Apua koronahuoliin ja -ahdistukseen lapsiperheessä

Julkaistu: 13.4.2021 11:00
Päivitetty: 13.4.2021 11:33
​Yhdessä selviydytään -verkkosivusto (https://yhdessaselviydytaan.fi) on tarkoitettu tueksi vanhemmille, jotka kaipaavat työkaluja huolten hallintaan ja lasten psyykkisen hyvinvoinnin tukemiseen koronapandemian aikana. 

Sivustolle on koottu tietoa ahdistuneisuudesta, neuvoja hankalien tunteiden läpikäymiseen lapsen kanssa, sekä yksinkertaisia keinoja ja harjoituksia, joilla helpottaa lapsen ja myös vanhemman omaa ahdistusta. Menetelmät perustuvat käyttäytymisterapiaan, jonka tiedetään olevan tehokas keino vähentää lasten ahdistus- ja pelko-oireita.

Sivustolle rekisteröidytään itse valituilla tunnuksilla. Sivuston käyttöön liittyy alku- ja seurantakysely, joiden täyttämiseen kuluu n. 2– 3 minuuttia. Vastauksia käytetään mielenterveyttä ylläpitävien ja psyykkisiä ongelmia ennaltaehkäisevien verkkopalvelujen jatkokehittämisessä. Sivuston on toteuttanut Turun yliopiston Voimaperheet-tutkimusryhmä. Sivusto on maksuton. 

Sivusto on tällä hetkellä käytettävissä suomeksi ja ruotsiksi. Englannin-, venäjän- ja japaninkieliset sisällöt avautuvat pian.

Lapsellani on koronaan l​​iittyviä huolia, mutta tarvitsen Yhdessä selviydytään -sivuston lisäksi muuta apua, minne otan yhteyttä?

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Eksoten omat Lasten ja nuorten talot toimivat matalan kynnyksen periaatteella. Lasten ja nuorten taloon voi lapsi, nuori tai vanhempi ottaa suoraan yhteyttä joko tulemalla paikan päälle tai soittamalla. Taloon tullessa ei tarvitse tietää mitä palvelua tarvitsee, sillä me ammattilaiset selvitämme tarvittavan tuen. ​Tarvittaessa ota yhteyttä Lasten ja nuorten talolle. Asiakaspalvelupuhelin 05 352 2360​ (neuvonta ja palveluohjaus ma-pe klo 9-15​).

Tarvitsetko sinä tai perheesi tuk​ea taloudellisesti tai mielen hyvinvointiin liittyvissä asioissa?


Ota yhteyttä omalle hyvinvointi- tai terveysasemallesi​ tai päivystysaikana numeroon 116 117.

Tutustu Eksoten koronavirussivustolla Neuvoja taloudellisiin vaikeuksiin -sivuun
Tutustu Eksoten koronavirussivustolla Keskusteluapua puhelimitse -sivuun​​

Ota yhteyttä valtakunnallisiin palvelunumeroihin: THL / Mistä voin saada apua? 


Share