Eksote vetoaa maakunnan työnantajiin – tarvitseeko työntekijä sairaspoissaolotodistusta?

Julkaistu: 13.3.2020 16:00
Päivitetty: 13.3.2020 16:05
​Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) vetoaa eteläkarjalaisiin työnantajiin, että työntekijät voisivat sairastaa esimiehensä luvalla omalla ilmoituksella.

Eksotelta toivotaan, ettei sairaspoissaolotodistusta tarvitsisi hakea lyhyiden poissaolojen vuoksi. Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) tiedottaa, että yritysten on hyvä ohjeistaa henkilöstöään siitä, miten oireita saaneiden halutaan toimivan. Yrityksiä suositellaan ottamaan käyttöön ”oma ilmoitus esimiehelle” -käytäntö.

Sairaspäivärahan omavastuuaika (1+9 pv) alkaa, kun työntekijä on hyväksytysti eli työnantajan kanssa sovitusti ilmoittanut omailmoituksella (esim. flunssa) tai hoitajan todistuksella sairaspoissaolostaan, neuvoo EK. Jos työkyvyttömyys jatkuu pitempään kuin sairausvakuutuslain omavastuuajan pitää työntekijän toimittaa työkyvyttömyydestä lääkärintodistus. Eksotessa on sovittu, että esimiehen kanssa sopimalla omalla ilmoituksella voi olla poissa seitsemän päivää.

Valtakunnallinen puhelinneuvonta

Valtakunnallisesti toimii puhelinneuvonta, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535. 

Puhelinneuvonnan lisäksi neuvontaa on nyt mahdollista saada myös tekstiviestillä numerossa 050 902 0163. Tekstiviestineuvonta on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät esimerkiksi kuulovamman tai muun syyn takia voi käyttää puhelinta.
 
Puhelin- ja tekstiviestineuvonnasta saa uudesta koronaviruksesta yleistä tietoa, joka perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivujen tietoihin. Neuvontanumeroista ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.
 
Neuvonta on auki arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.
 
Palvelua saa tällä hetkellä suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan myös ruotsiksi ja englanniksi.


Lisätietoja:
Tietoa taudista: Koronavirus COVID-19 

Lisätietoja paikallisille yrityksille:


Share