Juhli fiksusti – Eksote jakaa vinkkejä Instagram-tilillään

Julkaistu: 29.5.2020 17:00
Päivitetty: 29.5.2020 16:23

Koulujen loppuminen ja ammattiin valmistuminen tarjoaa monelle syytä juhlaan. Nuoret juhlivat myös omassa porukassaan, turvavälejä toivotaan noudatettavan. Vanhempia neuvotaan vastuullisuuteen.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on julkaissut juuri käyttöönotetulla Instagram-tilillään vinkkejä vastuulliseen juhlintaan koulujen loppumisen ajankohtana. 

Virtuaalista ja vastuullista kesäloman alun juhlintaa

Nuorille Eksote haluaa viestittää edelleen voimassa olevista koronavirukseen liittyvistä rajoituksista. Juhlienkin lomassa on hyvä muistaa metrin tai kahden turvaväli ihmisiin, juhlia mieluummin ulkona ja välttää isoja ihmisjoukkoja. Kokoontumisrajoitukset ovat edelleen voimassa ja koskevat myös lapsia ja nuoria. Eksote jakaa Instagramissaan nuorille suunnatun mocktail-ohjeen: hauskaa voi olla myös ilman viinaa!

– Koulu on päättymässä ja kauan odotettu kesäloma on ovella. Nuoret ovat ansainneet erilaisen kouluvuoden päättymisen juhlan. Tänä vuonna juhlistaminen on myös syytä tehdä eri keinoin eli suurien kokoontumisten sijaan voi viettää esimerkiksi #virtuaalischoolsout'ia lauantaina, vinkkaa Eksoten ehkäisevän päihdetyön koordinaattori Sanna Ahtiainen.

Lappeenrannan ja Imatran kaupungin nuorisotoimet ovat koonneet ohjelmaa ja vinkkejä illanviettoon. Ohjelma löytyy Maakunnallisen nuorisotyön sivulta:
https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Nuorten-palvelut/Nuorisotyon-kehittamis--ja-tutkimustoiminta/Maakunnallinen-nuorisotyo?fbclid=IwAR01DipeJLUOSogK9xDjQlSfgiN3A7ZifU9vN70zZijn08yY6ju0NYD1BJs

Ethän välitä viinaa keskenkasvuisille

Aikuisille Eksoten viesti on selvä: EVVK! Ei-vois-vähempää-kiinnostaa –lyhenteen sijaan sanoma on kuitenkin Ethän Välitä Viinaa Keskenkasvuisille. Ketju-Imatra kampanjoi tänäkin vuonna tärkeän asian puolesta. EthänVälitäViinaaKeskenkasvuisille- kampanja pyrkii säännöllisesti muistuttamaan siitä, että alkoholin välittäminen alaikäiselle on aina rikos, ilman poikkeustapauksia. Välittämällä alkoholia alaikäisille, tuet nuorten pahoinvointia.

​Nautintoa ilman alkoholia

Kesäjuhlat alkavat olla ovella. Alkoholillinen drinkki ei ole joka tilanteeseen tarpeen vaan nautinnollisen juoman voi nauttia myös alkoholittomana. Herkullisia mocktail-reseptejä löydät https://www.ilmansyopaa.fi/holiton-drinkki/

Eksote onnittelee uusia ylioppilaita ja ammattiin valmistuneita, peruskoulunsa poikkeuksellisissa oloissa päättäviä sekä toivottaa yhteisesti kaikille - ihanaa kesää! #päihteetönilta #kivaakavereidenkanssa


Eksote löytyy nyt Instagramista nimellä Eksote.Share