Vinkkejä virtuaalivappuun

Julkaistu: 30.4.2020 13:00
Päivitetty: 30.4.2020 12:08

Eksote järjesti vappuviikolla Facebookissa kilpailun, jossa kerättiin vinkkejä tähän poikkeukselliseen vappuun. Pyysimme teiltä ideoita etä/virtuaali/kotivapunviettoon. Jaamme vinkit myös verkkosivuillamme.

❤️ Eteläkarjalaiset osoittivat kisaan osallistuessaan mielettömän mielikuvituksensa ja kriisinsietokykynsä. Olemme pinnistelleet alueellisen epidemian taltuttamiseksi jo uskomattoman hienosti. Vappuna näytetään jatkettavan samalla linjalla!

​Myös teekkareiden juhlana tunnettu vappu on saanut Skinnarilankin​ väen muuttamaan suunnitelmia. Isoimmat juhlat on siirretty opiskelijoiden osalta syksyyn, ja Lappeenrannassa on annettu tarkasti ohjeita myös tähän hetkeen. Haalarikansan vappujuhlinnat keskittyvät tänä vuonna omille parvekkeille, haalareissa ja lakissa tottakai!

🍩 ​Muuten eteläkarjalaisten vappu koostuu kommenttienne perusteella perinteisesti simasta, munkeista ja grillikauden aloituksesta. Puistojen sijaan nyt hakeudutaan omille pihoille. Moni on innostunut tekemään simaa ensimmäistä kertaa ikinä ja munkkejakin saadaan tehtyä monella kaavalla.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos, joka aikaan kuuluvasti jakaa vinkkejä rasvapalon sammuttamiseen (Muista kattilankansi tai sammutuspeite) ilahtunee uunimunkeista.

😋 Koronakotoiluun on kuulunut kovasti myös leipominen ja niinpä munkkien lisäksi tekin kerroitte leipovanne churroja ja esimerkiksi hampurilaisia varten tuunattuja sämpylöitä (yrttejä, vihanneksia, yms. lisättynä taikinaan).

🌱 Nuorisoa joku teistä oli huomioinut paljun vuokrauksella. Kiva idea! Nyt ei kannata kiiruhtaa keskustaan ja puistoon vapun viettoon, vaan napata perheen nuoret mukaan piknikille kotimaisemiin. Ideoikaa yhdessä suosikkitarjottavat? Piknikin voi järjestää parvekkeella, terassilla, olkkarin lattialla, laiturin nokassa, tai vaikka Saimaan saaressa.

🎈 Lasten vappuun tuntuivat teillä kuuluvan perinteiset ilmapallot, serpentiinit, kasvomaalit, vappunaamarit ja erilaiset vappuhahmokisat. Kuka keksiikään parhaan ja naurattavimman hokeman?

🏁 Lapsille oli vinkattu myös ilmapallojen avulla toteuttava legoautokisa (https://youtu.be/v6Rsf89wnB4) sekä vinkkejä virtuaaliseen vapun viettoon (Hae Lasten vappufestivaali livestream - nimellä facebookista).

👩‍⚕️ Moni teistä viettää vappuaan töissä ja me muut olemme kiitollisia siitä. Eksotellakin moni palveluista pyörii myös vapun aikana, muistathan myös Turvakodin, jonne voit soittaa tilanteen vaatiessa? Turvakodilta saa myös keskusteluapua.

🎉 Huomioidaan juhlinnassa naapurit, oltiin sitten olkkarissa, partsilla tai pihalla. Teillä olikin ihania ideoita naapureiden ilahduttamiseksi. Osa koristeli ikkunaa, joku vei leipomuksia tai grillieväitä oven taakse, jonkun kotikadulla vetäistään yhteisdarudet!

👴 Videopuhelut sukulaisille ovat myös iso osa monen vappua! Oletteko kokeilleet koko suvun tapaamista Zoomissa, tai Google Meetin tai Teamsin kautta? On kiva nähdä monta tuttua naamaa yhtä aikaa ruudulla! Samasta asiasta muistuttaa myös Kaakkois-Suomen poliisi.

🐞 Ulkoilu on ollut iso osa korona-arkea tämän kevään ajan. Niin se tuntuu olevan vappunakin. Pihatöiden lisäksi teidän suunnitelmissa korostuivat retkeily, vaellukset ja muu ulkoilu.

🤩 Ja sitä virtuaalista ohjelmaa, sitähän riittää! Kattele toki virtuaalista Mantan lakitusta, JVG:n vappukeikkaa, tai etsi täältä sinua eniten innostavat ohjelmat: https://virtuaalivappu.fi/?view=Ohjelmat

Jossei näistäkään vielä mikään tuntunut omalta niin käy lukemassa Eksoten 27.4. tehdyn julkaisun kommentteja tai katso lisää koottuja vappuvinkkejä: https://yle.fi/uutiset/3-11329791

😎 Iloista vappua Etelä-Karjala! #ekyhdessä #yhdessämuttaerikseen #virtuaalivappu #Eksote


Share