Eksotelta lähetetään kirjeitse kutsuja koronarokotukseen, rokotusajat varmistetaan automaattipuhelulla numerosta 09 4255 1266

Julkaistu: 24.2.2021 10:10
Päivitetty: 16.3.2021 11:07

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin alueella osalle rokotusvuorossa olevista​ lähetetään kirjeitse kutsu koronarokotukseen. Kutsut lähetetään pienissä erissä. 

Rokotusaika varmistetaan automaattipuhelulla puhelinnumerosta 09 4255 1266. Puhelulla varmistetaan, sopivatko kutsukirjeessä esitetyt rokotusajat. Kirjeen saatuasi odota varmistuspuhelun saapumista. Kutsukirjeen mukana tulee kirjallinen toimintaohje automaattipuheluun. 

Ohje automaattiseen varmistuspuheluun:

Kysymyksiin vastataan ääneen puhumalla. Vastaa kysymyksiin yhdellä sanalla: kyllä tai ei 

Robotti kysyy seuraavan kysymyksen: ”Sopivatko kirjeessä mainitut rokotusajat sinulle?” Vastaa sanomalla ainoastaan kyllä tai ei.

Jos rokotusajat sopivat sinulle, toimi näin:
  • Vastaa sanomalla KYLLÄ, jos molemmat koronarokotusajat sopivat sinulle. 

Jos rokotusajat eivät sovi sinulle ja haluat vaihtaa rokotusaikoja, toimi näin:
  • Vastaa sanomalla EI, jos toinen tai kumpikaan koronarokotusaika ei sovi sinulle.               
  • Jos vastasit EI, robotti kysyy sinulta: ”Haluatko, että Eksoten ammattilainen on sinuun puhelimitse yhteydessä ja varaa kanssasi uuden rokotusajan.” Vastaa sanomalla ainoastaan kyllä tai ei.
  • Jos vastaat KYLLÄ, robotti sanoo sinulle: ”Selvä juttu, peruutamme nykyiset ajanvarauksesi. Eksoten ammattilainen on sinuun puhelimitse yhteydessä ennen ensimmäistä rokotusajankohtaa.” Eksoten ammattilaisen soittama puhelu tulee numerosta 05 352 2355.

Jos et halua koronarokotuksia, toimi näin:​
  • Jos et halua koronarokotuksia, vastaa sanomalla EI kysymykseen: ”Haluatko, että Eksoten ammattilainen on sinuun puhelimitse yhteydessä ja varaa kanssasi uuden rokotusajan.” 
  • Jos v​astasit EI, robotti sanoo sinulle: ”Selvä juttu, peruutamme ajanvarauksesi koronarokotukseen. Mikäli haluat myöhemmin varata itsellesi ajan koronarokotukseen, ole yhteydessä puhelimitse Eksoten ammattilaiseen.”

Jos automaattipuhelu jostakin syystä epäonnistuu tai koronarokotukseen kutsuttua ei tavoiteta, on Eksoten ammattilainen puhelimitse yhteydessä kolmen arkipäivän sisällä varmistuspuhelun saapumisesta. Puhelu tulee tällöin Eksoten numerosta 05 352 2355.Share