Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö lahjoittaa Eksotelle 100 000 euroa

Julkaistu: 20.4.2020 15:55
Päivitetty: 20.4.2020 15:57

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on saanut Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiöltä 100 000 euron avustuksen pestävien kasvosuojaimien hankintaan. Avustuksella ostetut suojaimet tulevat kotihoidon käyttöön.

– Eksote ja erityisesti henkilökuntamme haluaa erittäin lämpimästi kiittää säätiötä tästä lahjoituksesta. Kuten kaikki tiedämme, niin elämme erittäin haasteellisia aikoja. Tämä lahjoitus helpottaa ja auttaa henkilöstömme ja asiakkaidemme terveyden ylläpitämisessä, kiittää Eksoten toimitusjohtaja Timo Saksela Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiötä.

Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiön toiminnan tavoitteena on aina ollut säästäväisyyden ja taloudellisen hyvinvoinnin edistäminen, joka tässä hetkessä tarkoittaa säätiön toimitusjohtaja Pekka Ryynäsen mukaan vaikuttamista ihmisten hyvinvointiin ja positiivisen hengen tukemiseen, ja sitä kautta inhimillisen lisäarvon ja kustannusvaikutuksen tuottamiseen.

Yleensä säätiö ei myönnä avustuksia kunnille ja kuntayhtymille, mutta tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa se halusi tehdä poikkeuksen.

– Uskomme, että avustuksen kautta syntyy pidempiaikaista arvoa ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. On hyvin tärkeää suojata hoitotyötä tekevä henkilöstö ja siten myös ikäihmiset. Hienoa on myös se, että Eksoten kilpailuttama pestävien kasvosuojainten hankinta kohdistuu osaltaan paikalliseen yrittäjään, Ryynänen sanoo.

Eksote hankkii pestävät kasvosuojaimet kahdelta toimittajalta: Alfa Wear Oy:lta ja Tekstiilimestari Tmi Jaana Hautapaakkaselta. Kahteen toimittajaan päädyttiin, jotta iso määrä kotihoitoon soveltuvia suojaimia on saatavissa määräaikaan 20.4. mennessä. Suorahankintaa käytetään vain vajeen kattamiseksi, kunnes sopimustoimittaja pystyy toimittamaan riittävästi kertakäyttöisiä suu-nenäsuojaimia.

Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö on jakanut vuodesta 2015 lähtien yli neljä miljoonaa euroa avustuksina. Säätiö ottaa vastaan hyviä, perusteltuja avustushakemuksia Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Etelä-Savon alueelta ympäri vuoden. Avustuksia myönnetään säätiön tarkoituksen mukaisesti säästäväisyyden sekä taloudellisen hyvinvoinnin edistämiseen sekä kulttuurin, tieteen, hyvinvoinnin ja taloudellisen kehityksen tukemiseen.​


Share