Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden alueella asuvien ikäihmisten hyvinvoinnin tukeminen on alkanut MAA-hankkeessa

Julkaistu: 11.3.2020 8:00
Päivitetty: 11.3.2020 8:27
​​Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä (Eksote) on alkanut 1.3.2020 MAA- hanke, joka keskittyy Eksoten pohjoisissa kunnissa asuvien ikäihmisten hyvinvoinnin tukemiseen. Kehittämishankkeen avulla tavoitetaan niitä kotona asuvia ihmisiä, jotka tarvitsevat ohjausta ja apua omaan hyvinvointiinsa ja terveyteensä liittyvissä asioissa. Yhdessä asiakkaan kanssa pyritään löytämään ratkaisuja toimintakyvyn ylläpitämiseen ja sen lisäämiseen.

MAA-kehittämishankkeessa muodostetaan yhteistyöverkosto, jonka avulla asiakkaita tavoitetaan esimerkiksi sairaalasta kotiutumisen vaiheessa sekä erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien kautta. Hankkeessa työskentelee kaksi hyvinvointilähettilästä, jotka voivat tehdä kotikäyntejä asiakkaiden luo. Kehittämistyötä toteutetaan yhteistyössä maaseudun asukkaiden ja heidän omaistensa, kuntien liikuntaneuvojien, järjestöjen, vanhusneuvostojen sekä muiden maaseudulle kohdistuvien hankkeiden kanssa. 

MAA-hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja rahoituksen on myöntänyt Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus (ELY). Hanke kestää 31.12.2021 asti.Share