Eksote etsii tukiperheitä ja tukihenkilöitä, seuraava koulutus huhtikuussa

Julkaistu: 21.1.2019 10:30
Päivitetty: 21.1.2019 11:08

​​Joskus lapsiperheissä tulee tilanteita, joissa vanhempien voimavarat vähenevät. Sukulaiset saattavat asua kaukana, eikä perheen lähipiiristä löydy lapselle riittävästi tukea. Tukihenkilö- tai tukiperhetoiminta on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) järjestämää vapaaehtoistoimintaa, jolla tuetaan vanhemman jaksamista antamalla hänelle aikaa lisätä omia voimavarojaan. Toiminnan avulla lapsi tai nuori saa mahdollisuuden uusiin virikkeisiin sekä kasvua ja kehitystä tukeviin uusiin ihmissuhteisiin. Tukisuhdetoiminta on sosiaalihuoltolain mukaista palvelua.  

Eksoten lapsiperheiden peruspalvelut kaipaavat lisää vapaaehtoisia tukihenkilöitä ja tukiperheitä toimintaansa. Toiminta-alueena on koko Eksote: Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari. Vapaaehtoisen tulee olla tavallinen luotettava aikuinen, jonka elämä on kunnossa. Vapaaehtoisella ei tarvitse olla kokemusta sosiaali- ja terveysalalta vaan koulutus antaa tarvittavat valmiudet toimia tukihenkilönä tai tukiperheen vanhempana. Aiempaa kokemusta toiminnasta ei tarvitse olla, vapaaehtoiset haastatellaan ja koulutetaan tehtävään.

Tukihenkilö tapaa noin 7-16-vuotiasta lasta tai nuorta 2-3 kertaa kuukaudessa mukavan yhteisen tekemisen merkeissä. Tukiperheissä vierailee pääsääntöisesti alle 12 – vuotiaita lapsia/ lapsi sovitusti yhde​n viikonlopun ajan kuukaudessa. Lapsi tulee viettämään tukiperheeseen tavallista arkea. Eksote järjestää vapaaehtoisille koulutuksen lisäksi infoiltoja ja virkistystoimintaa. Vapaaehtoisille maksetaan tukisuhdetoiminnasta pieni korvaus.

Kevään 2019 koulutus järjestetään huhtikuussa 2.4. ja 9.4. iltakoulutuksena. Koulutus on ilmainen.

Lisätietoja toiminnasta antavat tukisuhdetoiminnan ohjaajat ​Sanna Kemppainen p. 040 729 0790, Minna Hjelt-Seppälä p. 040 023 5164 ja Katriina Pokela p. 040 651 1677Share