Tilannekuva Etelä-Karjalan alueella todetuista korovirustartunnoista löytyy Eksoten verkkosivuilta

Julkaistu: 27.3.2020 12:15
Päivitetty: 27.3.2020 12:15

Päivittyvä tilannekuva Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueella todetuista koronavirustartunnoista (COVID-19) löytyy Eksoten verkkosivuilta www.eksote.fi/koronavirus. Sivulle päivitetään Eksoten alueella testattujen ja laboratoriokokein varmennettujen tartuntojen määrät päivittäin. 

Verkkosivuilta www.eksote.fi/koronavirus löytyy kootusti tietoa koronavirustilanteesta eteläkarjalaisia varten. Päivittäisen tilannekuvan lisäksi sivulla on muun muassa kootut toimintaohjeet, ruoka- tai asiointiapua tarjoavien toimijoiden yhteystiedot kunnittain sekä tietoa poikkeuksista Eksoten toiminnassa. 

Suun terveydenhuollossa keskitetään toimintaa 1.4. alkaen

Suun terveydenhuollossa annetaan toistaiseksi ainoastaan kiireellistä hoitoa ja sellaista puolikiireellistä hoitoa, jolla estetään tulehdusten akutisoituminen. Toimintaa keskitetään huhtikuun alusta seuraaviin hammashoitoloihin:
  • Parikkala
  • Imatra
  • Lappeenrannan keskushammashoitola
  • Armilan hammashoitola
  • Keskussairaalan hoitola
  • Luumäki

Omaolossa koronavirustaudin oirearviokysely

Osoitteessa www.omaolo.fi voi tehdä CE-merkityn koronavirustaudin oirearviokyselyn. Omaolon oirearvio on tarkoitettu koronavirustartunnan todennäköisyyden arviointiin sekä antamaan neuv​oja infektion leviämisen estämisestä ja hoidon tarpeen arvioinnista. Palvelu ohjaa tarvittaessa suoraan oikealle ammattilaiselle, terveysneuvontaan tai hätätilanteissa 112. Kysely on toteutettu yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) kanssa.Share