Kuntoutus vähentää kiireetöntä toimintaa koronavirustilanteen vuoksi ja tarjoaa etävastaanottoja

Julkaistu: 23.3.2020 15:25
Päivitetty: 23.3.2020 15:29

Eksote on linjannut suurimman osan avohoidon kuntoutuksesta kiireettömäksi toiminnaksi, jonka vastaanottoja vähennetään koronavirustilanteen vuoksi 23.3.–13.4.2020 välisenä aikana. Kaikki kuntoutuksen ryhmätoiminta sekä avofysio- ja toimintaterapian vastaanotot on toistaiseksi peruttu. 

Jos sinulla on fysio- tai toimintaterapian ajanvaraus 13.4. mennessä, niin fysio- tai toimintaterapeutti ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse. Sinun ei tarvitse itse yrittää perua tai siirtää aikaasi. ​

Etäkuntoutus on käytössä sekä kotikuntoutuksessa että avofysio- ja avotoimintaterapiassa

Tässä tilanteessa tarjoamme asiakkaille etäkuntoutusta, jossa kuntoutuksen ammattilainen ohjaa asiakasta etäyhteyden välityksellä. Etäkuntoutus toimii ajanvarausperiaatteella. Ajanvarauspuhelin on 05 352 6000 ja palvelee ma-pe kello 7.30 – 16.00. 

Virtuaalinen eli videovälitteinen etäkuntoutus toteutetaan tietosuojatulla yhteydellä. Asiakas tarvitsee mobiililaitteen, tabletin tai älypuhelimen. Ajanvarauskutsun yhteydessä asiakas saa www-linkin, jonka avulla hän ensin valitsee ohjelmasovelluksen, lataa sen laitteelleen ja saa sen jälkeen ohjeen yhteyden avaamiseksi. Sen jälkeen asiakas ja kuntoutuksen ammattilainen näkevät ja kuulevat toisensa, jolloin esimerkiksi liikeharjoitteiden ohjaus on helppoa. Vastaanoton pituus on yleensä 45 minuuttia. Yhteys on tietosuojattu, joten etäkuntoutuksen aikana voidaan keskustella myös arkaluonteisista terveysasioista. Asiakkaalle vastaanotto maksaa Eksoten asiakasmaksupäätösten mukaan 8 € ja tällä korvataan kasvokkain tapahtuva vastaanotto, jonka hinta on 11,40 €. 

Erityisesti tapaturmien jälkeisten toimenpiteiden akuuttivaiheen kuntoutus ja aivoverenkiertohäiriön sairastaneen kuntoutuminen takaisin omaan arjen toimintoihin on tärkeää. 
Share