Johdon blogissa: Mitä miettinee eksotelainen yt-prosessin pyörteissä, monen työuralla ensimmäisessä?

Julkaistu: 10.1.2020 10:00
Päivitetty: 10.1.2020 10:08

​Vuosien varrella on toimintoja muutettu, nurkkia koluttu, säästöjä etsitty ja eteenpäin menty, mutta sitten tuli yt:t. Vielä tarkemmin on nyt mietitty, mitä meillä on turhaa. Moni myös miettii, onko työni turha, olenko tehnyt turhaa työtä? Vai voisinko uskoa sellaiseen ajatukseen, että kaikkea tätä tarvitaan uuden pohjaksi? 

Samalla hengenvedolla puhuta​an kehittäm​isestä ja säästömiljoonista. Työstä tämä ainakin käy − vanhan viskely lennossa, jotta uutta mahtuisi tilalle. Ristiriitaa on siitä, heitänkö oikeita asioita pois. Onko tämä kehittämistä vai vain säästämistä tässä hetkessä ja hetken päästä jo kalliimpaa? Tavaraa on helppo heittää pois, mutta miten tätä ihmisen iholle menevää työtä eurotetaan? Mitä asiakkaan hyväksi ainakin pitää tehdä? Lakisääteistä vai ei? Tarvitseeko mennä irtisanomisiin? Henkilöstötiedotteessa 27.11. luki jo, että irtisanomisia tulee. Kovasti mietityttää ja pelottaakin. 

Näiden pyörteiden keskellä toivon, että aidosti toinen toistamme kunnioittaen käymme yt-prosessia läpi ja käynnistämme uuden vuosikymmenen parhaalla mahdollisella tavalla työssä ja kotona.

Eksoten perustamisen yhteydessä on sovittu siten, että Eksoten johtoryhmässä henkilöstöä edustaa järjestöjen pääluottamusmies. Edustaja vaihtuu kahden vuoden välein ja nyt oli vaihdon aika. Seuraavat kaksi vuotta henkilöstöä edustaa SuPerin pääluottamusmies.

Hyvää alkanutta uutta vuotta!

Arja Supperi,
Pääluottamusmies, Tehy​​


Share