Etelä-Karjalassa ei ole havaittu koronavirustartuntoja – THL laajensi eilen epidemia-alueeksi koko Italian

Julkaistu: 4.3.2020 16:00
Päivitetty: 5.3.2020 15:44
Etelä-Karjalan keskussairaalassa ei ole havaittu COVID-19 -koronavirustartuntoja. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) tiedottaa jatkossa valtakunnallisen linjan mukaisesti. Tämä tarkoittaa, ettemme enää julkaise testattujen henkilöiden tai valmistuneiden testien määrää. Julkaisemme jatkossakin tiedotteen, mikäli asiasisältö muuttuu, uutta tarpeellista jaettavaa tietoa on saatavilla tai koronavirustartunta Etelä-Karjalan alueella ilmenee.

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos (THL) on eilen laajentanut epidemia-alueeksi koko Italian. Ulkoministeriö on korottanut neljä Pohjois-Italian aluetta poikkeavan turvallisuustason kategoriaan koronaviruksen vuoksi. Ministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista Emilia-Romagnan, Lombardian, Piemonten ja Veneton alueille.

Soita päivystysapuun 116 117 mikäli epäilet koronavirustartuntaa. Sinulta kysellään puhelun aikana lisätietoja ja riskiarvion perusteella saat toimintaohjeet. Soittaa täytyy, mikäli olet saapunut Italiasta Etelä-Karjalaan ja sinulla ilmenee hengitystieoireita, jotka ovat alkaneet matkalla tai matkan ​jälkeen. Seuraa vointiasi seuraavan 14 vuorokauden ajan matkan jälkeen. 
Eksotesta neuvotaan seuraamaan Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) tiedottamista. Sosiaali- ja terveysministeriö sekä THL seuraavat aktiivisesti tilannetta ja tiedottavat tilanteen muuttuessa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Matkustustiedotteiden päivittymistä voi seurata osoitteessa: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o


Share