Eksoten avoin yleisöluentosarja: Älä halvaannu 13.2.

Julkaistu: 5.2.2018 13:25
Päivitetty: 5.2.2018 14:01
​Eksote järjestää kevään 2018 aikana yleisölle avoimen luentosarjan Kehruuhuoneella Lappeenrannassa. Toinen luento pidetään tiistaina 13.2. Aiheena on aivoverenkiertohäiriöt. Yleisöllä on vapaa pääsy tilaisuuteen.

Luentosarjan toinen ilta pidetään tiistaina 13.2. kello 18 alkaen Kehruuhuoneella (Kristiinankatu 20, Lappeenranta). Teemana on aivoverenkiertohäiriöt. Miten voin ennaltaehkäistä aivoverenkiertohäiriöitä? Miten tunnistan aivoverenkiertohäiriön oireet?

Aivoverenkiertohäiriöt ovat merkittävimpiä itsenäistä elämää haittaavista sairauksista. Nuorten aivoverenkiertohäiriötapausten määrässä on viime vuosina todettu lisääntymistä. Jokainen voi vähentää yksinkertaisilla toimilla aivoverenkiertohäiriöön sairastumisen riskiä. Jos ennalta arvaamaton aivoverisuonitukos kuitenkin tulee, on nopea oireen tunnistaminen ja hoitoon hakeutuminen tärkeintä. 

Luennoitsijana on neurologian ylilääkäri Tero Tapiola Etelä-Karjalan keskussairaalasta. Luennon jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista. Tilaan mahtuu noin 150 henkeä.

Luentosarjassa kuullaan joka kuukausi yhtenä iltana asiantuntijaa valitusta aiheesta. Maaliskuun illassa käsitellään sydänterveyttä keskiviikkona 14.3. kello 18 alkaen Kehruuhuoneella. Share