Vierailut Eksoten sairaaloihin ja yksiköihin kielletään koronaviruksen vuoksi

Julkaistu: 17.3.2020 16:00
Päivitetty: 17.3.2020 15:28

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) ottaa käyttöön Etelä-Karjalan keskussairaalassa sekä kaikissa muissa Eksoten yksiköissä toistaiseksi voimassa olevan vierailukiellon. 

Eksote kieltää vierailut yksiköissään tartuntariskin vähentämiseksi. Yksiköissä vierailevat ihmiset saattavat altistaa potilaita ja henkilökuntaa mahdolliselle koronavirustartunnalle. 

Vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä sekä kaikissa hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa kielletään hallituksen linjan mukaisesti ulkopuolisten vierailut. Tapauskohtaisesti arvioidaan ja mahdollisuuksien mukaan sallitaan kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla.

Sallituilla vierailijoilla ei saa olla hengitystieinfektio-oireita ja heidän tulee käyttää käsihuuhdetta sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen tullessa ja sieltä poistuttaessa.

Eksote haluaa turvata asiakkaidensa ja henkilökuntansa terveyttä ja turvallisuutta. Rajoitus astuu voimaan välittömästi ja on voimassa toistaiseksi.

Omaoloon koronavirustaudin oirearviokysely

Omaoloon on tänään avattu CE-merkitty kansallinen koronavirustaudin oirearviokysely. Palvelu ohjaa tarvittaessa suoraan oikealle ammattilaiselle, terveysneuvontaan tai hätätilanteissa 112. Kysely on toteutettu yhteistyössä THL:n kanssa.

Seuraa THL:n tiedottamista

Eksotesta neuvotaan seuraamaan THL:n tiedottamista. Sosiaali- ja terveysministeriö sekä THL seuraavat aktiivisesti tilannetta ja tiedottavat tilanteen muuttuessa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Valtakunnallinen puhelinneuvonta puh. 0295 535 535

Valtakunnallisesta puhelinneuvontanumerosta saa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonta on avoinna arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. 

Neuvontaa on mahdollista saada myös tekstiviestillä numerossa 050 902 0163. Tekstiviestineuvonta on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät esimerkiksi kuulovamman tai muun syyn takia voi käyttää puhelinta.

Neuvontanumeroista ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Palvelua saa tällä hetkellä suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan myös ruotsiksi ja englanniksi.​


Share