijä omaishoidon palveluista, joka on voinut antaa lisäksi ohjausta ja neuvontaa omaishoitoon liittyvissä kysymyksissä.

Syksy 2016 on ollut kiivasta robottien kehitystyön aikaa Imatralla. Mansikkalan Hyvinvointiaseman Taideklubilla kehitettiin pehmoeläimistä vuorovaikutteisia robotteja kuvataiteilija Ville Huhtasen ohjaamana. Ajatuksena oli ideoida ja rakennella rennossa ilmapiirissä huumoria unohtamatta, mihin robotiikan koettiin soveltuvan hyvin. Robotin kehityskaari sisältää poikkeuksellisen monipuolisia työvaiheita: mekaniikkaa, tekstiilityötä ja ohjelmointia. Monipuoliseen toimintaan on ollut jokaisella jotain annettavaa, ja jokainen perhe sai toimintajakson lopuksi mukaansa toimivan robotin.

Valmiit robotit ilmaisevat tuntemuksiaan esimerkiksi ilmeillä ja eleillä, murisemalla, liikkeillä tai kehräämällä. Ne vastaavat erilaisiin kosketuksiin, halauksiin ja asentoihin. Taideklubin toimintaan ja robotteihin voi tulla tutustumaan Imatran Hyvinvointiasemalla järjestettävään avoimeen Taideklubiin torstaina 12.1.2017 kello 10–12. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Taideklubitoiminta jatkuu keväällä 2017, jolloin ohjelmassa on sana- ja teatteritaidetta. Ryhmä kokoontuu parillisella viikolla ja osallistumismaksu on 20€/kerta/perhe. Tavoitteena on laajentaa toimintaa myös Lappeenrantaan.


Lisätietoja ja ryhmään ilmoittautuminen:
Sari Lähteenmäki, toimipisteen vastaava (Imatran Iso apu -palvelukeskus), p. 040 5738 134, sari.lahteenmaki@eksote.fiShare