Eksoten etävastaanottoja toteutetaan videoyhteyksillä tai puhelimitse

Julkaistu: 6.5.2020 8:45
Päivitetty: 6.5.2020 8:47
​Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä (Eksote) on laajalti tarjolla etävastaanottoja, joita toteutetaan palvelusta riippuen tietoturvallisella videoyhteydellä tai puhelimitse. Osaavammat meistä voivat auttaa niitä, joille digitaalinen vuorovaikutus on vieraampaa.​

​​​​Lähikontaktien välttämisen vuoksi moni Eksoten palvelu on tarjolla etäasiointina. 
Pääasiassa etävastaanotolle ei voi itse varata aikaa, vaan Eksoten ammattilainen tarjoaa tilanteen mukaan mahdollisuutta saapua etävastaanotolle. Poikkeuksena on fysioterapian etäkuntoutus, johon voi varata ajan suoraan Eksoten asiointipalvelussa.

Mikäli etävastaanotosta sovitaan, ammattilainen antaa yksilökohtaiset neuvot ja käytännön opastuksen etäasiointiin. Videovälitteiseen etävastaanottoon asiakas tarvitsee:
  • Internet-yhteyden
  • tietokoneen, jossa on kamera sekä mikrofoni ja kaiuttimet / kuulokkeet tai älypuhelimen.
Etävastaanotolle pääsee nettilinkillä, jonka asiakas saa ennen vastaanottoa joko sähköpostiinsa tai Eksoten asiointipalveluun. Lisäohjeita annetaan verkkosivuilla: www.eksote.fi > Koronavirus > Ohjeet etävastaanotolle.

Asiakasmaksu peritään kaikista sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden antamista etäpalveluista, jotka ovat sisällöltään verrattavissa perinteisiin asiakas- tai potilaskäynteihin. Jos palvelu on hinnaston mukaan maksuton, etäpalveluna tuotettu palvelu on niin ikään asiakkaalle maksuton. Maksuttomia ovat sellaiset terveydenhuollon puhelut, joissa ei tehdä jatkosuunnitelmaa eikä potilasta koskevaa hoitopäätöstä. 

Positiivista palautetta etäpalveluista

Asiakkaat ovat antaneet Eksotelle positiivista palautetta muun muassa etäkuntoutuksesta. Videovälitteinen fysioterapia on todettu myös tutkimuksissa hyväksi ja vaikuttavaksi kuntoutusmuodoksi. Etäkuntoutuksessa yhteyden terapeuttiin saa videovälitteisesti tai puhelimitse.  Ota yhteyttä, mikäli sinulla on vaivaa esimerkiksi selässä, polvessa, olkapäässä, muissa nivelissä tai lihaksissa.  Etäkuntoutus auttaa myös arjen toimintakyvyn haasteissa, kuten ruoanlaitossa, pukeutumisessa, peseytymisessä tai liikkumisessa. 

Perhe- ja sosiaalipalveluissa koulujen kuraattorien ja psykologien palveluihin, sekä lääkäreiden vastaanotoille lasten ja nuorten kehityksellisissä palveluissa ja varhaisen vuorovaikutuksen yksikössä pääsee puhelimitse tai videovälitteisesti. Lasten ja nuorten talon asiakaspalvelusta voidaan perheitä tarvittaessa ohjata
psykologien puhelinvastaanotolle ja mielenterveys- ja päihdepalveluissa on psykiatrien etävastaanottoja. Vastaanottokäyntejä toteutetaan kasvokkain kuitenkin silloin, kun se hoidon kannalta on välttämätöntä.

Digitukiviikko kannustaa jakamaan ja oppimaan digitaitoja

Digi- ja väestötietovirasto järjestää yhdessä valtakunnallisen digitukiverkoston kanssa Digitukiviikon, joka haastaa jokaisen kansalaisen, organisaation, järjestön ja yhdistyksen auttamaan digitaidoissa korona-arjen eristämiä läheisiään oman kyvyn mukaan. Digitukiviikko on kaikille avoin, kaiken tasoiset digiosaajat mukaan kutsuva virtuaalinen tapahtumaviikko, johon jokainen voi osallistua omalla tavallaan. Digitukiviikkoa vietetään 4.–8.5.2020.

Suomi siirtyi koronarajoitusten myötä digitaaliseen vuorovaikutukseen vauhdilla. Käynnissä on muutos, jonka myötä me kaikki joudumme nyt tekemään asiat usealla elämän osa-alueella digitaalisesti: oli kyseessä vapaa-ajan harrastukset, viranomaisasiointi tai videopuheluiden soittaminen. Kaikki eivät kuitenkaan vielä osaa käyttää etäpalveluja. Eksotessakin on havaittu, että tuen tarve on suuri, ja apua myös saa. Osaavammat meistä voivat auttaa niitä, joille käyttö on vieraampaa.

Digitukiviikon aikana haastamme kaikki auttamaan korona-arjen eristämiä läheisiämme oman kyvyn mukaan! Tuomalla tuen lähemmäksi, jakamalla tietoa ja vinkkejä tarjolla olevasta digituesta ja auttamalla muita niissä digipalveluissa, joita osaat itse käyttää, teet arjesta hänelle helpompaa.


Share