Lappeenrannan lentoasemalla on varauduttu koronavirustilanteeseen

Julkaistu: 25.2.2020 16:15
Päivitetty: 25.2.2020 16:19

​Lappeenrannan lentoasemalla on varauduttu koronavirustilanteeseen. Eksote, Lappeenrannan kaupunki ja lentoasema seuraavat tarkasti tilannetta sekä viranomaisten ohjeistuksia ja toimivat niiden mukaisesti.

Suomessa THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja kehittää ohjeistusta terveydenhuollolle ja laboratorioille, arvioi koronavirukseen liittyviä terveysriskejä sekä laatii arvioita siitä, mihin suuntiin koronavirustilanne voi kehittyä.

Etelä-Karjalassa vastuullinen toimija tilanteessa on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote), joka on varautunut tilanteeseen. Eksotella on valmiina THL:n ohjeiden mukaisesti laaditut paikalliset toimintaohjeet.

Jos epäily koronavirustartunnasta herää, tulee Eksoten mukaan soittaa ensin omalle terveys- ja hyvinvointiasemalle tai päivystysavun numeroon 116 117. Riskiarvion perusteella asiakas saa toimintaohjeet.

─ Bergamosta Lappeenrantaan matkustavat ihmiset, jotka 25. helmikuuta alkaen saavat äkillisen hengitystieinfektion oireita, kuten kuume ja/tai yskä ja/tai hengenahdistusoireita tulee tutkia koronaviruksen varalta, täsmentää sairaalan johtaja Marjo Numminen.

Matkustusohjeistuksen osalta vastuu on ulkoministeriöllä ja THL:llä.

Lentoaseman toimitusjohtaja Eija Joron mukaan lentoaseman tiloihin on lisätty ohjeistuksia matkustajille sekä hankittu käsidesiä matkustajien käyttöön. Lentoaseman henkilökunnalle on annettu ohjeet tehostetusta käsihygieniasta.

– Seuraamme tiiviisti tilannetta ja toimimme viranomaisten ohjeiden mukaan. Kehotamme matkustajia seuraamaan ulkoministeriön matkustustiedotteita sekä tietysti terveydenhuoltoviranomaisten ohjeita.

Eksote, Lappeenrannan kaupunki ja lentoasema seuraavat koronavirustilannetta ja tarvittaessa tiedottavat toiminnastaan lisää.

Seuraa viranomaisten tiedotusta:

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä THL seuraavat aktiivisesti tilannetta ja tiedottavat tilanteen muuttuessa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

THL on kerännyt useimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset niihin omalle sivulleen:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19

Eksote tiedottaa tilanteesta omalla verkkosivustollaan www.eksote.fi

Lentomatkustajien kannattaa seurata ulkoministeriön matkustustiedotteita: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

THL:n ohjeet epidemia-alueella matkustaville

THL:n ohjeet Suomeen saapuville matkustajilleShare