Vierailukielto ruuhkauttaa hoitajien puhelimet vointia voi kysyä suoraan asiakkaalta

Julkaistu: 19.3.2020 15:00
Päivitetty: 19.3.2020 15:20

Vierailukielto ruuhkauttaa hoitajien puhelimet – vointia voi kysyä suoraan asiakkaalta

Etelä-Karjalan sosiaali- ja t​erveyspiiri (Eksote) on kieltänyt vierailut yksiköissään koronaviruksen tartuntariskin vähentämiseksi. Rajoituksella Eksote haluaa turvata asiakkaidensa ja henkilökuntansa terveyttä ja turvallisuutta. Rajoitus on voimassa toistaiseksi.

Vierailukielto näkyy hoitajien puhelimien ruuhkautumisena. Tästä syystä Eksoten sairaaloissa, asumispalveluyksiköissä ja hoitolaitoksissa toivotaan, että vointia kysytään puhelimitse suoraan potilaalta tai asiakkaalta itseltään.

Mikäli potilas ei kykene itse tietoja antamaan, olisi potilaan omaisissa vain yksi yhteyshenkilö sairaalaan.

─ Etelä-Karjalan keskussairaalassa hoitajien puhelinlinjat käyvät nyt kuumina. Siksi toivomme, että ainoastaan lähiomainen ottaa yhteyttä kysyäkseen hoidettavan kuulumisia ja välittää terveiset eteenpäin muille läheisille, vuodeosastojen palvelupäällikkö Kirsi Tapiola-Huomo täsmentää.

Omalla mobiililaitteellaan potilas voi olla yhteydessä läheisiinsä myös videopuhelulla tai skypellä. Eksoten toimipisteissä on tarjolla avoin verkko (Meita Open), mutta ensisijainen yhteys on aina potilaan mahdollinen oma dataliittymä.

Suomen hallituksen linjan mukaisesti ulkopuolisten vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä sekä kaikissa hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa on kielletty. Tapauskohtaisesti arvioidaan ja mahdollisuuksien mukaan sallitaan kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla.

Sallituilla vierailijoilla ei saa olla hengitystieinfektio-oireita ja heidän tulee käyttää käsihuuhdetta sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen tullessa ja sieltä poistuttaessa.

Share