Soita ennen kuin lähdet päivystykseen

Julkaistu: 13.5.2020 13:15
Päivitetty: 13.5.2020 13:15

Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystys on ajoittain ruuhkautunut koronatilanteen aiheuttaman tilajaon takia, jolloin vaadittujen etäisyyksien pitäminen ihmisten välillä on haasteellista. Ruuhkautumisen vuoksi osa kiireellisestä vastaanotosta on siirretty Armilan terveysasemalle 13.5. ​alkaen. Siksi on erityisen tärkeää, että jokainen soittaa ennen kuin päättää lähteä päivystykseen. 

– Jos sinulla on oireita ja pohdit päivystykseen lähtöä, soita ensin.  Arkipäivisin soitetaan omalle hyvinvointi- tai terveysasemalle ja iltaisin, viikonloppuisin sekä arkipyhinä pitää soittaa Päivystysapuun 116 117. Hätätilanteessa soita 112, terveys- ja vanhustenpalvelujenjohtaja Tuula Karhula muistuttaa.

Kaikkea ylimääräistä liikkumista sairaalan alueella on syytä välttää. Numero 116 117 palvelee niin koronatartuntaa epäileviä, kuin päivystykseen muista syistä saapuvia potilaita. Koronavirustartuntaa epäileviä kannattaa, jos mahdollista, jo ennen päivystykseen soittamista täyttää oirearviokysely osoitteessa omaolo.fi. Kyselyyn täytetyt tiedot ovat käytettävissä, kun asiakas soittaa.

Ohjeet ja ajan terveydenhuollon vastaanotolle saapumiseen asiakas saa puhelimitse. Vastaanotoille ei voi kävellä suoraan, vaan aina pitää ensin soittaa, jotta voidaan tehdä hoidon- tai palvelutarpeenarviointi, jonka perusteella asiakas saa toimintaohjeet ja varmistuksen hoitopaikan sijainnista. 

Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystyksen tilat on jaettu kahteen osaan 8.4.2020. Tilojen jakaminen on osa koronavirusepidemian laajenemiseen varautumista, jotta Eksoten potilaat voidaan hoitaa mahdollisimman turvallisesti.

Päivystyksen ruuhkamittari näyttää vastaanoton odotustilanteen Eksoten verkkosivuilla: eksote.fi > terveyspalvelut > päivystys.


Share