Eksote opettaa elvytystaitoja Imatralla perjantaina 2.2.

Julkaistu: 25.1.2018 9:35
Päivitetty: 25.1.2018 9:39

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) ensihoito ja Kaakkois-Suomen Sydänpiiri ry antavat maksutonta elvytyskoulutusta perjantaina 2.2. klo 1014 Imatran Prismassa.

Non stop -tilaisuudessa harjoitellaan elvytystä käytännössä sekä tutustutaan ammattilaisen opastuksella defibrillaattoriin eli sydäniskuriin. Sydämen rytmihäiriön hoitokeinona käytettävä laite on yleistynyt julkisissa tiloissa ja on kenen tahansa käytettävissä.

Osaatko elvyttää? Jokainen on tervetullut kertaamaan ja harjoittelemaan omia elvytystaitojaan. Peruselvytystaitojen ylläpitäminen on kansalaisvelvollisuutemme, muistuttaa palvelupäällikkö Jan-Erik Palviainen Eksotelta.

Tapahtumassa jaetaan tietoutta myös sydänterveydestä. Vastaava tapahtuma järjestettiin Lappeenrannassa viime joulukuun alussa ja se pysäytti runsaasti väkeä kauppakeskus IsoKristiinassa.

Tarvittavien elvytystaitojen osaaminen on hyvin tärkeää hätätilanteessa, sillä ensimmäiset minuutit ovat ratkaisevia. Välitön tunnistaminen ja oikeat ensiaputoimet antavat potilaalle mahdollisuuden selviytyä. Share