Eksote tiedottaa jatkossa ajankohtaisesta koronavirus-tilanteesta Etelä-Karjalassa päivittäin – toistaiseksi tartuntoja ei ole havaittu

Julkaistu: 1.3.2020 23:00
Päivitetty: 1.3.2020 22:52

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) ryhtyy tiedottamaan COVID-19 koronaviruksen tilannekuvasta säännöllisesti. Tiedotteet alueen asukkaille ja Etelä-Karjalassa liikkuville turisteille julkaistaan Facebookissa Eksoten omalla sivulla, Eksoten verkkosivuilla sekä Twitterissä Eksoten tilillä päivittäin. Mediatiedote julkaistaan päivittäin.

Tartuntataudeista Etelä-Karjalassa vastaavana viranomaisena Eksote ryhtyy jakamaan sekä suoraan, että median kautta kansalaisille, kunnallisille toimijoille sekä muille tarpeellisille tahoille säännöllistä tilannetietoa koronaviruksesta Etelä-Karjalan osalta.

Eksote jakaa tietoa ja toimintaohjeita

– Tärkeintä on soittaa tartuntaa epäillessään omalle terveysasemalle tai päivystysavun numeroon 116 117. Puheluun vastaava asiantuntija tekee tilannearvion ja antaa ohjeita jatkoa varten. THL:n kriteerien täyttyessä koronavirustartuntaa epäilevä testataan, neuvoo Eksoten terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja Tuula Karhula.

Etelä-Karjalassa ei ole todettuja koronavirustartuntoja.

Säännöllistä seurantaa ja tilanteeseen varautumista

Eksotella on ollut tammikuusta saakka käytössään THL:n ohjeiden mukaisesti laaditut paikalliset toimintaohjeet. Näiden suunnitelmien mukaan toteutetaan mahdollisen koronavirustartunnan arvio, tutkimus sekä hoito.

– Erilaisia epidemioita ja muita tilanteita varten Eksotella on jatkuvasti voimassa olevat ohjeet ja varautuminen kuuluu Eksoten pysyviin toimintamalleihin. Koronaviruksen tilannetta on vuoden alusta saakka seurattu aktiivisesti ja olemassa olevia suunnitelmia on jatkuvasti päivitetty. Koronavirusta varten on jo tammikuussa perustettu Eksoteen kaksi työryhmää, jotka molemmat toimivat aktiivisesti. Meillä Eksotessa tilanteisiin varautuminen on valtakunnallisesti hyvällä tasolla, kertoo Karhula.
– Jatkamme tilanteen aktiivista seurantaa edelleen ja tiedotamme välittömästi tilanteen tai toimintaohjeiden muuttuessa, täydentää Eksoten valmiuspäällikkö Kristiina Kapulainen.
 
Eksotesta neuvotaan seuraamaan Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) tiedottamista. Sosiaali- ja terveysministeriö sekä THL seuraavat aktiivisesti tilannetta ja tiedottavat tilanteen muuttuessa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19Share