Johdon blogissa: Kiitoksen voima

Julkaistu: 25.3.2020 9:30
Päivitetty: 25.3.2020 9:30

Yle uutisoi 6.3.2020 Tea Salosta, joka kävi selvittyään sydäninfarktista kiittämässä Kymsoten ensihoitolääkäri Niko Neuvosta, joka oli asiasta ilahtunut ja yllättynyt. Potilas- ja asiakastyössä aina silloin tällöin onneksi saamme kiitosta, vaikka suklaarasioiden muodossa. 

Me kaikki kuitenkin tiedämme, että ainakaan suomalaiseen työkulttuuriimme ei ole kuulunut ylenpalttinen kiitos toinen toisillemme. Kuitenkin näin poikkeusoloissakin kiitoksella on valtava voima ja soisin sitä viljeltävän lisääntyvästi. Ajattelen johtamisessa tärkeimpinä asioina olevan rohkeuden ja nöyryyden. Itse asiassa kiitoksen antaminen vaatii näitä molempia.

Kiittäessämme samalla tunnustamme, että emme ole itseriittoisia, vaan mitä suuremmassa määrin tarvitsemme toinen toisiamme. Meillä kaikilla on vahvuuksia ja heikkouksia. Kiittämällä oikeassa kohdassa voimme vahvistaa työkavereidemme vahvuuksia ja rohkaista heitä pitkäksikin aikaa. Toki on syytä muistaa, että niin kiitoksen antamisen kuin muunkin toimintamme ja puheemme on syytä olla aitoa. Tämä aitous ja nopea muuttuviin tilanteisiin reagoiminen auttakoon meitä tämän kevään poikkeuksellisissa haasteissa. Jo tähän päivään mennessä tapahtunut varautuminen on vakuuttanut minut siitä, että tiukan paikan tullen Eksoten yhteishenki ja henkilöstön joustaminen eri tilanteissa on huippuluokkaa. Tästä kiitos ja voimia kaikille yhteisessä urakassamme! ​

Toivottaa Tuula Karhula, terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja, Eksote​
Share