Armilan infektiovastaanotto jatkaa arkisin – matkailutodistuksia ei Eksotelta saa

Julkaistu: 4.6.2020 10:00
Päivitetty: 4.6.2020 9:29
Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) jatkaa infektiovastaanottojensa toimintaa. Armilan vastaanoton palveluaikoihin tulee muutoksia 13.6. alkaen. Potilaat ohjataan jatkossakin puhelimitse oikeaan paikkaan.

Armilan infektiovastaanoton viikonlopun käyntimäärät ovat olleet pieniä, joten potilaat ohjataan viikonloppuisin 13.6.2020 alkaen yhteispäivystykseen. Koronavirustartuntaa epäillessään tulee soittaa arkisin omalle hyvinvointi- tai terveysasemalleen tai iltaisin ja viikonloppuisin päivystysapuun 116 117. Potilaat ohjataan puhelimitse oikeaan näytteenottopisteeseen ja hänelle annetaan toimintaohjeita. Arkipäivien infektiovastaanotto Armilassa jatkuu edelleen kello 8–20. Mikäli koronavirustilanne Etelä-Karjalassa muuttuu, on Eksotella valmius palauttaa toimintaa myös Armilaan.

Matkustamiseen vaadittavat todistukset

Matkailun vapautuessa on Eksotelle tullut kyselyjä terveydentilaa koskevista todistuksista, joita jotkut matkailijoita vastaanottavat maat ovat vaatineet. Tällaisia todistuksia ei saa Eksoten päivystyksestä eikä avoterveydenhuollosta. 

Todistus vapaa-ajan matkustamista varten tulee hankkia yksityiseltä terveydenhuollon palveluja tarjoavalta taholta tai työmatkaa varten työterveyshuollosta. 

Matkalta palatessa tulee noudattaa Suomessa voimassa olevia matkailua koskevia ohjeita. ​


Share