Hoitajan ja lääkärin tavoittaa nyt myös videoyhteydellä

Julkaistu: 26.5.2020 15:00
Päivitetty: 26.5.2020 14:55
Eksoten avoterveydenhuollossa Ruokolahden hyvinvointiasemalla ja Honkaharjun terveysasemalla on aloitettu 17.5.2020 hoitajien ja lääkärien etävastaanotot videoyhteydellä.

Ruokolahden hyvinvointiasemalla ja Honkaharjun terveysasemalla on aloitettu 17.5.2020 alkaen hoitajien ja lääkärien etävastaanottotoiminta. Kiireettömissä asioissa voi soittaa aseman ajanvarausnumeroon. Esimerkiksi vuosikontrolliaikaa varatessa ammattilainen arvioi etävastaanoton mahdollisuuden. 

Asiakas tarvitsee videovälitteistä hoitajan ja lääkärin etävastaanottoa varten nettiyhteyden ja sellaisen laitteen, jossa on kamera, mikrofoni ja kaiuttimet. Tarkoitukseen sopiva laite on esimerkiksi älypuhelin, tabletti, kannettava- tai pöytätietokone. 

Etävastaanottoja muuallakin Eksotessa

Lähikontaktien välttämisen vuoksi moni Eksoten palvelu on tarjolla etäasiointina. 

Hoitajan ja lääkärin etävastaanotolle ei voi itse varata aikaa suoraan, vaan Eksoten ammattilainen tarjoaa hoidon tarpeen arvioinnin perusteella mahdollisuutta etävastaanotolle. 

Fysioterapiassa on laajasti tarjolla sähköisesti varattavia etävastaanottoaikoja. Näiden varaus onnistuu Eksoten verkkosivujen kautta Eksoten Asiointipalvelusta.

Etävastaanotolle kirjaudutaan Eksoten asiointipalvelun kautta saapuvan linkin välityksellä, jonka asiakas saa ennen vastaanottoa, palvelussa kerrotaan myös kirjautumisen ohjeet. 

Lisäohjeita löytyy verkkosivuilla: 
www.eksote.fi > Koronavirus > Ohjeet etävastaanotolle. 

Asiakasmaksu peritään kaikista sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden antamista etäpalveluista, jotka ovat sisällöltään verrattavissa perinteisiin asiakas- tai potilaskäynteihin. Jos palvelu on hinnaston mukaan maksuton, etäpalveluna tuotettu palvelu on niin ikään asiakkaalle maksuton. Maksuttomia ovat sellaiset terveydenhuollon puhelut, joissa ei tehdä jatkosuunnitelmaa eikä potilasta koskevaa hoitopäätöstä. ​


Share