Eksote tiedottaa ajankohtaisesta koronavirus-tilanteesta jatkossa tarvittaessa – uusia tartuntoja ei ole havaittu

Julkaistu: 7.3.2020 14:25
Päivitetty: 7.3.2020 14:25

Etelä-Karjalan keskussairaalassa ei ole havaittu uusia koronavirustartuntoja. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) jatkaa tilannekuvan jakamista sosiaalisessa mediassa ja verkkosivuillaan päivittäin. Mediatiedote julkaistaan, mikäli asiasisältö muuttuu, uutta tarpeellista jaettavaa tietoa on saatavilla tai uusia koronavirustartuntoja Etelä-Karjalan alueella ilmenee.

Soita päivystysapuun 116 117, mikäli epäilet koronavirustartuntaa. Sinulta kysellään puhelun aikana lisätietoja ja riskiarvion perusteella saat toimintaohjeet.

Ota yhteys terveydenhuoltoon (puh. 116 117), jos sinulla on akuutin hengitystieinfektion oireita (kuten kuume ja/tai yskä ja/tai hengenahdistus) JA olet saapunut koronaviruksen epidemia-alueelta 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua TAI olet ollut lähikontaktissa laboratoriovarmistetun COVID-19 tapauksen kanssa edeltävän 14 vrk aikana. Oireettomia epidemia-alueella oleskelleita ei tutkita.

Uudesta koronaviruksesta on avattu valtakunnallinen puhelinneuvonta, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8─21 ja lauantaisin klo 9─15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Eksotesta neuvotaan seuraamaan Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) tiedottamista. Sosiaali- ja terveysministeriö sekä THL seuraavat aktiivisesti tilannetta ja tiedottavat tilanteen muuttuessa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

THL julkaisee myös infektiouutisia, joista saa ajantasaista ja oikeaa tietoa koronaviruksesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/infektio-ja-rokotusuutiset

Matkustustiedotteiden päivittymistä voi seurata osoitteessa: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-oShare