Työntekijäjärjestöjen ylityö- ja vuoronvaihtokielto vaikuttaa Eksoten palveluihin

Julkaistu: 6.2.2018 12:15
Päivitetty: 6.2.2018 12:18
​Kunta-alan työtekijäjärjestöjen ylityö- ja vuoronvaihtokielto vaikuttaa Eksoten palveluihin laajasti. Eksote työnantajana pyrkii järjestämään työt niin, että vaikutukset asiakkaille ja potilaille olisivat mahdollisimman pienet.

Maanantaina 5.2. ja tiistaina 6.2. alkanut järjestöjen ylityö- ja vuoronvaihtokielto vaikuttaa laajasti Eksoten palveluihin.
– Koska vastaamme kaikista maakunnan sote-palveluista, kielto näkyy laajasti palveluissamme. Pyrimme järjestämään työt niin, että isompia ongelmia ei syntyisi, toteaa Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen.

Käytännössä kannattaa varautua siihen, että esimerkiksi joitakin leikkauksia Etelä-Karjalan keskussairaalassa joudutaan siirtämään. Terveys- ja hyvinvointiasemilla työvuorojen aikana hoitamatta jääviä puhelinliikenteen takaisinsoittoja ei hoideta illalla, kuten normaalisti toimitaan. Kotihoidossa kaikki kotikäynnit ikäihmisten luona hoidetaan, mutta niiden sisältö ja aikataulut saattavat muuttua. Kielto näkyy myös joissain määrin esimerkiksi psykiatrian ja lasten ja nuorten palveluissa sekä lastensuojelussa.Share