Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystyksen tilat jaetaan

Julkaistu: 7.4.2020 19:00
Päivitetty: 7.4.2020 18:25
​Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystyksen tilat jaetaan keskiviikkona 8.4.2020. Kyseessä on varautumistoimenpide koronavirusepidemian vuoksi, sillä haluamme hoitaa potilaitamme mahdollisimman turvallisesti.

Keskiviikkona 8.4.2020 puolilta päivin päivystyksen tilat jaetaan kahtia. Päivystyksen tilojen jako kahteen puoleen on osa koronavirusepidemian laajenemiseen varautumista Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueella. Sairaalan K-siivessä on tehty muutokseen liittyviä töitä lisäämällä varusteita ja uudistamalla toimintamalleja. Hissien ovia on tarroitettu sinisillä, punaisilla ja vihreillä opastetarroilla. Myös muita opasteita on lisätty. 

Kulku K-siiven päivystyksen ovesta

Päivystykseen ohjataan jatkossa kaikki potilaat K-siiven päivystyksen alaoven kautta lukuun ottamatta osaa ambulanssilla saapuvista potilaista. Jatkossa alaovella päivystää aina hoitaja, joka haastattelee potilaan. Kartoilla ovi näkyy nimellä OVI10. Oven löytää seuraamalla päivystykseen vieviä opasteita. Mikäli saapuu kävellen keskustasta päin, on mahdollista saapua myös sairaalan pääovien kautta ja siirtyä yhdyskäytävää pitkin ulkokautta päivystykseen. Kaikkea ylimääräistä liikkumista sairaalan alueella pyydetään kuitenkin välttämään.
– Aina ennen päivystykseen tuloa on hyvä soittaa. Numero 116 117 palvelee niin koronatartuntaa epäileviä, kuin päivystykseen muista syistä saapuvia potilaita, neuvoo päivystyksen ylilääkäri Afra Prokki. Alakerran vastaanottava hoitaja neuvoo potilaan oikealle puolelle päivystyksessä.

Koronavirustartuntaa epäileviä pyydetään jo ennen päivystykseen soittamista täyttämään oirearviokysely osoitteessa omaolo.fi. Kyselyyn täytetyt tiedot ovat käytettävissä, kun potilas soittaa päivystysapuun 116 117 ja mahdollisesti saapuu sen jälkeen ohjeet saatuaan päivystykseen.

Kipsipoliklinikka muuttanut väliaikaisesti

Kipsipoliklinikka ja Ortopedian kontrollipoliklinikka ovat siirtyneet Ortopedian poliklinikalle keskussairaalan B-siipeen, ensimmäiseen kerrokseen.Share