Sosiaali- ja terveysalan yrittäjät palvelevat myös koronaviruksen aikana

Julkaistu: 2.4.2020 13:15
Päivitetty: 2.4.2020 13:24

Perheet, ikäihmiset ja monisairaat tarvitsevat koronavirusaikana monenlaista apua ja tukea arjen helpottamiseksi sekä toimintakyvyn tueksi. Apua on tarjolla julkisen sektorin lisäksi myös suoraan yksityisiltä yrityksiltä ostettuna. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueella kuntien yrittäjät tuottavat erilaisia palveluita esimerkiksi kotisairaanhoidosta ja kotipalvelusta kauppa-apuun, piha-apuun ja siivoukseen.

Eksoten alueen yksityiset palveluntuottajat löytyvät yksityisetpalvelut.fi-sivustolta. Jos olet oikeutettu palveluseteliin, palvelusetelituottajia voi hakea palse.eksote.fi-sivustolta.  Tarvittaessa lisätietoja ja ohjeistusta voi arkipäivisin kysyä Eksoten ensineuvosta puh. 05 352 2370. 

Vallitsevassa koronatilanteessa tulee suosia etätoimintaa palveluissa ja rajoittamistoimenpiteiden jatkaminen on erittäin tärkeää. Jokainen voi ehkäistä virustartuntoja hyvällä käsi- ja yskimishygienialla, välttämällä fyysisiä ihmiskontakteja ja rajoittamalla liikkumistaan. 

Koronavirusepidemiasta johtuen yli 70-vuotiaat ovat Suomen hallituksen toimintaohjeen mukaan karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Yli 70-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvia on kehotettu pysymään kotona koronavirustartunnan välttämiseksi. Monelle ikäihmiselle tämä voi aiheuttaa haasteita arjessa selviytymisessä. Asiointipalvelut kunnittain on koottu Eksoten verkkosivuille > Apua ruokakauppa- ja apteekkiasioi​hin.

Lisätietoja:
Yritysohjaus, palveluohjaaja Anne Hjelt, puh. 0400 128 441
anne.hjelt@eksote.fi

Eksoteen haetaan osaajia eri tehtäviin

Määräaikaisia tehtäviä ja keikkatyötä on tarjolla koko Eksoten alueella niin valmiille hoitoalan osaajille kuin ammattiin opiskeleville. Tarjotut työtehtävät määräytyvät mielenkiintosi ja oman osaamisesi mukaan.

Ilmoittaudu mukaan ja tee keikkatyöhakemus Eksoten hoitotyöntekijöiden sijaisuuksiin Kuntarekryssa: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/keikkatyohon-eksoteen-212083/​

Eksoten resurssitoimistosta lisätietoja:
Leena Nemlander, puh. 040 723 0626 
Merja Tepponen, puh. 0400 655 197


Share